Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šventės baigėsi. Tarybos opozicija pereina į puolimą

Publikuota: 2015 sausio 02 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Š. Laužikas: Pabodo švęsti, norisi kažką nuveikti... (Oresto Lidžiaus nuotr.)Š. Laužikas: Pabodo švęsti, norisi kažką nuveikti... (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šventiniai vakarėliai bei sveikinimai Savivaldybės biudžeto ir paslaptingų rėmėjų sąskaita Šilutės rajono merui „tvarkiečiui“ Vytautui Laurinaičiui žada atsirūgti jo veiklos tyrimais Vyriausioje tarnybinės etikos komisijoje (toliau – VTEK) ir Vyriausioje rinkimų komisijoje (toliau – VRK).

Ko lietus nenuplovė

2015 metų sausio 2 d. Šilutės rajono savivaldybės tarybos opozicija surengė pirmąją šiais metais spaudos konferenciją. Tiesa, iš visų opozicinių partijų lyderių laiko atvykti į Savivaldybę rado vienintelis opozicijos pirmininkas Šarūnas Laužikas. Na, bent jau pastarasis teigė, kad opozicijos partneriai apie šią spaudos konferenciją ir jos temą buvo iš anksto informuoti.

Kaip ir buvo galima tikėtis, šioje spaudos konferencijoje daugiausia buvo kalbama apie praėjusias šventes, tiksliau, apie Šilutės žiniasklaidos dėmesio sulaukusius šventinius vakarėlius kviestiniams svečiams, organizuotus viešumo vengiančių rėmėjų lėšomis (”Šilutės ETA Žinios”, “Paslapčių metas (Kalėdos čia niekuo dėtos)”), ir rajono biudžeto pinigais išleistus bei kažkokio paslaptingo rėmėjo sąskaita išplatintus atvirukus su mero V. Laurinaičio sveikinimu švenčių proga, kuriuos savo pašto dėžutėse rado tūkstančiai šilutiškių.

- Pabodo švęsti, norisi kažką nuveikti, – pradėdamas spaudos konferenciją sakė į mero pareigas per kovo 1 d. vyksiančius rinkimus mėginsiantis grįžti Š. Laužikas. Esą anksčiau to padaryti jis negalėjęs, nes buvo išvykęs į užsienį.

Kreipsis į VTEK ir VRK

Keli tūkstančiai litų, išleisti mero sveikinimo atvirukų gamybai, Š. Laužiko manymu, yra rajono biudžeto lėšų švaistymas, siekiant asmeninės politinės naudos. Partinės reklamos jis įžveglia ir kai kuriuose šventiniuose vakarėliuose. Todėl esą artimiausiu metu bus suformuluoti oficialūs kreipimaisi į VTEK ir VRK: į VTEK ketinama kreiptis dėl galimo viešųjų ir privačių interesų painiojimo organizuojant šventinius renginius, į VRK – dėl galimai asmeninės politinės reklamos rajono biudžeto lėšomis.

Š. Laužikas taip pat neatmeta, kad opozicija bandys per Kontrolės komitetą išsiaiškinti, ar mero reprezentacinės lėšos buvo teisėtai panaudotos atvirukų su V. Laurinaičio sveikinimu gamybai.

Renginius rėmė „dėdė otkatas“?

Paklaustas, kokių minčių jam kyla, kai girdi ir skaito apie paslaptinguosius mero renginių rėmėjus, Savivaldybės tarybos opozicijos lyderis teigė manantis, kad už to slypi tam tikri interesai.

- Noras paremti vieną ar kitą renginį, po to galbūt dalyvauti viešuosiuose pirkimuose palankesnėmis sąlygomis ir panašiai, – bendrais bruožais Š. Laužikas apibūdino galimą korupcinę schemą. – Tai susiję su ne visai sąžiningais dalykais…

Meras žada viešą pareiškimą

Šilutės r. savivaldybės meras V. Laurinaitis po spaudos konferencijos sakė nemanantis, kad persistengė su šventiniais sveikinimais. Tačiau į gilesnes diskusijas jis nesileido, teigdamas, kad artimaiusiu metu bus parengtas specialus pranešimas spaudai.

9 skaitytojų komentarai
bomba 2015 sausio 2d., 15:3978.61.68.252
Jau kam kam, bet p. Laužikui apie biudžeto pinigus patylėti… Kiek pats išvaistęs pinigų, nežinia kam.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 52 Thumb down 8

Atsakyti

xxx 2015 sausio 2d., 16:1278.61.43.231
Jau ponas Lauzikas lai eina p…. , pats tikrasis, xaxa. O Laurinaitis irgi ne negeriausias:DDD.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 39 Thumb down 6

Atsakyti

Žana 2015 sausio 2d., 18:005.20.104.72
Nieko naujo, juk Ožio metai,
tai ant vieno tilto du ožiai nesutelpa.Pasistumdys ir abu nukris, Ateis tikrasis gal nebus ožys , gal imsis rimtų darbų, kuriu jau taip seniai žmonėms reikia

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 4

Atsakyti

ku ku 2015 sausio 2d., 18:265.20.115.239
kur tarybos opozicija, gal šis pateikėjas jiems nepatinka ir jie atskirai atliks šio negarbingo poelgio tyrimą, gal… o gal opozicijos nebėra.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 7

Atsakyti

vietinis 2015 sausio 2d., 21:2790.130.140.48
Nu jau lauzikas, tas veikejas kur tik su rimtais projektais i ventaines puse ir tedirba, ka cia rajono vargdieniams kazkokius sveikinimus siusti. Reikia gi i privacias prieplaukas savam kieme koncentruotis.
Atvarysiu vasara su gumenka, ir pabando jis vietinio zvejo neisileist!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 32 Thumb down 7

Atsakyti

vytas 2015 sausio 2d., 22:5084.15.181.167
Tegul išsipjauna tarpusavyje visokios “levos” partijos ir judėjimai, lengviau švaresnio proto proto politkams ateiti i savivalda.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 19 Thumb down 5

Atsakyti

stebėtojas 2015 sausio 3d., 11:1978.61.11.158
,,Juokiasi puodas, kad katilas juodas” arba ,,kitomis nuodėmėmis prisidengęs, pats šventesnis netapsi”. Tokia liaudies išmintis. O jūs, susitepę ir bekariaujantys, ar to nežinote?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 4

Atsakyti

nustebusi 2015 sausio 3d., 14:375.20.115.239
laužikas gavo virš 160 tukstančiu pajamų, o mokėsčiu visai nemokėjo ir žmona ne ka geriau.
http://www.2013.vrk.lt/rinkimai/440_lt/Kandidatai/Kandidatas71437/Kandidato71437Deklaracijos.html

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 27 Thumb down 3

Atsakyti

Zinantis 2015 sausio 5d., 08:5478.61.122.184
O kada Laužikas atiduos skolą Karčemos muzikantams, nes jau vėl artėja užgavėnės Ventėje…Čia Šarūnas matyt pretenduoja gauti nominaciją ,,METŲ SKOLA,, per Pamario ožkų renginį.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą