Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Laužikas krito. Tebus pašlovintas Laurinaitis! (nuotr.)

Publikuota: 2014 liepos 02 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Pagaliau išsipildė žmogaus svajonė: liberalcentristas Vytautas Laurinaitis šiandien išrinktas naujuoju – jau ketvirtuoju per šią Tarybos kadenciją – Šilutės rajono savivaldybės meru.

Per slaptą balsavimą V. Laurinaitis surinko 15 balsų – vos vienu daugiau už privalomą minimumą siekiant mero pareigų.

V. Laurinaitis į Savivaldybės mero postą taikėsi nuo kadencijos pradžios (“Šilutės mero postą išsaugojo V. Pozingis”). Tačiau jo svajonė išsipildė tik dabar.

Mero pareigose V. Laurinaitis pakeitė konservatorių Šarūną Laužiką.

Oficialiai nepatvirtintomis žiniomis, į mero pavaduotojus (visuomeniniais pagrindais) pretenduoja socialdemokratas Algirdas Balčytis ir liberalcentristas Algirdas Gečas, o administracijos direktoriaus pareigos rezervuotos Savivaldybės administracijos Ūkio skyriaus vedėjui Sigitui Šepučiui (LSDP).

2014-07-02



30 skaitytojų komentarų
apgailetina 2014 liepos 2d., 11:37188.69.196.234
Tuštybės turgus. Jau šito tai tikrai nereikėjo rinkti. Matyt kiti gudresni ir tam leido pasidžiaugti tuštybe. Ne visiem duota matyti į priekį :-)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 60 Thumb down 11

Atsakyti

pilietė 2014 liepos 2d., 11:4482.135.211.234

Sveikinam, Vytautai! Sėkmės tau didelės.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 45

Atsakyti

Izdavikas 2014 liepos 2d., 11:5388.118.7.81
Izdave licus kad pabutu kelis men meru….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 35 Thumb down 10

Atsakyti

Ir aš taip manau 2014 liepos 8d., 08:2188.119.138.11

Skęstantį laivą pirmiausia palieka žiurkės. Gero pasiplaukiojimo Vytautui ir Steponui

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Blondinė 2014 liepos 2d., 12:0578.61.106.84
Vau, vau, vau…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 2

Atsakyti

gyventoja 2014 liepos 2d., 12:1378.61.173.159
Gaila šio rajono žmonių. Ar kas nors pradės dirbti vardan jų, o ne dėl karaliaus krėslo? Absurdas

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 65 Thumb down 1

Atsakyti

kristina 2014 liepos 2d., 13:1378.59.157.235
Aš kaip paprasta šilutiškė mąstau gal bet šis veikėjas bus bent kiek sąžiningas miestui ir jo žmonėms. Nes gi kiek galima su ta sena politų karta taikstytis? O sveikinti galėsim šį merą tik tada kai jis ką nors doro nuveiks ;)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 32 Thumb down 14

Atsakyti

To Kristinai 2014 liepos 8d., 08:2388.119.138.11

Kad jį už pimpalo stepas vedžioja

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Vardas 2014 liepos 2d., 13:3578.61.10.227
O kas pasikeitė? Vienas nuverstas, tegyvuoja kitas. O ką daryti šilutiškiams?
P. S. Šeputis – geras Laužiko draugas, kiek žinoma.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 11

Atsakyti

Nepartinė 2014 liepos 2d., 14:2478.61.106.84
O aš galvojau, kad partija (kaip tėvai, vaikai) viena turi būti visam gyvenimui, nes turi atitikti kažkokį žmogaus požiūrį, vertybes. Kiek kartų galima tai keisti (kaip kojines)? Ar aš ko nesuprantu?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 38 Thumb down 3

Atsakyti

antanas 2014 liepos 2d., 14:2482.135.211.147
jei kas , tai vel nuversim, ta tai mes mokam. :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 35 Thumb down 1

Atsakyti

matau 2014 liepos 2d., 16:355.20.114.185
kyšančias ausis iš Pagėgių…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 28 Thumb down 4

