Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kovos laukas – Kintai: kieno pusėje šį kartą bus Šilutės valdžia?

Publikuota: 2016 sausio 20 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

ve.lt pav.ve.lt pav.

Šilutės rajono savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininko „tvarkiečio“ Stepono Kazlausko manymu, „Minijos naftos“ bendrovė anksčiau ar vėliau vis tiek prasiskins sau kelią į Kuršių marių pakrantę. Esą todėl geriau būtų nebekelti bangų, bet gražiuoju su ja susitarti ir išpešti ekonominės naudos Kintų bendruomenei.

Tačiau yra ir kitaip manančių.

Susiję: “Kintų bendruomenė nuomonės nekeičia: naftos verslovei prie marių – ne vieta”,
“Kovos laukas – Kintai: kieno interesams atstovauja R. Žemaitaitis?”

Kaip Šilutės rajono savivaldybė galėtų pritarti UAB „Minijos nafta“ naftos gavybos Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje (Kintų objekte) poveikio aplinkai vertinimo (toliau – PAV) ataskaitai, kai netvirtino pačios PAV programos? – štai kur klausimas, kurį vakarykščiame savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje iškėlė vyriausiasis specialistas-gamtosaugininkas Pranas Sirtautas.

Kintiškis A. Varnas vis dar tikisi, kad naftininkai pakeis savo planus. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Kintiškis A. Varnas vis dar tikisi, kad naftininkai pakeis savo planus. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Pastarasis ne tik žodžiu užsiminė rajono išrinktiesiems, kaip šie turėtų balsuoti derinant minėtąją PAV programą, bet ir tarybos sprendimo „Dėl UAB „Minijos nafta“ naftos gavybos Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje (Kintų objekte) poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos“ projekto aiškinamajame rašte pabrėžė, kad jai nepritarus, bus įgyvendinti Kintų bendruomenės lūkesčiai. Kitaip sakant, taryba neturėtų derinti naftininkų užsakymu parengtos PAV ataskaitos.

Būtent taip suprato ir komiteto narys konservatorius Zigmantas Jaunius.

Tuo tarpu komiteto pirmininkas „tvarkietis“ Steponas Kazlauskas teigė manantis, kad geriau būtų gražiuoju susitarti su naftininkais ir gauti ekonominės naudos Kintų bendruomenei, nes esą „Minijos nafta“ anksčiau ar vėliau vis tiek prasiskins sau kelią į nusižiūrėtą Kuršių marių pakrantę.

Pagrindo taip manyti yra. Juolab kad „Minijos nafta“ jau įrodė, kad moka siekti užsibrėžto tikslo: prieš kelis metus, kai savivaldybės taryba, o paskui ir Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas (toliau – KRAAD), bandydami sustabdyti poveikio aplinkai vertinimo procedūrą, nepritarė PAV programai, naftininkai kreipėsi į teismą ir laimėjo: KRAAD buvo priverstas patvirtinti PAV programą. Ir buvo visai nesvarbu, kad naftos gavyba Kintuose prieštarautų Šilutės rajono savivaldybės teritorijos bendrajam planui, o iš trijų „Minijos naftos“ nusižiūrėtų vietų naftos gręžiniams dvi yra už šiai bendrovei suteikto naudoti Gargždų licencinio ploto ribų. Juolab kad, kaip po komiteto posėdžio teigė P. Sirtautas, lemiamą žodį dėl PAV ataskaitos tars Aplinkos apsaugos agentūra.

Vis dėlto kintiškiai, kurie savo miestelio ateitį sieja ne su naftos verslovėmis, o su rekreacinės teritorijos plėtra marių pakrantėje, dar nepraranda vilties, kad naftininkai nusileis jų reikalavimams ir atsisakys ketinimų įrengti naftos verslovę prie marių, šalia saugomų teritorijų. „Manau, kad „Minijos naftoje“ atsiras žmonių, kurie pradės tartis dėl trečiosios aikštelės (toliau nuo marių – red. pastaba),“ – komiteto nariams sakė Kintų bendruomenės atstovas Andrius Varnas.

