Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Vokietijoje pristatyta paroda apie Šilutės istoriją

Publikuota: 2015 rugpjūčio 03 Kategorija: Kultūra, Naujienos

Šilutė H. Šojaus muziejaus nuotr.Šilutė H. Šojaus muziejaus nuotr.

Liepos 23-26 dienomis Šilutės H. Šojaus muziejaus direktorė Roza Šikšnienė ir muziejininkė – etnografė Indrė Skablauskaitė svečiavosi Emericho (Vokietija) mieste. Į šį miestą vykta kartu su Emericho draugijos pirmininke Rita Užgaliene ir nare Ona Bučiene.

Šiais metais minima Šilutės ir Emericho miestų 25 metų bendradarbiavimo sukaktis. Ta proga miesto Rotušėje, kurioje įsikūrusi Emericho savivaldybė, buvo pristatyta paroda apie Šilokarčemos – Šilutės miesto istoriją.

Emericho merui Johanes Diks ir Emericho draugijos pirmininkui Alfred Bartminn perduotos Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio padėkos ir atminimo dovanos.

Po parodos pristatymo Emericho draugijos pirmininkas Alfred Batrminn socialiai remtiniems vaikams perdavė piniginių lėšų, tam, kad šie galėtų nuvykti atostogauti prie jūros, nepamiršti ir Emericho draugijos Vokietijoje remiami senjorai.

Viešnagės metu aplankyti Emericho, Klevės, Rees miestų muziejai ir parkai. Išvykstant ilgametis Emericho draugijos narys Bern Schaefer perdavė Šilutės H. Šojaus muziejui asmeninę piniginę paramą.

Liepos 27 d. vykta į stažuotę. Lietuvos kultūros tarybai suteikus edukacinę stipendiją atsirado galimybė toliau tęsti etnogtafinės H. Šojaus kolekcijos tyrimą bei susipažinti su panašių kolekcijų eksponavimo kultūra. Liuneburgo Rytprūsių krašto muziejus (Vokietija) bendradarbiauja su Šilutės muziejumi nuo 1998 m. Stažuotės metu susipažinta su muziejaus moksline biblioteka, archyvais, apžiūrėti fondai ir nufotografuotas 1900 m siūtas klaipėdiškės moters kostiumas.Su šio muziejaus direktoriumi ir fondų saugotoju – menotyrininku Jorn Barford sudaryta sutartis dėl parodos apie karalienę Luizę atvežimo ir eksponavimo Šilutės H. Šojaus muziejuje.

Šilutės H. Šojaus muziejaus inf.

Rašyti komentarą