Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žuvininkystės plėtros ypatumai: jeigu Šilutės taryboje būtų Arūnas V…

Publikuota: 2015 spalio 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Valtis visiems reikalinga, tskant. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Valtis visiems reikalinga, tskant. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės administracijos pasėta abejonės sėkla dėl dalyvavimo asociacijos „Vakarų Lietuvos žuvininkystės regiono vietos veikos grupė“ veikloje sudygo akimirksniu.

Pirmieji ant savivaldybės administracijos meistriškai užmestos meškerės vakar užkibo savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto nariai, patikėję, kad, susidėjusi su Klaipėdos ir Tauragės rajonais bei Palangos miestu, Šilutė galbūt prarastų galimybę “įsisavinti“ visą dabar jai „tenkančią“ paramos sumą.

Anot savivaldybės administracijos Planavimo ir plėtros skyriaus vyriausiojo specialisto Igno Pauliaus, jeigu Šilutės rajono savivaldybė, kuri jau dalyvauja asociacijos Šilutės žuvininkystės regiono vietos veiklos grupės „Žuvėjų kraštas“ veikloje, sutiktų su asociacijos „Vakarų Lietuvos žuvininkystės regiono vietos veiklos grupė“ pasiūlymu ir deleguotų savo atstovą į jos valdybą, tai ši asociacija, kaip ir „Žuvėjų kraštas“, įgytų teisę rengti žuvininkystės regiono vietos plėtros strategiją. O tada… „Gavus finansavimą asociacijos „Vakarų Lietuvos žuvininkystės regiono vietos veiklos grupė“ vietos plėtros strategijai rengti Šilutės rajonui dabar tenkantis paramos dydis strategijai įgyvendinti (apie 1,6 mln. eurų) nebūtinai atitektų Šilutės rajonui. Šią sumą galėtų įsisavinti kitų rajonų projektų pareiškėjai“, – teigiama I. Pauliaus nariams garsiai perskaitytame jo paties rengto savivaldybės tarybos sprendimo projekto aiškinamajame rašte.

-Jie nori mūsų pinigėlių, – pridūrė I. Pauliaus viršininkas, Planavimo ir plėtros skyriaus vedėjas Remigijus Budrikas, pranešdamas komiteto nariams, kad Palangai, Tauragei ir Klaipėdos rajonui šviečiasi keliskart mažesnės investicijos žuvininkystės plėtrai.

Jeigu Šilutės taryboje būtų Arūnas V., tai jis tikriausiai – arba galbūt – būtų ištaręs savo garsiąją frazę: „Jeigu šitaip – tai tada nafik“. Tačiau Arūno V. Šilutės taryboje nėra. Bet yra Arūnas P. ir Arūnas K. Tačiau jie darbuojasi kituose komitetuose ir dar turės galimybę pasireikšti. Ir ne tik šiuo klausimu.

Užtat Ekonomikos ir finansų komitete yra buvęs Arūno V. bendrapartietis Steponas K., šio komiteto pirmininkas S. Kazlauskas, kuriam iškilo klausimas, kam toks sprendimo projektas iš viso teikiamas tarybai…

Klausimą projekto rengėjams turėjo ir Algis Bekeris: „Tai mes jų rėmėjais taptume?“

-Taip, – atsakė R. Budrikas ir, tarsi norėdamas sustiprinti įspūdį, pateikė skaičių: Palangai šveičiasi apie 400 000 eurų, o Tauragei – tik apie 170 000 Eur. O paskui lyg tarp kitko pridūrė, kad galbūt taip (apie ką prieš tai buvo pasakyta) ir nebus.

Tačiau abejonės sėkla jau buvo sudygusi, ir nė vienam komiteto nariui nepakilo ranka balsuoti už tai, kad šis sprendimo projektas būtų teikiamas savivaldybės tarybai svarstyti.

Šilutės žuvininkystės vietos veiklos grupės, vienos iš asociacijos „Vakarų Lietuvos žuvininkystės regiono vietos veiklos grupė“ steigėjų, vadovas Egidijus Narevičius anksčiau yra sakęs, kad, jeigu Šilutės rajono savivaldybė atsisakys dalyvauti jų asociacijos veikloje, bus skundžiamasi teisės aktų nustatyta tvarka.

Beje, I. Pauliaus ir R. Budriko komiteto nariams paminėtos pinigų sumos – tik šakėmis ant vandens rašytos. Galimybę gauti tokią finansinę paramą dar teks užsidirbti, parengiant nepriekaištingas žuvininkystės regiono vietos plėtros strategijas. Bet kam tai rūpi – svarbiausia, kad planas veikia. Bent kol kas.

2 skaitytojų komentarai
,,Ekonomistai" 2015 spalio 22d., 11:4188.119.253.65
,,O gal taip ir nebus” – auksinė frazė, nuasmeninanti atsakomybę. Tarsi ,,jie” – kažin kokie ateiviai – pretenduotų į ,,mūsų (ko gero arijų) tesėtas lėšas”.
Šios tikslinės europinės lėšos skirtos regiono, konkretaus verslo sektoriaus vystymui. Ne vieno kiemo, ar vienos savivaldybės, ar vienos savivaldybė grupės suinteresuotų asmenų, galimai susietų su politika – kas galėtų paneigti – paramai.
Iš esmės tai akivaizdus provincialumo pavyzdys, kuris duos atvirkščią rezultatą – ,,o gal taip ir nebus”.
Reikėtų generuoti idėjas regiono mastu, stengiantis užvesti krašto ekonomiką europinėmis lėšomis – tai savivaldybių prioritetas. O momentinio pasipinigavimo sindromas – niekaip nepraeinanti liga, kuri atrodo – netgi užkrečiama…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 1

Atsakyti

Iš šalies 2015 spalio 22d., 17:1678.61.24.69
Pritariu Šilutės “Arijų”teisėms į paramą .
Geriausia būtų , kad EŽF lėšas skirstytų savivaldybės politikai . Jie geriausiai žino kam ko reikia… Labiausiai reikia Šilutės politikams pagal sąrašą:
1)Pozicija(sąrašas pridedamas).
2)Opozicija(sąrašas pridedamas)
3)Na ir jei liks tuomet žvejams(sąrašo nereikia- nes tikriausiai neliks.)

Sekmės dalybose

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą