Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Perspėja dėl lijundros

Publikuota: 2014 lapkričio 19 Kategorija: Aktualijos

PAGD nuotr.PAGD nuotr.

Lietuvos hidrometeorologijos duomenimis, šiuo metu pietvakariniuose rajonuose yra susidariusi lijundra. Ji tęsis visą parą.

Lapkričio 20-ąją, pirmoje nakties pusėje, lijundra prasidės šiaurinėje ir rytinėje Lietuvos dalyje, o dieną ji numatoma daugelyje šalies rajonų.

Lijundra – tai pavojingas apledėjimas, kai ledo sluoksniu pasidengia ne tik keliai ir takeliai, bet ir medžiai, pastatų sienos, atramos, laiptų turėklai, elektros laidai ir kt. Beje, lijundra formuojasi tik tada, kai lyja ar sninga ir ledėja tuo pačiu metu, esant neigiamai oro temperatūrai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (toliau – PAGD) primena gyventojams, kaip elgtis lijundros metu. Būkite ypač atsargūs vairuodami automobilį, vaikščiodami šaligatviais ir keliais.

Prie namų laiptus ir pėsčiųjų takelius pabarstykite smėliu. Eidami nelaikykite rankų kišenėse – tai tik didina galimybę netekti pusiausvyros ir pargriūti, patirti sunkią traumą.

Prasidėjus lijundrai ar šąlant, elektros perdavimo ryšių linijos, stogai, įvairios atramos ir konstrukcijos, taip pat medžių šakos aplimpa sniegu ir apledėja, o nuo sniego ir ledo svorio gali trūkti arba lūžti. Jokiu būdu nelieskite elektros laidų, venkite būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų.

Taip pat nestovėkite ir nestatykite automobilių po dideliais medžiais.

Perspėkite šeimos narius, artimuosius, kaimynus, pažįstamus, bendradarbius apie šį nemalonų gamtos reiškinį. Nelaimės atveju skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112.

PAGD inf.

Rašyti komentarą