Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vilkyčių gyventojai vėl nori savos seniūnijos(2)

Publikuota: 2014 spalio 22 Kategorija: Aktualijos, Rajone

lt.wikipedia.org nuotr.lt.wikipedia.org nuotr.

Šilutės rajono Vilkyčių ir aplinkiniuose kaimuose organizuojama oficiali gyventojų apklausa dėl atsiskyrimo nuo Saugų seniūnijos.

Apie Vilkyčiuose atgimusią iniciatyvą atsiskirti nuo Saugų seniūnijos ir įsteigti atskirą seniūniją “Šilutės ETA Žinios” rašė str. “Vilkyčių gyventojai vėl nori savos seniūnijos”.

Šį pirmadienį Šilutės r. savivaldybėje buvo įregistruota Vilkyčių ir aplinkinių kaimų iniciatyvinė grupė, jai išduoti gyventojų parašų dėl reikalavimo paskelbti apklausą rinkimo lapai (Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas dėl vietos gyventojų apklausos organizavimo).

Surinkę ne mažiau kaip 5 proc. apklausos teritorijos gyventojų, turinčių teisę rinkti rajono savivaldybės tarybą, vilkytiškiai turės kreiptis į Savivaldybės tarybą dėl apklausos paskelbimo. Tarybai nusprendus skelbti apklausą, joje savo nuomonę pateiktu klausimu turės pareikšti ne mažiau kaip 15 proc. apklausos teritorijoje gyvenančių rinkimų teisę turinčių gyventojų. Tačiau galutinį žodį dėl naujos seniūnijos steigimo vis tiek tars Savivaldybės taryba (Šilutės rajono savivaldybės vietos gyventojų apklausos tvarkos aprašas).

Rašyti komentarą