Savivaldybės tarybos posėdis, kuriame rajono išrinktiesiems, be kita ko, teks apsispręsti ir dėl naftininkų užsakymu parengtos PAV ataskaitos, vyks kitą ketvirtadienį, sausio 28 d.

11 skaitytojų komentarų
mers 2016 sausio 20d., 19:2784.15.188.151
Kintuose Laurinaitis daugiausia balsų surinko – pardavėt patys balsus, o Tas dabar parduos jus….na o ponas Kazlauskas už pinigus ir Šilutės centre naftą pompuotų… na ką be pridursi – Tvarka ir teisingumas jau prasideda…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 4

Atsakyti

Ir aš buvau 2016 sausio 21d., 11:1688.119.138.11

O vis dėlto S.Kazlauskas teisus. “Minijos nafta” teisėtai pasieks, kad jai bus leista padaryti bandomąjį gręžinį. O bendruomenė su savo mažai pagrįstais argumentais – neva bus užteršti, ir kvailu užsispyrimu bus praradusi siūlytą kompensaciją – net 2 mln.lt bendruomenės projektams, miestelio infrastruktūrai gerinti. Ar tuomet iš bendruomenės lyderių bus norinčių prisiimti atsakomybę sau patirtą nuostolį? Visi į krūmus.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 14

Atsakyti

mers 2016 sausio 21d., 14:545.20.106.5
Svencelės kaime nebuvai. Kur tie milijonai? Nei kelio, nei ramios nakties. Jėgos aitvarų mėgėjai daugiau naudos atneša. Šiuo metu naftos pigiau nusipirkti, nei patiems išgauti. Kaži ar dėl Kintų naftos telkinio valstybė nuostoli patirs?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 4

buvusiam 2016 sausio 21d., 16:575.20.107.167

Pabuvęs ytaigauja lestis būti tvarkingai padarytiems krūmuose su pažadamu invalidumu.
O atsakinga bendruomenė su savo “mažu” savunaudiškumu ir neva kvailu užsispyrimu pasiryžusi žengti be ramentų, nesiluošinti vardan neįgalumo pasiūlų “gerinimo” ir “teisėtai” siektinos kompensacijos, nepaisant ir buvusiųjų antšaro kompromitacijų.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

terra flux tartum verde 2016 sausio 20d., 21:525.20.107.167
Tuo tarpukominfino pirmininkas, pradėjęs gaudytis medicinoje, kaip tiktai iškart, prirašė Kintų bendruomenei tartum gervogių naftaline – laisvinančio vaisto nuo Kuršių nužiūrėjimo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 2

Atsakyti

zmogus 2016 sausio 21d., 09:5384.46.146.33
kazlas yra kazlas – jis labai gera supratima turejo dailiosios lyties tarpe ; o kaip cia dabar ir medicinos zinios , ir naftos gavyboje patirtis – stebuklai……

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 4

Atsakyti

S.G. 2016 sausio 21d., 11:2388.119.138.11

Bet jis bent nevaidmainiauja ir nesivaiko pigaus populiarumo.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 13

Atsakyti

atsakas S.G. 2016 sausio 21d., 15:2184.46.146.33
o kas tai yra – kai žmogus kišasi kur nesupranta , ir kai neatsižvelgia į ten gyvenančių žmonių nuomonę- moldavai jau sukilo – artėja ta diena kai ir mes gausime tokių valdininkų atsikratyti

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

Rrr 2016 sausio 22d., 00:425.20.104.167

Moldavai sukilo nes nori sugrįžti į motulės Rusijos gleby žiūrėk žinias atidžiau

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rrr 2016 sausio 21d., 18:295.20.104.167
Aš manau kad Kintiskiai laimės o meras irgi palaikys Kintų žmonių nuomone Kazlauskas ne visą taryba yra gi ir narių kurie myli gamtą ir neleis jos niokoti naftininkų statytiniams

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 0

Atsakyti

vietinis 2016 sausio 21d., 22:1678.61.84.129
kiek man žinoma, tai kintiškiai leidžia Minijos naftai išgauti naftą, tik tegu gręžia ne ant marių kranto ale toliau nuo marių ir veža su savo benzovozais aplinkeliais….tai gal naftininkai kietakakčiai?????

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą