Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Vilties yriai Nemunu“: paramos žygio dalyviai pasiekė Kauną

Publikuota: 2015 liepos 31 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Kačerginės prieplaukoje. (Kauno rajono savivaldybės nuotr.)Kačerginės prieplaukoje. (Kauno rajono savivaldybės nuotr.)

Šiandien (penktadienį) vakare paramos Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centrui žygio baidarėmis dalyviai – rusniškis Domantas Laukevičius, šilutiškis Tomas Adomaitis ir klaipėdietis Kęstutis Kvaraciejus turėtų atsiirti į Kauną, o galutinį savo kelionės tikslą – Druskininkus jie planuoja pasiekti rugpjūčio 4 dieną.

Štai ką apie žygeivius ir jų sutikimą Kačerginėje savo interneto svetainėje rašo Kauno rajono savivaldybė.

„Vėlų ketvirtadienio vakarą Domantas Laukevičius, Tomas Adomaitis ir Kęstutis Kvaraciejus pasiekė Kačerginę. Čia juos pasitiko Kačerginės daugiafunkcio centro, seniūnijos, vietos bendruomenės atstovai.

Penktadienį išlydėti baidarininkų trijulės atvyko ir Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kęstutis Povilaitis, būrys vaikų darželio auklėtinių. Čia pat, Kačerginės prieplaukoje, buvo padėta speciali aukų dėžutė, kuri netrukus pasipildė eurų banknotais.

K. Povilaitis sveikino akcijos dalyvių iniciatyvą ir įteikė vyrams po butelį Kačerginės šaltinio vandens. „Žygyje reikės daug jėgų, tikiuosi, kad šis vanduo padės jas atgauti. Tegul jis simbolizuoja stiprią sveikatą ir gerą nuotaiką“, – linkėjo vicemeras.“

„Vėžys primena sraunios upės bėgimą. Kovoti su šia liga – tai tarsi plaukti prieš srovę. Mes norime įrodyti, kad tikėjimas, tvirta valia ir žmonių gerumas gali įveikti visas kliūtis“, – tvirtino Inovatyvių idėjų labdaros ir paramos fondo vadovas K. Kvaraciejus.

„Kasdien susitinkame su įvairiomis bendruomenėmis, visi mus šiltai sutinka. Užtenka pamatyti atėjusių žmonių šypsenas, ir nuovargis dingsta“, – pritarė jo bendražygis T.Adomaitis.

Kiekvienais metais Lietuvoje įvairiomis onkologinėmis ligomis suserga apie 18 tūkst. žmonių. Akcijos „Vilties yriai Nemunu“ dalyviai siekia solidarizuotis su šiais ligoniais ir kviečia geros valios žmones paremti Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklą. Šiame centre paslaugos onkologiniams ligoniams ir jų artimiesiems teikiamos nemokamai.

Plaukimo dalyviai taip pat siekia atkreipti visuomenės dėmesį į onkologinių ligų pavojų, skatinti sveiką gyvenimo būdą, patriotiškumą ir meilę savo kraštui“.

Aukas galima pervesti į VšĮ Šv. Pranciškaus onkologijos centro sąskaitą Nr. LT 68 4010 0418 0033 2253, nurodant paskirtį – „Auka – Vilties yriai Nemunu“.

Informacija apie šį žygį kasdien bus atnaujinama jam skirtoje feisbuko paskyroje “Vilties yriai Nemunu”.

Rašyti komentarą