Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Užkabino jautrią temą

Publikuota: 2015 birželio 17 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Ekonomikos ir finansų komitete, be kita ko, buvo keliamas klausimas, kodėl savivaldybės administracija nieko nepadarė, kad užkirstų kelią galimam statybininkų pasipelnymui. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Ekonomikos ir finansų komitete, be kita ko, buvo keliamas klausimas, kodėl savivaldybės administracija nieko nepadarė, kad užkirstų kelią galimam statybininkų pasipelnymui. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės tarybos narių valdomos statytų įmonės, paprastai tariant, apžaidė savivaldybės administraciją, dėl to savivaldybė patyrė šimtatūkstantinį (skaičiuojant eurais) nuostolį, įsitikinęs tarybos narys liberalsąjūdietis Edvardas Vitkauskas.

„Šilutės ETA Žinios“ jau rašė apie Šilutės rajono savivaldybės administracijos skelbtą viešąjį pirkimą „Projekto “Rusnės viešosios infrastruktūros plėtra” rangos darbai“ (II etapo), kurį laimėjusi UAB „Statybų valdymo sprendimai“ neatvyko pasirašyti rangos sutarties, užleisdama pirmenybę UAB „Žibai“, todėl rangos darbai pabrango daugiau kaip 105 tūkst. Eur (per 360 tūkst. Lt) („Klaidos kaina – šimtas tūkstančių eurų“).

Šis prieštaringai vertinamas pirkimas vėl buvo prisimintas šiandien, birželio 16 d., įvykusiame Šilutės rajono savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje, pradėjus svarstyti sprendimo projektą dėl ilgalaikės 752,2 tūkst. eurų ( beveik 2,6 mln. Lt) paskolos investicijų projektams iš dalies finansuoti. E. Vitkauskas, užskaitęs, kad pinigų savivaldybei reikia ir pradžioje minėtam projektui iš dalies finansuoti, nusprendė išsiaiškinti, kodėl savivaldybės administracija nieko nepadarė, kad užkirstų kelią galimam statybininkų susitarimui daugiau pasipelnyti iš ES fondų iš dalies finansuojamo projekto. Tarybos nario manymu, esant tokiam dideliam konkurse pasiūlytų rangos darbų kainų skirtumui – per 100 tūkst. Eur, savivaldybės administracija turėjo iš naujo skelbti konkursą.

Prieš du mėnesius ir mes kėlėme panašius klausimus. Tuomet mums buvo atsakyta (raštą pasirašė administracijos direktorius socialdemokratas Sigitas Šeputis), kad, vadovaujantis imperatyvia viešųjų pirkimų įstatymo norma, buvo pasiūlyta sudaryti pirkimo sutartį tiekėjui, kurio pasiūlymas pagal nustatytą eilę yra pirmas po tiekėjo, atsisakiusio sudaryti pirkimo sutartį, o viešųjų pirkimų įstatymas neįpareigoja perkančiosios organizacijos išsiaiškinti, kodėl tiekėjas neatvyko pasirašyti sutarties, ar kreiptis į tiekėją siekiant išsiaiškinti dėl galimo susitarimo tarp tiekėjų.

Šiandien komiteto posėdyje S. Šeputis, atsakydamas į E. Vitkausko klausimą, aiškino, kad konkurso nebuvo galima iš naujo skelbti, nes, jo žodžiais tariant, nebūtų užtekę laiko ES pinigams įsisavinti. Be to, anot administracijos direktoriaus, draudimo įmonė jau sumokėjo savivaldybei apie 10 tūkst. eurų už tai, kad UAB „Statybų valdymo sprendimai“ neįvykdė savo įsipareigojimo ir neatvyko pasirašyti rangos sutarties.

Tačiau E. Vitkauskas savo nuomonės nepakeitė: statybininkai apžaidė savivaldybės administraciją (105 000 – 10 000 = 95 000).

