Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

“Karštoji linija” suveikė-2

Publikuota: 2014 rugsėjo 17 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Savivaldybė pagaliau prisiruošė pašalinti Šyšos upės taršos naftos produktais šaltinį ties Šilutės ligonine. (Edvardo Lukošiaus nuotr.)Savivaldybė pagaliau prisiruošė pašalinti Šyšos upės taršos naftos produktais šaltinį ties Šilutės ligonine. (Edvardo Lukošiaus nuotr.)

Šilutėje liks vienu Šyšos upės taršos šaltiniu mažiau.

Šilutės rajono savivaldybės administracija netruko sureaguoti į Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (toliau – KRAAD) raginimą pašalintį jau istoriniu vadinamą Šyšos upės taršos naftos produktais šaltinį ties ligonine: jau parengtas Savivaldybės tarybos sprendimo projektas, kuriuo, be kita ko, numatoma skirti 20 730 Lt minėtam taršos židiniui likviduoti.

Rugpjūčio 14 d. Aplinkos ministerijos “karštąja linija” buvo gauta “filmukas”, kuriame užfiksuota, kaip iš Šyšos upės pakrantės į vandenį sunkiasi naftos produktai. Iš karto po to Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūra ėmėsi tyrimo dėl jos pašonėje į Šyšos upę srūvančių teršalų.

Rugsėjo 1 d. KRAAD raštu kreipėsi į Savivaldybės administracijos direktorių su raginimu „imtis neatidėliotinų priemonių ir veiksmų šiai istoriniai taršai pašalinti“, o jau šį antradienį Savivaldybės tarybos komitetuose pradėtas svarstyti sprendimo projektas dėl ankstesnio sprendimo „Dėl Šilutės rajono savivaldybės 2014 metų biudžeto patvirtinimo 4 priedo pakeitimo. Tarybai siūloma iš dalies pakoreguoti Savivaldybės 2014 m. aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos išlaidas, numatant skirti 20 730 Lt minėtam Šyšos upės taršos šaltiniui pašalinti.

Anot Savivaldybės gamtosaugininko Remigijaus Rimkaus, toje vietoje planuojama iškasti užterštą gruntą, jo vietą užpildyti moliu, o krantą sutvirtinti betonu.

Jeigu Savivaldybės taryba pritars tokiam sprendimo projektui, bus skelbiamas konkursas minėtam taršos šaltiniui pašalinti.

Eilinis Savivaldybės tarybos posėdis numatytas kitą ketvirtadienį, rugsėjo 25 d.

Susijęs: “Trumpai: “Karštoji linija” suveikė”

Rašyti komentarą