Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vilkytiškiai patys sau pakišo koją

Publikuota: 2014 lapkričio 21 Kategorija: Aktualijos, Rajone

lt.wikipedia.org nuotr.lt.wikipedia.org nuotr.

Nuo Saugų seniūnijos pageidaujantys atsiskirti Vilkyčių ir aplinkinių kaimų gyventojai suklupo lygioje vietoje: kažkas iš iniciatorių, švelniai tariant, taip persistengė rinkdamas parašus, kad Šilutės rajono savivaldybės administracija buvo priversta nutraukti prieš mėnesį pradėtą vietos gyventojų apklausos procedūrą.

Gyventojų parašų dėl reikalavimo paskelbti apklausą rinkimo lapai Vilkyčių ir aplinkinių kaimų iniciatyvinei grupei buvo išduoti šių metų spalio 20 d. Reikėjo surinkti viso labo 5 proc. vilkytiškių įsivaizduojamos naujos seniūnijos gyventojų parašų – apie 60-70, kad būtų galima kreiptis į Savivaldybės tarybą dėl oficialios vietos gyventojų apklausos paskelbimo. Tačiau Vilkyčių „separatistams“ to buvo maža: jie apklausė net 317 gyventojų, iš kurių 300 pasisakė už vietos gyventojų apklausą. Bėda ta, kad kažkas iš iniciatorių ar jų talkininkų pernelyg uoliai padirbėjo, – galbūt net ne iš piktos valios, – kad parašų rinkimo lapuose atsirado keletas pavardžių, rašytų viena ir ta pačia ranka, užtvirtintų identiškais parašais. „Šilutės ETA Žinioms“ šią naujieną šiandien pranešė parašų rinkimo lapus tikrinusios darbo grupės pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Raimundas Ambrozaitis.

Pastarojo teigimu, darbo grupei aptikus įtartinų parašų, į Savivaldybę buvo iškviesti Vilkyčių ir aplinkinių kaimų iniciatyvinės grupės atstovai, ir šie esą pripažino darbo grupės nustatytą pažeidimą. Todėl, pasak R. Ambrozaičio, bendru sutarimu buvo nuspręsta nutraukti prieš mėnesį pradėtą vietos gyventojų apklausos procedūrą ir viską pradėti iš naujo (”Šilutės ETA Žinioms” tai patvirtino viena iš iniciatyvinės grupės narių, Vilkyčių bendruomenės “Veiviržo slėnis” pirmininkė Rima Valdžienė).

Vakar iniciatyvinei grupei buvo išduoti nauji parašų rinkimo lapai. Jeigu iniciatoriai suskubs surinkti bent 5 proc. gyventojų parašų iki gruodžio pradžios ir daugiau neprivels jokių klaidų, galbūt dar šiemet Savivaldybės tarybai bus pasiūlyta svarstyti dėl vietos gyventojų apklausos paskelbimo.

Jeigu Tarybos dauguma balsuos „už“, ir apklausa bus paskelbta, joje savo nuomonę pateiktu klausimu turės pareikšti ne mažiau kaip 15 proc. apklausos teritorijoje gyvenančių rinkimų teisę turinčių gyventojų. Anot R. Ambrozaičio, kadangi naujos seniūnijos steigimas – ne vienų vilkytiškių reikalas, bet tai liečia visą seniūniją, todėl Savivaldybės tarybai bus siūloma apklausą vykdyti visoje Saugų seniūnijos teritorijoje.

Vietos gyventojų apklausa yra patariamojo pobūdžio, todėl, net jeigu dauguma apklaustų gyventojų pasisakys už naujos seniūnijos steigimą, Savivaldybės taryba turės teisę nuspręsti ir kitaip.

Susiję: “Vilkyčių gyventojai vėl nori savos seniūnijos”,
“Vilkyčių gyventojai vėl nori savos seniūnijos(2)”

1 skaitytojų komentaras
as 2014 lapkričio 25d., 19:2778.61.144.237

kaskodel sis straipsnis jau kelis kartus buvo redaguotas :) ir pavadinimas buvo visai kitas
klaidina zmones su tokiais straipsniais ir tiek,nezinodami kaip yra istikruju

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą