Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prieš medkirčių pjūklus – “stop” juostomis

Publikuota: 2010 birželio 16 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Dariaus Barasos nuotr.Dariaus Barasos nuotr.

Asociacija “Šilutės gražinimo draugija”, siekdama užbėgti už akių galimam medžių kirtimui Šyšos upės pakrantėse, antradienio pavakarę surengė pilietinę akciją. Jos metu medžiai abipus upės nuo geležinkelio tilto iki Žalgirio gatvės tilto buvo aprišti “stop” juostomis.

Tokiu būdu miestelėnai perduoda žinią Savivaldybei ir Šyšos senvagės valymo darbus šiuo metu vykdančiai “Šilutės polderių” bendrovei, kad su savo upės pakrantėmis neleis pasielgti kaip su Minija to paties pavadinimo kaime.

Šiuo metu Šilutėje įgyvendinamas iš ES fondų finansuojamas Šyšos upės vagos ir senvagės valymo darbų projektas. Prie Šyšos upės senvagės kertami medžiai, kad UAB “Šilutės polderiai” ekskavatoriai galėtų privažiuoti prie senvagės kasti dumblo.

Dėl to jau buvo kilusi nepasitenkinimo banga. Ginti medžių stojo ir kai kurie Šilutės r. savivaldybės tarybos nariai. Bendromis jų ir visuomenės pastangomis pasiekta, kad maždaug trečdalis iš 93 projekte numatytų išpjauti medžių galbūt bus išsaugoti.

Valant Šyšos upės vagą ir jos pakrantėse planuojama nurėžti keletą neva ne vietoje išaugusių medžių. Kad taip nenutiktų, Šilutės gražinimo draugijos nariai ėmėsi iniciatyvos apsaugoti juos nuo medkirčių pjūklų.

“Stop” juostomis miestelėnai aprišo ne tik pasmerktuosius nupjauti, bet beveik visus medžius abiejose upės pakrantėse nuo geležinkelio tilto iki Žalgirio gatvės, kad “Šilutės polderių” medkirčiai kartais neužsimotų per plačiai, kaip Minijos kaime…

 

 

 

 

 

Dariaus Barasos nuotr.

1 skaitytojų komentaras
janina 2010 birželio 16d., 20:2978.61.24.50
Sveikintina iniciatyva. Malonu, kad Šilutėje atsiranda tikrų piliečių.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą