Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Šilutės“ krepšininkai naująjį sezoną pradėjo patalpų šildymo sąskaita

Publikuota: 2014 spalio 16 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Finansinių problemų slegiama VšĮ „Šilutės sportas“ savo krepšinio komandos starto mokestį neseniai prasidėjusiame Nacionalinės krepšinio lygos (toliau – NKL) čempionate sumokėjo patalpų šildymui skirtomis lėšomis.

Šių metų pradžioje VšĮ „Šilutės krepšinis“ prijungus prie „Šilutės sporto“ viešosios įstaigos, pastaroji kartu su Nacionalinėje krepšinio lygoje žaidžiančia krepšinio komanda perėmė ir jos skolas – daugiau kaip 20 tūkst. litų. Jos buvo padengtos iš rajono savivaldybės „Šilutės“ krepšinio komandai šiems metams skirtų lėšų. Todėl komandai neliko pinigų NKL naujojo sezono starto ir Lietuvos krepšinio federacijos nario mokesčiams, kurių bendra suma viršija 13 tūkst. Lt.

Siekdama nenuvilti Šilutės krepšinio aistruolių, VšĮ „Šilutės sportas“ leidosi į mažą avantiūrą ir prieš tai minėtus mokesčius sumokėjo šildymui skirtomis lėšomis. Matyt, tikėjosi, kad rajono savivaldybė, šiemet jau skyrusi „Šilutės“ krepšinio komandai 100 tūkst. litų, nepagailės ir dar 13 tūkstantukų. Deja…

Trečiadienį įvykusiame Šilutės rajono sporto tarybos (toliau – Sporto taryba) posėdyje, be kita ko, buvo svarstomas ir VšĮ „Šilutės sportas“ direktoriaus Dainiaus Gricevičiaus prašymas skirti papildomą finansavimą „Šilutės“ krepšinio komandai. Tačiau didžioji dauguma Sporto tarybos narių nesutiko gelbėti krepšininkų aukštų rezultatų pasiekusių sportininkų skatinimui ir kitų sporto klubų veiklai iš dalies finansuoti skirtais sporto programos rezervo pinigais.

Balsuojant susilaikė tik pats D. Gricevičius ir Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys Edvardas Vitkauskas, manantis, kad savivaldybė turi vykdyti savo įsipareigojimus krepšinio komandai ir rasti galimybę padengti iš rajono biudžeto pernykštę skolą – per 20 tūkst. Lt.

Anot D. Gricevičiaus, tam, kad „Šilutės“ krepšinio komanda išsilaikytų Nacionalinėje krepšinio lygoje, metams reikia bent 200 tūkst. litų. „Labai blogai, kad savivaldybė yra vienintelė dalininkė, ir ji nepajėgi viena pati išlaikyti komandos, – apgailestavo VšĮ „Šilutės sportas“ direktorius. – Tačiau mes mėginsime rasti generalinį rėmėją, kad užsitikrintume finansavimą, ir komanda įvykdytų jai iškeltą uždavinį – patekti bent jau į geriausiųjų 7–tuką“.

Rėmėjų paieškoje D. Gricevičius daug tikisi iš prieš du mėnesius „Šilutės sporto“ viešojoje įstaigoje įdarbinto krepšinio vadybininko Karolio Jako, Šilutės r. savivaldybės tarybos nario Arvydo Jako sūnaus. „Kol kas esu juo patenkintas“, – šiandien teigė telefonu D. Gricevičius.

5 skaitytojų komentarai
Kasgalipaneigt 2014 spalio 16d., 11:4978.61.27.149
Savivaldybė rajono krepšinio komandos išlaikymui skirdavo 100tūkst. metams, priėmė vadybininku Jako sūnų kurio išlaikymas su mokesčiai kainuos kokius 30tūkst. per metus nors ir be jo krepšininkai išsiversdavo. Dabar belieka apkaltinti Gricevičių kad nesusitvarko su finansais, atleisti ir vadybininką Karolį pakelti į direktoriaus pareigas. Kas gali paneigti.?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 13 Thumb down 10

Atsakyti

aha 2014 spalio 16d., 18:0978.61.168.41

” Kol kas esu juom patenkintas” – ,…o tu ka, is savo kisenes alga jam moki, kad metaisi tokiom frazem, tu pats esi islaikytinis biezdaras.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 10

Atsakyti

silutiskis 2014 spalio 17d., 18:5878.61.15.1
O kaip cia vadovo nekaltinsi, kai tokie mokesciai yra planuojami biudzete.. jei kas nezino sios VSI biudzetas virs 700 000 lt o kur dar remejai… tad lengviausia tokiam vadovam yra paverkti savivaldybej, o ne planuoti savo islaidas.
P.S. Kazkur ir audito isvados sios kontoros plaukia, o kur dar metines finansines ataskaitos, – tada ir paskaiciuosim kur cia tie galia nesueina

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 5

Atsakyti

pala 2014 spalio 17d., 22:5978.61.168.41
O kaip Gricevicius gali moketi starto mokesti, budzeto pinigais skirtais sildymui? Uz neteisinga savivaldybes biudzeto tiksliniu lesu savaliska panaudojima, ji vyt lauk is darbo reikia.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 4

Atsakyti

vytas 2014 spalio 18d., 17:3184.15.185.113
Kaip suprantu iš sporto tarybos posėdžio ir kai kurių naujos tvarkos politikų yra nusiteikimas uždusinti krepšinį Šilutėje, labiau vystyti boksą, rankų lenkikus.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 3

Atsakyti

Rašyti komentarą