Atsakyti

Šilutiškė 2014 liepos 2d., 16:3888.118.9.15
Kaip šaunu!
Vytautai mes iš taves tikimės tikrai tikrų darbų mūsų miestui ir žmonėms. Užtenka Laužikui ir Pozingiui sėdėti ant tos kėdės ir tenkinti tik savo interesus , mums visiems jau nusibodo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 29 Thumb down 16

Atsakyti

Regina 2014 liepos 2d., 17:5087.79.221.196

Nuosirdziausi sveikinimai Vytautui is Kiolno!!! Tai zmogus,kuris pilnas idieju, minciu ! Jo iniciatyva pries daug metu isleista knyga Vainutas.Jo dieka iamzinta mazo miestelio istorija! Tai zmogus,kuris paliko visiems miestelio gyventuojams tokia neikainuojama istorine dovana! Jo dieka budama toli nuo gimtines, visuomet knygos dieka mintimis galiu aplankyti savo gimtine!Silutei pasiseke,kad toks zmogus atiejo prie vairo! Visokeriopos sekmes Vytautai!!!

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 25

Atsakyti

Neimantis 2014 liepos 2d., 17:5078.61.93.89
Ar kas nors, iš čia pasisakiusių žmonių, patys bandė pasitarnauti Šilutės kraštui, krašto žmonėms? -Pavyko kas nors?
Ar nors vienas, bandė pakliūti į tarybos posėdį ir paklausyti, kaip aptarinėjamas mūsų krašto ir Mūsų likimas? – Pabandykite – labai įdomu, kaip elgiasi Mūsų tarnautojai vieną kartą per mėnėsį susitikę. Tarytum maži vaikai, ilgai nesimatę – vaizdas nepakartojamas. :)

Na, būkime mažiau naivūs ir nesitikėkime, jog nauja šluota naujai šluos, ypač, kada šlavėjai – tie patys. Aiškumo dėlei: šluota – taryba, o šlavėjai – seimas. Tad, kad ir kokia šluota bebūtų, su ja pašluos, tik ten ir tik tai – kur reikia. Per dvidešimt, su virš, metų – prišlavė pilnus kampus, net gražu žiūrėti,kaip gražiai visi įsirengę savo kiemus ir namus. :)

Truputis platesnės informacijos:
Miesto, kaip ir valstybės, kaip ir viso pasaulio skola – tik, neišvengiamai, augs.
Tai puikiai išdėstyta šiame straipsnyje:
http://ltnacionalistas.wordpress.com/2014/02/19/pranas-valickas-valstybes-skola/
- Įdomu, ką apie tai mano Šilutės miesto taryba? Kaip spręndžia šį, sakykime “nesusipratimą”? Kokiais būdais siekia atsiriboti nuo ir išvengti tų skolų?
Mano žiniomis, sprendžia taip: Skolinasi “geresnėmis sąlygomis”, kad dalinai padengtų senas skolas ir, tik savo naudai pasisavintas lėšas. Tai vyksta, tiek valstybiniame, tiek rajonų, tiek pasauliniame lygiuose.

ES ir LR valstybinės lėšos, parama – “paskirstomos” miglotai ir neskaidriai. Kol, vieni statosi vasarnamius ir vilas, iš kitos pusės yra naikinami, o paskui už centus, dažnai užsienio subjektų, superkami ir monopolizuojami žemės ir ūkiai – kaimas merdėja, nyksta. Užtad, “investuotojai” ploja rankutėmis.

Norėčiau sužinoti, kas leido Mums pamiršti, jog žemė – pagrindinė ir vienintelė, praktiškai, begalinės gamybos priemonė? Ir, kas leido valdininkams patikėti, o Mums pamiršti, jog tie, kas iš jos negyvena – gali ją valdyti, pardavinėti, skirstyti?

Pvz, pieno ūkis. Lietuvos pieno supirkėjai vežasi pieną iš Lenkijos, Latvijos, kai tuo tarpu, nuo ES paramų priklausomi Mūsų ūkininkai, priversti dirbti daug, o savo produkciją parduoti už paniekinamai menką kainą? Sakoma, neva, Lietuvos ūkininkai nepajėgūs pagaminti reikiamo kiekio produkto. – Taip, nepajėgūs, nes jiems neapsimoka! – Kodėl? Kur logika? Mano nuomone, taip yra tam, kad didžiausi gamintojai, tik toliau prėstų savo monopolį, visiškai nesiskaitydami, nei su gamintojais, nei su vartotojais.