Bet niekas dėl to ir nebesiginčijo. O “tvarkietis” Steponas Kazlauskas, UAB „Žibai“ vadovas, netgi pripažino, kad šis pirkimas galbūt buvo ne visai etiškas, tačiau esą taip jau kartais nutinka…

Darius Soščeka, S. Kazlausko bendrapartietis ir jo pavaduotojas „Žibų“ bendrovėje bei Ekonomikos ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas, kuris vedė pastarąjį posėdį, neleido politikams pernelyg įsikarščiuoti, paskelbdamas balsavimą, kad sprendimo projektas dėl leidimo imti ilgalaikę paskolą būtų teikiamas svarstyti savivaldybės tarybai. Tačiau E. Vitkauskas nusišalino nuo balsavimo ir sužlugdė kvorumą…

Tačiau viskas tuo nesibaigė. Pasibaigus posėdžiui S. Kazlauskas papriekaištavo E. Vitkauskui, kad šis anksčiau pritarė 300 000 litų žalos atlyginimui, o dabar kabinėjasi prie šio pirkimo. Anot jo, turi būti objektyvumas.

Jeigu S. Kazlauskas turėjo galvoje tą nelemtą nutikimą su E. Vitkausko bendrapartiečio Audriaus Endzino įmonės pastatui Rusnėje padaryta žala, tai verta priminti, kad šio pastato konstrukcijos buvo pažeistos tai pačiai UAB „Žibai“ vykdant Rusnės kultūros namų sutvarkymo projekto rangos darbus. Tuomet savivaldybės taryba sutiko atlyginti UAB „Energetikos objektų statyba“ padarytą žalą – 200 000 litų (dalį žalos įmonei atlygino draudimo bendrovė, dar apie 40 tūkst. Lt savivaldybės administracijai pavyko nusiderėti), bet su sąlyga, kad šie pinigai regreso tvarka bus išieškoti iš kaltininkų. Buvo teigiama, kad kalti projektuotojai ir jų parengtą projektą patvirtinę ekspertai („Atgauti 200 tūkstančių litų“).

UAB “Statybų valdymo sprendimai” siejama su savivaldybės tarybos nariu “darbiečiu” Sauliumi Stankevičiumi (bent jau pastarojo interesų deklaracijoje VRK sistemoje nurodyta, kad jo sutuoktinė yra šios bendrovės akcininkė).

12 skaitytojų komentarų
as 2015 birželio 16d., 18:2778.57.225.27
kazkoks kosmaras. Kazi Kazlauskas sugebetu islaikyt savo imone jei nebutu tarybos narys???? Manau, kad NE.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 45 Thumb down 3

Atsakyti

aišku 2015 birželio 17d., 15:4878.61.67.64
Taiklus pastebėjimask Kažkodėl visi Šilutės VERSLININKAI;) – tarybos nariai. Ir Ką tai galėtų reikšti? Pamąstykime…;) Ypač prieš rinkimus- kam atiduosime balsą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 0

Atsakyti

Fui 2015 birželio 16d., 21:1984.15.184.90
jis savo meilužiu neistengtu išlaikyti, … Šventuolis atsirado

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 34 Thumb down 2

Atsakyti

šilutiškis 2015 birželio 16d., 21:2984.15.187.179
Už 100 tukst. euru savivaldybė galėtų porą daugiabučių kiemų sutvarkyti ar kokį dviračių taką į Traksėdžius išasfaltuoti,o dabar laisva ranka administracijos direktorius atiduoda “saviems’ pasidalinti. Tai čia tik iš palyginti smulkaus objekto, o kas darosi su milijoniniais projektais?Tai va iš kur visokie šokoladai, tulpės ,įvairios dovanos bambaliniams rinkėjams,užsakomieji straipsniai kožnam laikraštyje kokius “gerus ‘ darbus padarys. Pabuskit šilutiškiai !!!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 34 Thumb down 2

