Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švėkšna yra Švėkšna: moliūgų-žibintų akcija – bendruomeniškiausias renginys Lietuvoje

Publikuota: 2014 rugsėjo 19 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Visų šventųjų dienos išvakarėse, spalio 31 d., Švėkšnos miestelio parke organizuojamą akciją “Mes už šviesą” Mokyklų tobulinimo centras įvertino kaip patį bendruomeniškiausią renginį šalyje.

Mokyklų tobulinimo centro organizuotame konkurse „ Bendruomeniškiausias mūsų mokyklos renginys/projektas/akcija“ švėkšniškiai su savo moliūgų-žibintų akcija nurungė 190 konkurentų ir pelnė pagrindinį prizą – „Kaukių akademijos” pramoginį renginį savo mokyklos bendruomenei.

Viskas prasidėjo prieš trejus metus, kai būrelis Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos abiturientų prie miestelyje įsikūrusios „Ginkmedžio“ vaistinės padėjo 38 išskobtus moliūgus. Tada miestelio aktyvistams kilo originali idėja, kad galbūt ateityje reikėtų suorganizuoti moliūgų-žibintų akciją ir magiška šviesa apšviesti Švėkšnos pasididžiavimą – parką.

Prieš dvejus metus Švėkšnos miestelio parke vienu metu suspindo 668 moliūgai-žibintai, o praeitų metų rudenį – jau visi 1128 (“Patvirtinta: Švėkšnoje pasiektas naujas rekordas”).

Šiuo renginiu siekiama garsinti Švėkšnos miestelį, ugdyti dalyvių saviraišką, skatinti vietos bendruomenės, mokyklų ir įstaigų bendradarbiavimą.

Parengta pagal www.mtc.lt ir www.sveksnosnaujienos.lt inf.

Rašyti komentarą