Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nuspręsta: paminklas M. Gandžiui ir H. Kalenbachui stovės prie buvusios Rusnės sinagogos

Publikuota: 2015 balandžio 16 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Naujoji skulptūra stovės kažkur čia, prie buvusios Rusnės sinagogos. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Naujoji skulptūra stovės kažkur čia, prie buvusios Rusnės sinagogos. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Sulaukusi Indijos tautinio išsivadavimo lyderio Mahatmos Gandžio (Mahatma Gandhi) ir iš Rusnės kilusio žydų architekto Hermano Kalenbacho (Hermann Kallenbach) bičiulystės įamžinimo Rusnėje fundatorių pritarimo rusniškių pasiūlytai vietai skulptūrai statyti, Šilutės rajono valdžia suskubo organizuoti infrastruktūros – paminklui numatytos vietos ir pro ją vedančio pėsčiųjų tako – promenados tvarkymo darbus.

Šiandien ryte Šilutės rajono savivaldybėje įvyko susirinkimas, kuriame svarstyta, kokius darbus būtina atlikti ir kokiomis lėšomis jie turėtų būti finansuojami.

Anot Komunikacijos skyriaus pranešimo, techninis projektas bus rengiamas kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis, o patys darbai galėtų būti finansuojami iš Rusnės miesteliui, kaip tikslinei teritorijai, numatytų skirti lėšų.

Tokiam sprendimui dar turės pritarti Rusnės bendruomenė. Jos susirinkimą planuojama surengti artimiausiu metu.

Rusnės bendruomenei, be kita ko, teks apsispręsti dėl visų jų tikslinei teritorijai numatytų skirti lėšų panaudojimo.

Problemų dėl aplinkos prie buvusios sinagogos sutvarkymo neturėtų iškilti, mat vienas iš rusniškių norų ir yra, panaudojant tikslinės teritorijos lėšas, sutvarkyti visą taip vadinamą promenadą ant pylimo, nuo baltojo tilto per Pakalnės upę iki senojo tilto per Atmatą liekanų.

Susijęs: „Būti ar nebūti M. Gandžio ir H. Kalenbacho skulptūrai Rusnėje?“

www.silute.lt ir www.silutesetazinios.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
Ieva 2015 balandžio 20d., 11:50195.182.94.235

Taigi aplinka prie Sinagogos galima sutvarkyti. Be to, ir Sinagogos pastatas atsinaujintu, nes tai irgi paminklas. Nejaugi iniciatoriams (paminklo/ skulptūros ) tai neberūpi ir prie aplinkos bei Sinagogos renovacijos neprisidės?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą