Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pasiklydo tamsoje

Publikuota: 2014 spalio 01 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

Tamsoje Nemune iš valties žvejojęs klaipėdietis nebesugebėjo vienas pats grįžti į krantą Lietuvos pusėje. (VSAT nuotr.)Tamsoje Nemune iš valties žvejojęs klaipėdietis nebesugebėjo vienas pats grįžti į krantą Lietuvos pusėje. (VSAT nuotr.)

Vileikių užkardos pasieniečiai pagelbėjo Nemune orientaciją praradusiam žvejui.

Vileikių užkardos pasieniečiai pagelbėjo iš valties Nemune žvejojusiam klaipėdiečiui, kuris dėl tamsos prarado orientaciją ir pabūgo atsidurti Rusijos krante. Prieš ketverius metus šiam vyrui ne savo noru panašiomis aplinkybėmis jau teko turėti reikalų su Rusijos pareigūnais.

Vėlų antradienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos, įsikūrusios Šilutės rajone ir saugančios sieną su Rusija, budėtojui paskambino sunerimęs žvejys. 48-erių klaipėdietis paprašė pasieniečių pagalbos ir papasakojo, kad žvejojo Nemune ties Paleičių kaimu iš pripučiamos valties, tačiau dėl tamsos prarado orientaciją ir nebežino, kaip pasiekti Lietuvos krantą.

Nemuno plotis šioje vietoje yra apie 300 metrų, o pati sienos linija eina arčiau Rusijos kranto.

Uostamiesčio gyventojas baiminosi tapti pažeidėju ir patekti į Kaliningrado srities pareigūnų akiratį. Juolab kad šis vyras turėjo karčios patirties, kai prieš ketverius metus žvejybos Nemune metu kilęs stiprus vėjas jo valtį nunešė į Rusijos pusę. Tąsyk žveją sulaikė Rusijos pasieniečiai ir dėl netyčinio sienos kirtimo skyrė jam administracinę baudą.

Šįkart gavę vyro prašymą Viliekių užkardos pasieniečiai per sienos kontrolės sistemą techninėmis priemonėmis nustatė tikslią žvejo vietą. Tuoj pat į pakrantę atvyko VSAT patruliai ir į Nemuną nukreipė savo visureigio žibintų šviesą.

Klaipėdietis susiorientavo, kurlink turi plaukti, ir netrukus valtimi atsiyrė į krantą. Daugiau pagalbos žvejui neprireikė.

VSAT inf.

Rašyti komentarą