Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilokarčemos kvartalas rytoj: Šilutės valdžia bando iš naujo…

Publikuota: 2014 gruodžio 08 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Praėjus metams, kai buvo apdovanoti Šilutės miesto Šilokarčemos kvartalo architektūrinės – urbanistinės idėjos konkurso prizininkai, rajono valdžia nusprendė grįžti prie praeitų metų gale pradėto darbo: mero portvarkiu sudaryta darbo grupė (vadovas Savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šeputis) iš naujo pradeda rengti šio istorinio kvartalo kompleksinio sutvarkymo projektavimo užduotį.

Šilutės miesto istorinio Šilokarčemos kvartalo architektūrinės- urbanistinės idėjos konkursas baigėsi praeitų metų lapkričio gale (“Ant bangos”), o 2013-ųjų gruodžio 6 d. buvo apdovanoti jo nugalėtojai („Šilokarčemos kvartalas rytoj: premijos įteiktos, o kas toliau?“). Tačiau tuokart viskas tuo ir baigėsi. Kai kas tai sieja su netrukus po to, 2013-ųjų gruodžio 9 d., įvykusiu valdžios perversmu…

Kaip ten bebūtų, dabar Šilutės valdžia vėl ėmėsi Šilokarčemos kvartalo sutvarkymo, jau žinodama, iš kur bus galima gauti bent dalį tam reikalingų milijonų: rengiama Šilutės miesto integruotos teritorijos vystymo 2014-2020 m. programa, kuriai vien tik iš ES struktūrinių fondų ketinama skirti apie 24 milijonus litų, iš kurių per 9 mln. Lt (su daliniu finansavimu iš valstybės ir savivaldybės biudžetų – 10,81 mln. Lt) rajono valdžia norėtų atriekti Šilokarčemos kvartalui (“Šilutei suteikta istorinė galimybė. Ar sugebėsime ją tinkamai išnaudoti?”).

Sutapimas: praeitą penktadienį, gruodžio 5 d., praėjus metams nuo Šilokarčemos kvartalo architektūrinės- urbanistinės idėjos konkurso prizininkų apdovanojimo, Savivaldybės administracijos direktoriaus S. Šepučio vadovaujama darbo grupė (sudėtis) rinkosi į antrąjį posėdį. Dar kartą apžiūrėję ir aptarę konkurso prizininkų projektus, darbo grupės nariai sėdo tartis, kaip iš trijų geriausių vizijų, paimant iš kiekvienos tai, kas labiausiai verta dėmesio, suformuoti aiškią kvartalo sutvarkymo projektavimo užduotį (įdėjų konkurso darbai – „ŠILOKARČEMOS KVARTALO ARCHITEKTŪRINĖS-URBANISTINĖS IDĖJOS KONKURSAS“).

Darbo grupės posėdyje ne kartą pabrėžta, kad Šilokarčemos kvartalo kompleksinis sutvarkymas glaudžiai siejasi su UAB „Kintai“ planuojamu vykdyti „Kuršių deltos“ projektu buvusios miesto lentpjūvės teritorijoje ir naujo sporto komplekso statyba Rusnės gatvėje.

Į tiesiogines derybas dėl Šilokarčemos kvartalo kompleksinio sutvarkymo projektavimo ketinama kviesti visus idėjų konkurso prizininkus.

7 skaitytojų komentarai
Juras 2014 gruodžio 8d., 22:0878.61.8.150
Nereikia painioti istorinio Šilokarčiamos kvartalo sutvarkymo su UAB „Kintai“ ,,Vasiukų” projektu, kuriame svaičiojama apie utopinį projektą buvusios miesto lentpjūvės teritorijoje. Tai gali kalbėti tik žmonės nesuvokiantys apie ką kalba. Šilutė visų pirma turi sutvarkyti esamas miesto erdves nes 10 metų nieko nepadaryta. Ostapo Benderio Kintų projektas tikrai palauks.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 4

Atsakyti

Neklaidink 2014 gruodžio 9d., 08:2578.61.27.149
Nemaišykit, Sporto arena AA klases AV Forse prie stadiono- tai buvo Ostapo Benderio projektas, o lentpjūvės fantazija -tvenkinių Minties Galiūno projektas.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 0

Atsakyti

Zmogus 2014 gruodžio 9d., 15:3278.57.219.116
O kur Ostapo Benderio namas stovi ?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 0

Faktas 2014 gruodžio 9d., 10:5688.119.138.11

Neabejoju, kad iš visų projektų, įgyvendinti bus pradėtas ir greičiausiai užbaigtas būtent R.Vyšinsko Kuršių deltos projektas. Tai pats originaliausias ir naudingiausias Šilutės miestui projektas.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 14

Atsakyti

Blynas 2014 gruodžio 9d., 11:1781.7.78.252
būtent Dzin’Van Denin…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

šilutiškė 2014 gruodžio 9d., 16:2378.57.227.227
Apie šio kvartalo perspektyvas geriausiai nusimano ir gali normaliai diskutuoti architektai , kurie eilę metų ,kad ir nelaimėjo to konkurso ,bet tik jų darbai puošia Šilutę , patyrę statybos inžinieriai ,pagaliau reikia kartu spręsti ir infrastruktūrą ,kokius žmones matau nuotraukoje ,tai siūlai net negaišti laiko .

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 7 Thumb down 4

Atsakyti

Sviftas 2014 gruodžio 10d., 10:4081.7.78.252

1liustracija (asociatyvi iš pilnaties archyvo)
Ir Guli veri tas- ta tai nepakeliamai paslika Laputos saloje,
Gelumbinio klubo stojikų – pačių titaninių kol osų paša lėj

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą