Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Buvęs Šilutės kriminalistų vadas siunčiamas už grotų

Publikuota: 2014 gruodžio 16 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

A. Rimkus nuteistas pustrečių metų kalėjimo. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr., LNK stop kadras)A. Rimkus nuteistas pustrečių metų kalėjimo. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr., LNK stop kadras)

15min.lt: “Nuteisti sukčiavimu pasipinigauti bandę buvę aukšti Klaipėdos iš Šilutės policininkai”.

Klaipėdos apygardos teismas išnarpliojo painias sukčiavimo istorijas, į kurias buvo įsipainioję buvę aukšti Klaipėdos ir Šilutės pareigūnai. Teismas buvusį Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus vadovą Edmundą Tautavičių, jo pavaldinį Žilviną Ukockį ir buvusį Šliutės kriminalistų vadą Artūrą Rimkų pripažino kaltais ir skyrė jiems bausmes.

A. Rimkus į sukčiavimo skandalą įklimpo po to, kai pranešė policijai apie išperkamosios nuomos būdu įsigyto automobilio vagystę. Nustatyta, kad bendrininkaudamas su E.Tautavičiumi nugabeno mašiną į automobilių laužo supirktuvę ir jį pardavė. Vėliau pareigūnas gavo draudimo išmoką.

Dar kartą taip pasipinigauti E.Tautavičius bandė pranešęs apie savo paties ir draugės automobilių vagystes. Teismas nustatė, kad Ž.Ukockis padėjo slėpti nusikaltimus ir buvo jų dalyvis. Pastarajam teismas skyrė 22 tūkst. litų baudą.

Buvęs Ž.Ukockio viršininkas, Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriui vadovavęs E.Tautavičius nuteistas kalėti vienerius metus. Nuosprendžio jis iki šiol laukė už grotų, tad bausmės laiką netrukus jau bus atsėdėjęs.

Labiausiai nepasisekė buvusiam Šilutės kriminalistų vadui A.Rimkui. Jis suimtas teismo salėje ir už grotų praleis pustrečių metų.

Draudimo bendrovei visi nuteistieji solidariai įpareigoti sumokėti per 29 tūkst. litų.

15min.lt inf.

1 skaitytojų komentaras
ONA 2014 gruodžio 16d., 21:315.20.118.77
Niekada nesakyk,niekada.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą