Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

VMI primena: žemės mokestį reikia sumokėti

Publikuota: 2014 lapkričio 27 Kategorija: Pranešimai

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Klaipėdos AVMI) informuoja, kad šiandien per 1800 Šilutės r. gyventojų, laiku nesumokėjusių žemės mokesčio, ir 14 įmonių pasieks priminimai kuo skubiau tai padaryti. Priminimus apie nesumokėtą žemės mokestį bus galima rasti Mano VMI sistemoje (www.vmi.lt/manovmi).

Šiemet žemės mokestį už turimus (nebūtinai Šilutės r. savivaldybės teritorijoje) žemės sklypus turėjo mokėti 10881 Šilutės r. gyventojai ir 98 juridiniai asmenys (įmonės, kt.). Šilutės r. registruoti žemės mokesčio mokėtojai, naujausiais duomenimis, savivaldybių biudžetams vis dar skolingi 174 tūkst. litų sumą, iš jos gyventojai – per 165 tūkst. litų.

„Mano VMI sistemoje mokesčių mokėtojai ras ne tik priminimus, bet ir mokėtinas sumas bei delspinigius. Siūlyčiau įsiskolinimą padengti nedelsiant, nes po priminimų išsiuntimo mokėtojui nesumokėjus skolos, yra inicijuojami priverstinio išieškojimo veiksmai, duodami nurodymai kredito, mokėjimo, elektroninių pinigų įstaigoms nurašyti mokestinės nepriemokos sumas iš asmens sąskaitos, o jei sąskaitose nėra pinigų, galimas priverstinis mokestinės nepriemokos išieškojimas iš mokesčių mokėtojo turto,“— teigia Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė.

Klaipėdos AVMI pažymi, kad išieškojimas pradedamas vykdyti iš lėšų, esančių banko sąskaitose, nes išieškojimą perdavus antstoliui, mokesčių mokėtojas patirtų papildomų išlaidų, nes tektų apmokėti ir antstolio vykdymo išlaidas. Pabrėžtina, kad iš lėšų išieškota per didelė suma arba išieškota skola iš lėšų, į kurias išieškojimas negali būti nukreiptas, mokesčių mokėtojui paprašius yra grąžinama.

Klaipėdos AVMI primena, kad Elektroninio deklaravimo sistemoje, adresu https://deklaravimas.vmi.lt, publikuojamos žemės mokesčio deklaracijos, kuriose pateikiama išsami informacija apie valdomus sklypus, pritaikytą savivaldybės nustatytą žemės mokesčio tarifą bei kitą informaciją. Žemės savininkams, kurie dar nėra EDS vartotojai, popierinės deklaracijos buvo išsiųstos klasikiniu paštu.

Klaipėdos AVMI primena, kad šiemet žemės mokesčio sumokėjimo terminas baigėsi lapkričio 17 d. Nesumokėjus iki šios dienos yra skaičiuojami delspinigiai, kurie šiuo metu yra 0,03 proc. ir skaičiuojami už kiekvieną po deklaravimo termino pradelstą dieną. Gyventojai, mokėdami įmokas į VMI surenkamąją sąskaitą, gali rinktis mokėjimo paslaugų teikėją. Visi mokėjimo paslaugų teikėjai, kuriuose galima sumokėti VMI įmokas, nurodyti VMI interneto svetainėje adresu http://www.vmi.lt/cms/biudzeto-pajamu-surenkamoji-saskaita.

Klaipėdos AVMI primena, kad daugiau informacijos apie žemės mokesčio sumokėjimą ir apskaičiavimą galima sužinoti VMI svetainėje ir paskambinus į Mokesčių informacijos centrą trumpuoju telefonu 1882. Gyventojai ir įmonės visą reikiamą informaciją gali sužinoti, jei kreipsis į mokesčių specialistą, kurio kontaktai pateikti žemės mokesčio deklaracijoje.

VMI inf.

Rašyti komentarą