Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

grynas.lt: Pamaryje – būriai grįžusių paukščių

Publikuota: 2015 vasario 26 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

am.lt nuotr.am.lt nuotr.

Į pamarį grįžta paukščių virtinės. Kuršių mariose ir Nemuno deltoje jų kasdien daugėja. Nuo kovo mėnesio pradžios dėl jų ramybės, teritorijų, kurios užimtos perimvietėms, apsaugos draudžiama triukšminga žmogaus veikla. Mosuoti kirviais ir džeržginti pjūklais nebebus galima, rašo Aldona Aleksėjūnienė str. “Pamaryje – būriai iš šiltųjų kraštų grįžusių paukščių” portale grynas.lt.

Stebėtina, bet gervės, grįžusios iš žiemaviečių, pamaryje nė trupučio nesibaido žmogaus kaimynystės. Vaikštinėja arti sodybų, lesioja sėklų pabiras. Ir taip jau kelinti metai iš eilės.

Gervių krašte pastebimai daugėja, jos nesišalina į kemsynus ir nevengia atvirų vietų. Žinoma, lizdus kraus ten, kur užtikti ir išbaidyti atsitiktiniams prašaliečiams ar plėšrūnams žvėrims bus sunkiau.

Nemuno deltoje, Kuršių mariose ir jų intakų šakose, aplinkiniuose tvenkiniuose kasmet koncentruojasi didžiausios migruojančių ir perinčių vandens paukščių sankaupos – apie trys šimtai ornitofaunos rūšių. Tokios įvairovės niekur kitur Lietuvoje nėra.

Daugiau: grynas.lt: “Pamaryje – būriai iš šiltųjų kraštų grįžusių paukščių”

Rašyti komentarą