Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kintų bendruomenė nuomonės nekeičia: naftos verslovei prie marių – ne vieta

Publikuota: 2015 liepos 24 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Kintiškiai vieningi: naftininkams prie marių - ne vieta. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Kintiškiai vieningi: naftininkams prie marių - ne vieta. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Kintiškių poziciją palaiko ir Šilutėje bei Pagėgiuose išrinktas Seimo narys socdemas Artūras Skardžius su Šilutės rajono savivaldybės meru „tvarkiečiu“ Vytautu Laurinaičiu.

Tolumoje, apie 260 metrų nuo marių kranto, 'Minijos nafta' norėtų įrengti naftos gręžinį. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Tolumoje, apie 260 metrų nuo marių kranto, 'Minijos nafta' norėtų siurbti juodąjį auksą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Kategorišką „ne“ naftos gręžiniui Kuršių marių pakrantėje kintiškiai dar kartą pareiškė šį penktadienį įvykusiame „Minijos naftos“ bendrovės užsakymu parengtos naftos gavybos Gargždų licencinio ploto pietvakarinėje dalyje (Kintų objekte) poveikio aplinkai vertinimo (PAV) ataskaitos pristatyme visuomenei.

Kintų bendruomenės atstovai (susirinkime dalyvavo per 100 vietos gyventojų) dar kartą pabrėžė, kad nėra kategoriškai nusiteikę prieš naftos verslovę savo miestelio kaimynystėje, tačiau jie niekada nesutiksiantys, kad juodasis auksas būtų siurbiamas visais aspektais jautriausioje vietoje – Kuršių marių pakrantėje, šalia saugomų teritorijų, netoli gyvenamųjų namų.

Naftininkai tai seniai žino (kova dėl marių pakrantės vyksta jau daugiau kaip 10 metų), tačiau įsiklausyti į gyventojų nuomonę nenori, mat įrengti gręžinį toliau nuo kranto būtų bent du kartus brangiau.

Kintų bendruomenė išsakė daugiau pastabų VšĮ „Pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo instituto“ parengtai PAV ataskaitai. Tačiau plačiau apie viską – kitą savaitę.

Dabar tepridursime, kad šiame susirinkime kintiškių pusėn stojo tiek Seimo narys A. Skardžius, tiek ir Šilutės rajono savivaldybės meras V. Laurinaitis, vietos bendruomenės poziciją taip pat palaikė savivaldybės tarybos narys Virgilijus Pozingis.

2 skaitytojų komentarai
bendruomenei 2015 liepos 25d., 18:0678.61.11.158
Ačiū.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 4

Atsakyti

stebiu 2015 liepos 26d., 15:5978.61.11.158
Kai pasirodo straipsnelis apie kokį vietos ,,politiką”, sujuda pozicija ir opozicija. Čia sprendžiama ekologinė ateitis, kuri svarbesnė už šiuolaikinį biznierišką eurą, tačiau daugelis tyli. Ačiū, kad yra dar skaidrių politikų.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą