Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Savivaldybė kelia baltą vėliavą – nekilnojamojo turto savininkui atlygins kitų padarytą žalą

Publikuota: 2014 rugsėjo 05 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

15min.lt asociatyvi nuotr.15min.lt asociatyvi nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės administracija pagaliau apsisprendė nesivelti į teisminius ginčus su UAB „Energetikos objektų statyba“ dėl šiai įmonei priklausančiam dviaukščiui pastatui Rusnės centre dar pernai rudenį padarytos žalos atyginimo – rekonstruojant greta esančius Savivaldybei priklausančius kultūros namus, buvo pažeistos energetikų pastato rytinės pusės pamatai bei sienos konstrukcijos – ir sumokės už pažeistos sienos atstatymą beveik 300 tūkst. litų. Tokį žalos dydį nustatė statybų ekspertai.

„Šilutės ETA Žinias“ šiandien apie tai informavo Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Šeputis.

„Nebėra laiko teismams, nes kol nebus atlyginta žala „Energetikos objektų statybai“ ir ji neduos sutikimo, negalėsime tęsti kultūros namų rekonstrukcijos,“ – sakė telefonu S. Šeputis.

Šiuo metu ant kortos pastatyta daugiau kaip 2 mln. litų, skirtų iš ES fondų ir valstybės biudžeto.

„Ir taip jau labai ilgai delsėme. Jeigu dabar pasirašysime taikos sutartį, tai dar spėsime laiku atlikti visus projekte – pirmajame ir antrajame etapuose – numatytus darbus,“ – teigė Savivaldybės administracijos direktorius.

Taikos sutartį su UAB „Energetikos objektų statyba“ Savivaldybės administracija ketina pasirašyti artimiausiomis dienomis, dar iki civilinės bylos dėl žalos priteisimo parengiamojo posėdžio Klaipėdos apygardos teisme, kuris numatytas kitą antradienį, rugsėjo 9 d., o pačią žalą – beveik 300 tūkst. Lt bendrovei žada atlyginti kitų metų pradžioje.

Savivaldybė savo ruožtu šią pinigų sumą mėgins regreso tvarka išsiieškoti iš tikrųjų avarijos kaltininkų – techninio projekto rengėjų, statybininkų (UAB „Žibai“).

2 skaitytojų komentarai
moketojas 2014 rugsėjo 5d., 10:385.20.115.192
ne savivaldybė, o už mokesčių mokėtojų pinigus

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 2

Atsakyti

šilutiškė 2014 rugsėjo 9d., 07:0288.118.7.208

Kaž kas nerealu 300 000lt tai ką namas nugriuvo .Žala tai ne pagerinimas ,o tik žalos atstatymas ,t.y. plyšio užtaisymas ir gal būt pamatų sustiprinimas .bet ne 300 000 lt .Aišku ,kam smulkintis ,juk niekas iš savo kišenės nemokės ,o mokės visi šilutiškiai ,o kodėl nenustačius kaltųjų ir iš jų pareikalavus atsakomybės ,kodėl jau taip lengva ranka savivaldybė sutiko su tais šintais tūkstančių ar nėra čia kas paslėpta .Didelis didelis klaustukas ,turėtų kas tai patikrinti tų ekspertų mustatytą kainą.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą