Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kaista aistros dėl Vilkyčių seniūnijos steigimo

Publikuota: 2014 gruodžio 10 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

lt.wikipedia.org nuotr.lt.wikipedia.org nuotr.

Kai kurių vilkytiškių ir aplinkinių kaimų gyventojų užmojus atsiskirti nuo Saugų skaldo ne tik jų įsivaizduojamos seniūnijos bendruomenę, bet ir Šilutės rajono savivaldybės tarybą.

„Šilutės ETA Žinios“ jau ne kartą rašė apie neseniai atgimusią iniciatyvą įsteigti Vilkyčių seniūniją, priskiriant jai dalį Saugų seniūnijos teritorijos. Pastarąjį kartą apie tai buvo rašyta str. „Būti ar nebūti naujai seniūnijai Vilkyčiuose? (apklausa)“.

Publikacijoje iškelta prielaida, kad Savivaldybės tarybos komitetuose, svarstant sprendimo projektą dėl vietos gyventojų apklausos paskelbimo, bus išsakyta įvairių nuomonių, pasitvirtino su kaupu: besiginčydami dėl to, kokioje teritorijoje turėtų būti vykdoma gyventojų apklausa – visoje Saugų seniūnijoje ar tik menamos naujos seniūnijos teritorijoje – Vilkyčių kadastrinėje vietovėje, į kurią patenka 16 gyvenviečių, Ekonomikos ir finansų komiteto nariai, švelniai tariant, pamiršo kitus, ne mažiau svarbius klausimus, į kuriuos jiems patiems teks atsakyti priimant galutinį sprendimą dėl apklausos paskelbimo.

Savivaldybės administracija, atsižvelgusi į administracijos direktoriaus pavaduotojo Raimundo Ambrozaičio vadovaujamos darbo grupės pasiūlymą, parengė sprendimo projektą, kuriuo vietos gyventojų apklausą siūloma vykdyti 2015 m. sausio 12 – 16 d. Saugų seniūnijos ir Vilkyčių pagrindinės mokyklos patalpose. Sprendimo projekte taip pat numatytas apklausos būdas – tiesioginis gyventojų nuomonės įrašymas apklausos dalyvių sąrašo lapuose, surašytos siūlomos kandidatūros į apklausos komisiją.

Tačiau daugumai Ekonomikos ir finansų komiteto narių svarbi pasirodė tik apklausos teritorija.

Daugiau kaip pusė posėdyje dalyvavusių komiteto narių – 5 iš 9 visomis išgalėmis stengėsi prastumti Savivaldybės administracijos parengtą sprendimo projektą, kiti 4 – daugiausiai reiškėsi Šarūnas Laužikas ir Arvydas Jakas – buvo už tai, kad apklausa būtų vykdoma Vilkyčių ir aplinkinių kaimų iniciatyvinės grupės pageidaujamoje teritorijoje, Vilkyčių kadastrinėje vietovėje. Pastarieji netgi siūlė komiteto vardu įpareigoti Savivaldybės administraciją parengti alternatyvų sprendimo projektą, bet kur tau…

Ginčas dėl apklausos paskelbimo keliasi į kitus komitetus ir kitą savaitę vyksiantį Savivaldybės tarybos posėdį.

Jeigu bus nuspręsta vykdyti apklausą visoje Saugų seniūnijos teritorijoje, yra didesnė tikimybė, kad daugiau gyventojų pasisakys prieš Vilkyčių atsiskyrimą, o jeigu tik Vilkyčių kadastrinėje vietovėje – labiau nei pirmuoju atveju tikėtina, kad rezultatas bus priešingas.

Kaip ten bebūtų, vietos gyventojų apklausa tebus patariamojo pobūdžio. Galutinį sprendimą dėl naujos seniūnijos vis tiek turės priimti Savivaldybės taryba.

Rašyti komentarą