Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Iniciatyvos: Šilutės seniūnaitis siūlo suskaidyti miesto seniūnaitiją į kelias mažesnes

Publikuota: 2014 spalio 01 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

L. Indriuška: 'Turime sau atsakyti, ko siekiame: formalaus įstatymo įgyvendinimo ar tikros pilietinės ir demokratinės vietos bendruomenės kūrimo?'(silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)L. Indriuška: 'Turime sau atsakyti, ko siekiame: formalaus įstatymo įgyvendinimo ar tikros pilietinės ir demokratinės vietos bendruomenės kūrimo?'(silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Didžiausios visame rajone Šilutės seniūnaitijos seniūnaitis Liutauras Indriuška raštu kreipėsi į savivaldybės tarybą ir jos vadovą merą su pasiūlymu padalinti Šilutės seniūnaitiją į kelias mažesnes seniūnaitijas ir keisti seniūnaičių rinkimų organizavimo tvarką, kad juose galėtų dalyvauti kuo daugiau bendruomenės narių.

L. Indriuškos manymu, neteisinga, kad Šilutės seniūnaitijai yra priskirta didžioji miesto dalis su daugiau kaip 20 000 gyventojų, kai tuo tarpu daugumoje kitų seniūnaitijų – rajone tokių yra iš viso 78 – gyventojų skaičius nesiekia nė 500, o kitose neviršija 2000. Šilutės seniūnaitis įsitkinęs, kad miesto bendruomenės interesams būtų lengviau atstovauti, jeigu Šilutės seniūnaitija būtų padalinta į kelias mažesnes, pavyzdžiui, atsižvelgiant į istorinių gyvenviečių – Šilokarčemos, Verdainės, Žibų, Barzdūnų, Cintjoniškių ribas arba pagal dabartinius miesto kvartalus – Jaunimo, Melioratorių, Laisvės alėjų, Darbininkų kvartalo ir kt.

L. Indriuška taip pat atkreipia rajono valdžios dėmesį į tai, kad į seniūnaičių rinkimus rajone lig šiol buvo žiūrima labai formaliai, nesiekiant įtraukti į juos kuo daugiau bendruomenės atstovų: gyventojų susirinkimai organizuojami daugeliui nepatogiu laiku – darbo valandomis, seniūnaitijose su daugiau nei 500 gyventojų nevykdomos apklausos ir pan.

Viena iš išeičių, anot Šilutės seniūnaičio – seniūnaičių rinkimus organizuoti bent jau ne darbo valandomis, kad kuo daugiau vietos bendruomenės atstovų galėtų pareikšti savo pilietinę valią.

„Turime sau atsakyti, ko siekiame: formalaus įstatymo įgyvendinimo ar tikros pilietinės ir demokratinės vietos bendruomenės kūrimo?” – tokiais žodžiais L. Indriuška užbaigia savo kreipimąsi į rajono valdžią.

Seniūnaičio pareigos yra visuomeninės, į jas išrinktam žmogui už pastangas ir darbą vietos bedruomenės labui nemokama.

3 skaitytojų komentarai
Jurgis 2014 spalio 1d., 14:4788.119.253.189
Nebevark Indriuška, pakis tuoj savivaldos įstatymą, nes nepasiteisino tie seniūnaičiai, o ką galvojot kad algą jums mokės už nieką. Ką jūs dirbat pasakyk? Juokas ima, norit kad už pastangas bendruomenės labui ir atlygis būtų mokamas, besmegeniai jūs.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 11

Atsakyti

? 2014 spalio 1d., 19:2378.61.57.176
Gal ir yra racijos.
Jeigu bandom daryti, o ne imituoti, tai reikia ir daryti.
Gerai daryti, o ne apsimetinėti…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 4

Atsakyti

Nešališkas 2014 spalio 2d., 11:5382.135.141.127
Ar ne dėlto Indriuška įsigeidė pavaduotojo, kad daugiau savo tiesioginio darbo laiko galėtų skirti partiniams ir kitokiems reikalams?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą