Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: “Knygų Kalėdos” Rusnėje

Publikuota: 2014 gruodžio 17 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Rusnės bibliotekos nuotr.Rusnės bibliotekos nuotr.

Rudeniškai šiltą ir saulėtą gruodžio 12-osios pavakarę Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Rusnės filiale visus susirinkusiuosius džiugino gražūs žodžiai, palinkėjimai, puiki kalėdinė nuotaika ir geri darbai. Tą vakarą čia vyko renginys, skirtas ,,Knygų Kalėdoms“. Tebūnie Kalėdos lietuviškoms knygoms!

Akcija ,,Knygų Kalėdos“ prasidėjo nuo lapkričio mėnesio ir tęsis iki ateinančių metų sausio 6 dienos. Šios akcijos metu visos šalies bibliotekos kviečia savo skaitytojus į susitikimus, literatūrines popietes ar tiesiog į adventinius vakarus prie arbatos puodelio.

Mes kaip tik taip ir pasielgėme, pakvietusios skaitytojus puodeliui arbatos, taip pat ėjome į gatves dalijome žmonėms šypseną, gerą nuotaiką ir kvietimus prisijungti prie šios nuostabios akcijos.

,,Knygų Kalėdų“ renginyje po knygų Kalėdine eglute skaitytojų laukė gal kiek neįprastos dovanos – nuoširdus palinkėjimas ir ištraukos iš K. Donelaičio kūrybos: ,,Kviečiame daryti gera, savo darbu ir žodžiu, visad elgtis taip, kaip dera ir teisinga būt geidžiu…“

Tą vakarą visi susirinkusieji ne tik klausėsi K. Donelaičio. Prie arbatos puodelio aptarėme prabėgusius metus, turėtus renginius, išrinkome knygas, kurios galėtų pretenduoti į metų knygos nominaciją, pasidalinome įspūdžiais ir pageidavimais kitiems metams, na, o žmonėms, prisidėjusiems prie šios akcijos, nuoširdžiai dėkojome bei džiaugėmės, kad Rusnėje tokių dosnių žmonių vis tik yra nemažai.

Labai džiugu, kad naujų, kvepiančių knygų Rusnės bibliotekai per šią akciją padovanotą tikrai daug – t.y. 78 knygos, o tiems, kurie dar nespėjo prisidėti prie šios akcijos, maloniai kviečiame tą padaryti iki sausio 6 dienos.

3 skaitytojų komentarai
Irena 2014 gruodžio 17d., 10:5279.143.182.240
Kalbekime atvirai, Rusnės biblioteka yra kompiuterinių žaidimų salonas prižiūrimas dviejų iš nobudulio žiovaujanacių etatų. Baikite pudrinti smegenis apie knygos šventoves. Baikim vieną kartą toleruoti tą melą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 5

Atsakyti

Agnė 2014 gruodžio 17d., 13:0589.117.159.237
Sveiki,
dėkojame už Jūsų nuomonę. Šioje bibliotekoje dirbu dar visai neseniai, todėl tai yra tik pirmieji mano bibliotekinio darbo žingsniai. Labai norėčiau, kad Rusnės biblioteka ateityje pateisintų bendruomenės poreikius ir kartu su ja bendradarbiautų. Būčiau dėkinga, kad į biblioteką kuo dažniau užsuktų rusniškiai knygos bičiuliai ir pasidalintų savo vizijomis, kokiomis veiklomis biblioteka būtų patraukli Jums. Jus taip pat, gerbiama Irena, maloniai kviečiame užsukti ir pasidalinti savo mintimis bei pageidavimais, į kuriuos tikrai atsižvelgsime.
Pagarbiai
bibliotekininkė Agnė Gerlinskaitė

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 1

Atsakyti

Rusniškis 2014 gruodžio 18d., 11:2782.135.140.42
Matosi, kad ponia Irena net straipsnio neskaitė, nes nieko apie knygų šventoves čia nerašoma, tai gal baikim šnekėti apie pudrinimą smegenų. Jei jūs turite galimybę pirkti naujas knygas kas mėnesį bei naudotis kompiuteriu ir internetu namuose tai šaunu,tačiau Rusnėje, kaip ir visoje Lietuvoje ne vienas toks, kuriam vienintelė tokia galimybė-biblioteka, tad šaunu, jog Rusnėje dar yra tokia vieta, kur kažkas vyksta.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą