Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Demokratijos pinklėse

Publikuota: 2015 sausio 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

lt.wikipedia.org nuotr.lt.wikipedia.org nuotr.

Aistras dėl Vilkyčių seniūnijos steigimo kaitina artėjantys savivaldos rinkimai.

„Šilutės ETA žiniose“ jau buvo rašyta apie Vilkyčiuose ir kai kuriuose aplinkiniuose kaimuose atgimusią iniciatyvą demokratiniu keliu atsiskirti nuo Saugų seniūnijos ir įsteigti savą seniūniją („Kaista aistros dėl Vilkyčių seniūnijos steigimo“).

Šią savaitę Šilutės rajono savivaldybės tarybos komitetuose iš naujo svarstomas sprendimo projektas dėl vietos gyventojų apklausos paskelbimo.

Ekonomikos ir finansų komitete šį antradienį daugiausia iečių buvo laužoma dėl apklausos datos.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Raimundo Ambrozaičio vadovaujama darbo grupė vietos gyventojų apklausą dėl Vilkyčių seniūnijos steigimo siūlo vykdyti vasario 20-22 d., tai yra likus savaitei iki savivaldos rinkimų.

Būtent rinkimai – ta aukščiausia demokratijos išraiškos forma tapo pagaliu pačios demokratijos ratuose, trukdančiu įsibėgėti naujos seniūnijos steigimo gyventojų valia procesui. Mat kai kam iš komiteto narių pasirodė, kad šis reikalas tapo pernelyg politizuotu, todėl jie siūlė apklausą rengti jau po rinkimų. Kiti teigė neįžvelgiantys jokios grėsmės, kad apklausa vyktų likus savaitei iki rinkimų. Esą galutinį sprendimą dėl naujos seniūnijos steigimo vis tiek turės priimti savivaldybės tarybą, galbūt jau būdama naujos sudėties.

Daug neiišsiplečiant, reikia pasakyti, kad prie bendro sutarimo, kada organizuoti vietos gyventojų apklausą dėl Vilkyčių seniūnijos steigimo, taip ir nebuvo prieita. Šį ginčą komiteto nariai balsų dauguma nusprendė perkelti į kitą savaitę vyksiantį tarybos posėdį.

Apklausą dabar jau siūloma vykdyti ne visoje Saugų seniūnijoje, bet tik 16 kaimų, patenkančių į iniciatyvinės grupės įsivaizduojamos Vilkyčių seniūnijos teritoriją: Vilkyčiuose, Aisėnuose, Begėdžiuose, Bundaluose, Čiūteliuose, Diegliuose, Grynaičiuose, Grumbliuose, Kebeliuose, Lankupiuose, Pangiriuose, Sakūtėliuose, Stankaičiuose, Stonaičiuose, Šilininkuose ir Vilkmedžiuose.

1 skaitytojų komentaras
taip 2015 sausio 22d., 10:5890.131.60.96

Čia nėra jokios demokratijos, Gudžiunui reikia LESIKLĖLĖS.
Jis nepgrobes valdiškų pinigų SERDA.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą