Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nesutarimų objektas – muziejus

Publikuota: 2014 spalio 21 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Šilutės rajono savivaldybės administracijos nuotr.Šilutės rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis, administracijos direktorius Sigitas Šeputis ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Inesa Murauskienė dalyvavo susitikime su Šilutės miesto bendruomenėmis, norėdami išklausyti ir rasti bendrą sprendimą dėl Šilutės muziejaus pastato likimo.

Šilutės muziejaus pastatas 2014 m. rugsėjo 25 d. įvykusiame Tarybos posėdyje buvo išbrauktas iš privatizuojamų objektų sąrašo. Siekdami atsižvelgti į Šilutės miesto bendruomenių interesus ir rasti tinkamą sprendimą visoms suinteresuotoms grupėms, Savivaldybės vadovai spalio 20 d., pirmadienį, pakvietė bendruomenių atstovus atvykti diskusijai.

Susitikimo pradžioje išryškėjo nesutarimai tarp asociacijos „Šilutės bendruomenės namai“ steigėjų dėl pastato naudotojo ir planuojamos vykdyti veiklos. Asociacijai „Šilutės bendruomenės namai“ priklauso Šilutės gražinimo draugija, „Pamario jaunimas“, „Muzikos paletė“, „Margainis“, diabeto klubas „ABC“, Šilutės bronchinės astmos klubas, choras „Pamario aidas“. Šio pastato patalpos reikalingos visoms Šilutės miesto bendruomenėms, kad nekiltų problemų organizuoti susitikimus, narių pasitarimus ir vykdyti kitą veiklą.

Didžiausio nepasitenkinimo sulaukė draugijos „Heidė“ pirmininkės rugsėjo mėnesį įvykęs vizitas pas Savivaldybės vadovą ir pasiūlymų teikimas, jų nesuderinus su asociacijos „Šilutės bendruomenės namai“ nariais. Draugijos „Heidė“ pirmininkė visiems susitikimo dalyviams pristatė asociacijos „Šilutės bendruomenės namai“ steigimo istoriją, supažindino su numatomomis įgyvendinti veiklomis, žadėjo privačių asmenų lėšomis renovuoti pastatą, atsižvelgiant į visus paveldosaugos reikalavimus. Asociacijos „Šilutės bendruomenės namai“ nariai nesutiko, kad pastatas pagal panaudos sutartį priklausytų draugijai „Heidė“, kuri prisiimtų ir pastato administravimo naštą. Asociacijos nariai pateikė siūlymą, kad pastatas priklausytų asociacijai „Šilutės bendruomenės namai“, kurios nariai pagal galimybes prisidėtų prie pastato renovacijos, veiklų įgyvendinimo ir pastato išlaikymo.

Orestas Lidžius pateikė siūlymus, kad šiame pastate ateityje galėtų įsikurti Šilutės turizmo informacijos centras arba Šilutės turizmo ir verslo informacijos centras, Šilutės jaunimui skirta erdvė, gali būti organizuojamos su verslo vystymu susijusios veiklos.

Savivaldybės meras akcentavo, kad pastatas turi priklausyti ir atsakomybę turi prisiimti vienas juridinis asmuo. Turi būti numatytos lėšos pastato renovacijai, išlaikymui, nustatyta pastato naudojimo tvarka, todėl bet kuriuo atveju Šilutės miesto bendruomenės nariai turi priimti bendrą sprendimą ir rasti konsensusą.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

Susijęs: “Apklausa: kam jūs patikėtumėte valdyti Šilutės muziejaus pastatus?”

1 skaitytojų komentaras
ooo 2014 spalio 21d., 17:545.20.106.69
Orestas istisai po savivaldybe zuja kaip be namis tai ko jis neuzsitrauke nemalones

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 9

Atsakyti

Rašyti komentarą