Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pildosi Šilutės ugniagesių svajonė

Publikuota: 2015 spalio 08 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Pasak Šilutės PGT viršininko R. Mačijausko, įgyvendinus projektą, bus sukurtos nepalyginamai geresnės tarnybos sąlygos ugniagesiams gelbėtojams, be to, ir bendras vaizdas neatpažįstamai pasikeis. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Pasak Šilutės PGT viršininko R. Mačijausko, įgyvendinus projektą, bus sukurtos nepalyginamai geresnės tarnybos sąlygos ugniagesiams gelbėtojams, be to, ir bendras vaizdas neatpažįstamai pasikeis. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Pradėtas įgyvendinti Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (toliau – Šilutės PGT) pastato rekonstrukcijos ir naujo pastato statybų projektas.

Šilutės PGT kieme jau triūsia statybininkai – ardomi senieji pastatai. Vietoj jų iškils nauji mūrai su erdviais garažais visai ugniagesių gelbėtojų technikai, įskaitant amfibiją, ir plovykla, taip pat pareigūnų poilsiui, sporto treniruotėms bei pratyboms skirtomis patalpomis.

Bendras naujų patalpų plotas bus per 1000 kvadratinių metrų – kone dvigubai didesnis už lig šiol turėtų. Ir ugniagesiams gelbėtojams bus sukurtos nepalyginamai geresnės tarnybos sąlygos, ir bendras vaizdas turėtų neatpažįstamai pasikeisti.

Griaunami senieji pastatai.

Jau griaunami senieji pastatai.

Pasak Šilutės PGT viršininko Rimanto Mačijausko, šiam projektui skirta iš viso 1,5 mln. eurų. Trečdalį darbų (pinigine išraiška) statybininkai turi atlikti iki šių metų galo: vietoj esamų garažų ir senojo administracinio pastato kiemo gilumoje turi iškilti naujos sienos su stogu, kad kitiems metams liktų apdailos ir kiti įrengimo darbai.

Po to į Šilutės ugniagesių kiemą turėtų atriedėti ir nauja padidinto pravažumo gaisrinė mašina su 10 tonų vandens talpykla. Bent jau toks pažadas esą yra gautas iš Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento. Su tokia mašina, anot R. Mačijausko, ugniagesiai gelbėtojai be vargo įveiks ir 1,5 metro gylio vandens kliūtis.

Senųjų garažų vietoje iškils maždaug toks pastatas.

Maždaug taip atrodys naujieji garažai - dalis būsimo pastato.

Šilutės PGT rekonstrukcijos ir statybų projektą įgyvendina rangos darbų konkursą laimėjusi UAB „Infes“ iš Vilniaus. Jai talkina šilutiškių bendrovė „Statybų valdymo sprendimai“.

Įkurtuvės naujose patalpose numatytos 2017 m.

Oresto Lidžiaus nuotr.

.

2 skaitytojų komentarai
Fortas 2015 spalio 8d., 17:0082.140.151.37
Nu senai laikas jau buvo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Gražu 2015 spalio 8d., 20:4984.15.191.107
Taps prestižinis centrinės miesto dalies kvartaliukas, senai prašėsi gaisrinė investiciju.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą