Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kviečia pasirašyti Vaikų deklaraciją dėl saugos keliuose

Publikuota: 2015 kovo 26 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

Policijos nuotr.Policijos nuotr.

Pasaulio sveikatos organizacija, Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerija, Susiekimo ministerija, Lietuvos kelių policijos tarnyba ir Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras kviečia Lietuvos žmones nelikti abejingiems ir prisidėti prie parašų rinkimo akcijos „Aš pasirašau vaikų deklaraciją dėl saugos keliuose“.

Tai vienas iš šių metų Saugaus eismo dekados renginių – Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos iniciatyva paskelbtojeTrečiojoje Jungtinių Tautų Saugaus eismo savaitėje, kuri vyks 2015 m. gegužės 4–10 d. Jos tema – vaikai ir saugus eismas keliuose.

Vaikų deklaracija dėl saugos keliuose.

Vaikų deklaracija dėl saugos keliuose.

Kasdien keliuose miršta daugiau nei 500 vaikų. Tūkstančiai patiria sužalojimus. Dėl šių priežasčių šių metų Saugaus eismo savaitės šūkis – saugokime vaikų gyvybes. Šios kampanijos metu yra renkami parašai Vaikų deklaracijai dėl saugos keliuose palaikyti. Deklaracija įkvėpta vaikų iš viso pasaulio: vaikai pasidalijo mintimis apie savo saugą keliuose, kaip jie jaučiasi keliaudami į mokyklą ir naudodamiesi keliais, ir išsakė savo nuomonę apie tai, kokios saugumo priemonės jiems reikalingos. Visos šios jų mintys, jausmai ir idėjos buvo sudėtos į Vaikų deklaraciją dėl saugos keliuose. Lietuviškas jos vertimas pateiktas Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro interneto svetainėje (ir nuotraukoje dešinėje). Deklaracija kartu su parašais pasibaigus Saugaus eismo savaitei bus perduota pasaulio lyderiams prašant atkreipti dėmesį į vaikų saugą keliuose ir įtraukti šios problemos sprendimus į tolesnius pasaulio vystymosi tikslus.

Pasirašyti deklaraciją galima ir tiesiogiai internetu, paspaudus šią nuorodą: http://www.savekidslives2015.org/. Taip pat kviečiame rinkti parašus asmenine iniciatyva atsispausdinus parašų rinkimo formą iš interneto svetainės www.smlpc.lt skilties „Aplinkos sveikata – Transportas, aplinka ir sveikata“. Surinktus parašus iki 2015 m. gegužės 8 d. prašome siųsti paštu: Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centrui, Kalvarijų g. 153, LT-08221 Vilnius, arba skenuotą variantą el. paštu: justina.racaite@smlpc.lt. Telefonas pasiteirauti: (8 5) 247 7342. Jūsų surinkti parašai bus perduoti atsakingiems asmenims, kurie savo ruožtu juos perduos pasaulio lyderiams.

2010 m. Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos metu 2011–2020 metai oficialiai buvo paskelbti Pasaulio sveikatos organizacijos Saugaus eismo dekada, kuri formaliai prasidėjo 2011 m. gegužės mėnesį. Saugaus eismo dekados vizija yra saugus judėjimas visiems, kurie naudojasi pasaulio keliais. Numatoma, kad jei nebus imamasi veiksmų, dabartinis mirčių pasaulio keliuose skaičius – 1,3 mln. – 2020 m. gali išaugti iki 1,9 mln. Dekados tikslas yra stabilizuoti ir sumažinti šių mirčių skaičių visame pasaulyje. Saugokime vaikų gyvybes, užtikrindami saugą keliuose!

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro inf.

Rašyti komentarą