Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Emigracija: už lietuvės studijas Edinburge moka žmonės iš viso pasaulio

Publikuota: 2014 spalio 16 Kategorija: Gyvenimas, Žmonės

www.tiesa.com nuotr.www.tiesa.com nuotr.

Daugiau nei pusseptinto tūkstančio svarų vos per mėnesį – tiek pinigų lietuvaitei Urtei Laukaitytei įkris į kišenę tam, kad ji susimokėtų už savo svajonių magistro studijas Edinburgo universite. Ne, ji negavo palikimo, tėvai jai taip pat tokios sumos nedavė, ir uždirbti pinigų ji pati dar neuždirbo. Pusę studentės mokslų kainos sumokėjo nepažįstamieji, likusius ji dar krapšto, rašo emigracijoje leidžiamas laikraštis “Tiesa”.

Vasarą baigusią psicholingvistikos bakalauro studijas prestižiniame Kembridžo universitete 22-ejų Urtę Laukaitytę į kognityvinių mokslų ir sąmonės filosofijos magistro studijas iškart priėmė ir Edinburgo universitetas Škotijoje.

Metus trunkančių studijų kaina – 7800 svarų. Šie mokslai merginai – laiptelis į doktorantūrą Stanfordo universitete Kalifornijoje.

Tačiau Urtės kišenės tuščios. „Ne, tėvai prisidėti negali,“ – iškart nukerta studentė. Dar vienos paskolos studijoms mergina imti irgi nenori, nes jau velkasi dešimties tūkstančių svarų skola už mokslus Kembridže. Dirbti studijų metais Kembridže jai neleido, to ji negali daryti ir dabar Edinburge.

Daugiau: www.tiesa.com: “Už lietuvės studijas Edinburge moka nepažįstami”

Rašyti komentarą