Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vyriausybės atstovo tarnyba: konkursas atšauktas pagrįstai

Publikuota: 2015 gruodžio 07 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Kadras iš Rugsėjo 1-osios šventės Šilutės meno mokykloje. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Kadras iš Rugsėjo 1-osios šventės Šilutės meno mokykloje. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Kur anksčiau žiūrėjo savivaldybės juristai?

Penktadienį rašėme apie tai, kad Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis atšaukė šią savaitę turėjusį įvykti konkursą į Šilutės meno mokyklos direktoriaus pareigas („Staigmena“). Šiandien sulaukėme atsakymo iš Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybos: meras pasielgė tinkamai.

„Pagal Vietos savivaldos įstatymo nuostatas Savivaldybės tarybos kompetencijai priskirtina švietimo įstaigų vadovų priėmimas. Aišku, kad pačiai Tarybai sudėtinga (neįmanoma) suorganizuoti konkursą, tad logiška, jog tai turėtų daryti meras arba administracijos direktorius, bet tam būtina gauti Tarybos pavedimą, įgaliojimą, – teigiama Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybos atsakyme į mūsų paklausimą. – Labai sveikintinas mero poelgis, jog atšaukė mokyklos direktoriaus konkursą“.

Net jeigu ir taip – tai kur anksčiau žiūrėjo savivaldybės juristai? Mat mero pranešime pretendentams į Meno mokyklos direktorius minimos pasikeitusios Vietos savivaldos įstatymo nuostatos įsigaliojo nuo tos dienos, kai 2015 metais naujai išrinkta savivaldybės taryba susirinko į pirmąjį posėdį, tai yra nuo šių metų liepos 23 d. – kone 3 mėnesiais anksčiau nei buvo paskelbtas konkursas į Meno mokyklos vadovo pareigas.

6 skaitytojų komentarai
Klysti 2015 gruodžio 7d., 19:3478.57.235.214
Klysti – žmogiška, atleisti – dieviška.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 3

Atsakyti

Sistemai klysti neatleistina 2015 gruodžio 8d., 09:5546.165.230.5
Kai suklysta ne žmogus, o visa sistema ir nuo to priklauso žmonių likimai, tada pradedi galvoti kokios kompetencijos žmonės sėdi. Būtent, sėdi, o ne dirba.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 3

Atsakyti

Sistemos tvarka 2015 gruodžio 8d., 12:5484.15.188.230
Sistemos klaida – finišo tiesiojoje atsirado kandidatas iš konkurentų, priešų (J.Jatautas). Sistemos sprendimas -stabdyti, paruošti savą, klausimų atrankoje sudirbti politinį priešą. Sistemos rezultatas- parodomas koks ųpriešininkas silpnas (nepraeina konkurso), postas išsaugojamas savam, lojaliam, palaikančiam Tvarką ir Teisingumą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 4

rinkejas 2015 gruodžio 8d., 13:54216.17.99.183
Blogiausia, kad J. Jatautas bega i kita posta. Ka tik buvo rinkeju isrinktas i taryba. Dar nieko nenuveike ir jau nori buti vel mokyklos direktoriumi, o kaip zinome abi sios pareigos nesuderinamos…. Gal uzkniso opozicijoj sedet???

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 3

Atsakyti

P.S 2015 gruodžio 9d., 09:02212.93.55.36

Kokiu būdu tos pareigos nesuderinamos? Pagal tokią logiką ir A.Gečo, ir S.Tamašauskienės pareigos nesuderinamos, nes dirba mokyklose. Tai palikim taryboj statybininkus ir verslininkus ir visiems bus geriau, nes šie tai žino kaip tvarkytis ir pareigos suderinamos.

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

rinkejas 2015 gruodžio 9d., 14:52198.96.155.3
Esme ta, kad mokyklos direktorius negales buti tarybos nariu, o pavaduotojas ar mokytojas gali. Absurdas bet ne as toki istatyma isleidau. Del to per rinkimus sarasuose ir buvo mazai direktoriu, seniunu, o jei juos butu isrinke jie savo vieta taryboje butu uzleide zemiau isreitinguotam. P.S. tai neliecia privaciu imoniu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Rašyti komentarą