Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: Rusnėje po septyniasdešimties metų pertraukos duris atvėrė naujas restoranas

Publikuota: 2015 lapkričio 25 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Kai vasarą kintiškiai Audra ir Vidas Rimkai Rusnės saloje nutarė įkurti pirmąjį šioje vietoje restoraną nuo tarpukario laikų, daugelis stebėjosi tokiu sprendimu. Tačiau restoranas „Prie Peterso tilto“ greitai tapo tiek vietinių, tiek svečių iš didžiųjų šalies miestų mėgstama ir dažnai lankoma vieta. Sezono metu restoraną užplūsta autentiškų žuvies patiekalų paskanauti norintys miestiečiai, o rudenį čia buriasi vietos bendruomenė.

Restoranas „Prie Peterso tilto“ įsikūrė istoriškai svarbioje vietoje – Rusnės senajame pašte.

Pro dailaus, vokiško stiliaus pastato langus matosi Atmatos upė ir ilgą laiką vietiniams tarnavusio bei restoranui vardą davusio Peterso tilto, kuris kadaise buvo vienas moderniausių tiltų Lietuvoje, griuvėsiai. Senove alsuoja ir restorano interjeras, atspindintis vokišką dvasią.

„Prie Peterso tilto“ meniu vyrauja žuvies ir mėsos patiekalai, daugelis kurių yra priskiriami kulinariniam paveldui. Dažnas receptas – unikalus, gimęs būtent šiame krašte. Restorano savininkės A. Rimkienės teigimu, vienas tokių patiekalų yra žuvies bulvės plutoje receptas, kurį ji atsivežė iš Kintų. Ji teigia, kad kiekvienas svečias turėtų paragauti ir sterko – žuvies, gaminamos su trintomis bulvėmis ir su daug padažo – arba moliniame inde patiekiamos prūsiškai ruoštos žuvies su bulvėmis, daržovėmis ir sūriu.

„Mūsų meniu nėra labai platus, nes laikomės požiūrio, kad geriau turėti mažiau patiekalų, bet tegu visi būna išskirtiniai ir kokybiški“, – pabrėžia A. Rimkienė.

Lankytojų, pasak A. Rimkienės, vasarą restoranas sulaukia tikrai daug. Užklysta čia ne tik lietuviai, bet ir vokiečiai, anglai, ar ispanai. Rudenį turistų mažiau, tačiau „Prie Peterso tilto“ kolektyvas nenuobodžiauja: ši vieta jau tapo tvirta Rusnės bendruomenės dalimi.

„Kas sekmadienį čia suguža daug žmonių. Apskritai Rusnė, kaip vieta, yra nepaprasta. Vietiniai priėmė labai šiltai. Labai džiaugiamės žmonių entuziazmu, dėl jo ir patiems malonu čia restoraną turėti. Ypač stebina vyresni žmonės. Pavyzdžiui, viena pensininkų pora kiekvieną sekmadienį po mišių susikabina rankomis ir ateina pas mus. Sėdi, geria kavą, šnekučiuojasi. Ir taip kas sekmadienį nuo restorano įkūrimo. Atrodo, kad tai yra jų maži pasimatymai“, – vietiniais žmonėmis džiaugiasi A. Rimkienė.

15min.lt inf.

Daugiau: Restaurant in Alanya

Rašyti komentarą