Atsakyti

be pykcio 2015 birželio 16d., 22:275.20.114.163
kad ir kiek politikai besiplesytu visvien i kapus nieko nenusines…. o vaikai ir ju vaikai tuos turtus vejais paleis..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 2

Atsakyti

Nieko naujo 2015 birželio 16d., 22:5878.61.21.28
O šilutiškiams visai dzin. Sėdės savo namučiuose, ar linksminsis prie vandenėlio. Tegu banbaliniai renka tvarkiečius ar socdemus. O jie tegu semia. Teisėsaugai juk irgi dzin. Juk daug smagiau gaudyti dviračių vagis ar vištvagius.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 29 Thumb down 2

Atsakyti

As 2015 birželio 17d., 11:4582.135.210.174
Šaunuolis Vitkauskas. Paviešino bent vieną “tinklinio marketingo” etapą.
Turime dar laiko, pasvarstykime – ar minimas žymiąsias pavardes ir partijas ;) norėtumėme matyti tarp laimėjusiųjų rinkimuose.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 1

Atsakyti

"Ramus" 2015 birželio 17d., 15:4291.6.57.36
Man gėda, neramu ir negera kai mums, mūsų rajonui vadovauja tokie kaip S. Kazlauskas. Jaunimas pabuskite, būkite ryžtingesni ir stumkite lauk iš Šilutės rajono Tarybos visus tokius užsisėdėjusius ir isibujojusius kaip S. Kazlauskas. Jie mūsų gėda ir neviltis…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 25 Thumb down 1

Atsakyti

Edvardas Vitkauskas 2015 birželio 18d., 09:4178.61.27.149
Šioje istorijoje stebina kai kurių tarybos narių asmeninis trumparegiškumas, abejingumas ar nesuvokimas. Patys laukia kada savivaldybė sutvarkys gal būt jų(išrinktų valdžios atstovų) daugiabučio kiemą, išasfaltuos kokią aptrupėjusią ar žvyruotą gatvelę ar taką per kurį patys keiksnodami vaikšto, o palaiko administracijos direktorių, kuomet šis lengva ranka leidžia būtent tokiems infrastruktūros darbams skirtus papildomus 100 tūkst. Eurų pasidalinti privačioms tarybos narių bendrovėms. Manau iš šitų nuotraukoje matomų šešių tarybos narių du net svarstyti to klausimo negalėjo, nes tai tiesiogiai skiriami pinigai bendrovei, kuri yra pagrindinis jų pajamų šaltinis. Tas ’smulkus’ pavyzdys akivaizdžiai parodo kam- viešam interesui ar išskirtinių statybos bendrovių interesui atstovauja administracijos direktorius ir jo vadovas -meras.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 1

Atsakyti

manau 2015 birželio 18d., 10:1488.119.15.53
labai blogai , kai verlsininkai eina i politika susitvarkyti savo verslo reikalu.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 0

Atsakyti

Rinkėja 2015 birželio 18d., 11:1682.135.210.174
Tai ką, gerbiami rinkėjai, situacija dar aiškesnė, kas jau turėtų eiti į PAVĖSĮ…;) Prisipolitikavo, kvailino šilutiškius eilę metų – “atsakingai” dirbantys tarybos nariai….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

...... 2015 birželio 18d., 11:3177.247.181.162
Zinote kas keisciausia, kaip soceldemokratas Seputis, palaiko ne savo partijos kandidata i merus, Nauseda, o TT kandidata – V.Laurinaiti. Informacija tikra, pats susiduriau su Sepucio agitatoriais, kurie siule balsuoti uz socdemu partija, bet uz mera Laurinaiti. Man slykstu. Reiskias teisingos ir tos kalbos apie valdzios pasidalijima tarp Sepucio Laurinaicio ir Pozingio. Nemegstate Komskio, sako jie, tuomet balsuok uz valstiecius. O cia jau formuoluote tokia: Komskis lygu Laurinaitis lygu Pozingis lygu Seputis. Jie jau pardave musu krasta ir pasisalijo musu krasto pinigus…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą