Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Europos paveldo dienos – jau nuo šio penktadienio

Publikuota: 2020 rugsėjo 07 Kategorija: Kultūra, Paveldas

Bene didžiausias kasmetinis nekilnojamojo kultūros paveldo populiarinimui skirtas renginys – Europos paveldo dienos – šiemet Lietuvoje vyks rugsėjo 11–20 dienomis.

Išskirtinis dėmesys skiriamas kultūros paveldo edukacijai, kurios pagalba galime nusikelti į istorinius laikus, susipažinti su ankstesnių laikotarpių statybos technologijomis, didinti supratimą apie kultūros paveldo unikalumą ir jo vertes, išsaugojimo būtinybę, diskutuoti apie nelengvas jo išsaugojimo problemas.

Parama portalui „Šilutės ETA Žinios”, kad išliktų nepriklausomas

Sieninės tapybos, archeologinių radinių, medinių durų ir langų, keramikos, skulptūros ir kt. restauravimo dirbtuvių metu įdomia forma pristatomas kultūros paveldas ir jo vertės, susipažįstama ne tik su restauravimo technologijomis, bet ir restauratoriaus amatu, sužinomi būdai, kuriais galima saugoti kultūros paveldą ir perduoti jį ateities kartoms, atgaivinama istorinė atmintis.

Atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją dėl koronaviruso paskelbto karantino, rekomenduojame numatyti tradicinių renginių (pažintiniai pasivaikščiojimai, parodos, paskaitos, filmų peržiūros, edukaciniai užsiėmimai, koncertai, žaidimai ir kt.) alternatyvas (paskaitos, edukaciniai užsiėmimai gali vykti nuotoliniu būdu, žaidimai, filmų peržiūros organizuojamos internete ar socialiniuose tinkluose ir kt.) tam, kad informacija apie kultūros paveldą pasiektų kuo daugiau žmonių bei turėtų išliekamąją vertę.

Pasirinkite Lietuvos regioną, kurio programą norėtumėte pamatyti: http://kpd.lt/epd2020/programa/. Šilutės rajono savivaldybėje renginius organizuoja: Kintų Vydūno kultūros centras, Šilutės Hugo Šojaus muziejus, Salos etnokultūros ir informacijos centras: http://kpd.lt/epd2020/klaipedos-regionas/.

Rašyti komentarą