Ar tokią Lietuvą įsivaizdavome, atgavus nepriklausomybę arba, dar prieš įstojant į ES? Ar to norėjome? Jeigu įsivaizdavome tokią ir to norėjome bei nebuvome apgaudinėjami ir klaidinami, tada atsiprašau, kad sutrukdžiau. :)

PRIMINSIU:
Mums, kaip piliečiams BŪTINA suvokti, jog – jokie politikai, čia jau nieko niekada nebeišspręs – nei taryboje, nei seime. Tai ne jų valioje, nes jie net nesuvokia tiktųjų esamos situacijos priežasčių. Jeigu suprastų, tikrai atitinkamai ir elgtūsi. Viskas, ką jie dabar tegali daryti, tai – sėdėdami savo puostose arba susivokti ir pradėti dirbti žmonėms, o ne savo interesams, arba – ir toliau, administruodami mūsų mokesčius ir per paramas skiriamas lėšas, jas savintis tiek, kad kiekvienam prieš mirtį išeitų po auksinį karstą ir vieta rojuje. Kaip faraonam. :)

Viskas, visada buvo Tautos ir piliečių rankose. Jie nenori, kad Mes tai suvoktume.
Tai Mes, pasitelkdami Gamtą, gaminame, kuriame produkciją, iš kurios, dėja, labiausiai pralobsta tie, kurie, tik tarpininkauja. Tarpininkai – nei pagamina, nei sukuria produkto. Ar tai neatrodo, mažų mažiausiai – naivu, gamintojo bei nesąžininga, vartotojo atžvilgiu? Kam Mums tarpininkai, kurių darbo pasekoje, mes esame, daugiau ar mažiau – susipriešine?

Komunizmo laikais dar nebuvau gimęs, tačiau, pats kooperatyvų ir kolūkių įdėjos pagrindas,mano suvokimu – tai vienintelis būdas Mums išsigelbėti ir atsiriboti nuo valdžios, kuri, taip pat, nieko nesukurdama, o tik skirstydama Mūsų turtą, iš to labiausiai ir lobsta. Lobsta ir iš, neva, “Mūsų gerovei kurti” miglotai paskirstomų bei pasisavinamų įvairiausių paramų lėšų.

Bet kuriuo atvėju, pinigas yra, neva, mūsų darbą matuojantis ir įvertinantis mato vienetas. Kada, iš tiesų tai – nieko vertas popierius. Kaip gali būti įvertinamas pinigu “darbas” kuris tokio, kaip apčiuopiamo produkto – jokio nesukuria? Pvz, valdininkų darbas… Arba, kitaip – Mūsų bendro turto paskirstytojų-administruotojų darbas “valdžioje”…

Kur link lenkiu?

- Lenkiu link ten, kad žmonės susimąstytų ir pradėtų reikalauti, jog valdžioje sėdėtų ne tie, kurie žino, kad maistas, tik restoranuose ar prekybos centruose perkamas…
- Lenkiu link ten, kad žmonės reikalautų, jog valdžioje sėdėtų ne tie, kurie yra pinigo, alkoholio ir kitų silpnybių bei žalingų sau ir aplinkiniams įpročių vergai… – Tokių dėka, ne tik Šilutė, bet ir visa Lietuva yra tokioje situacijoje, kokioje yra – finansinėje, dvasinėje ir moralinėje duobėje. Tautai reikia blaivių ir dvasiškai stiprių žmonių, o ne silpnavalių sociopatų, nesusigaudančių, jog jais manipuliuojama tam, kad jų anūkai atsibustų bežemiais, beturčiais ūbagais.
-Lenkiu link ten, kad žmonės reikalautų, jog valdžioje sėdėtų ne tie, kuriems eilinis žmogus – vos matomas ir visiškai negirdimas prasčiokas… Tik, to “prasčioko” dėka tas valdininkas sėdi savo kedėje.
- Lenkiu link ten, kad žmonės reikalautų, jog valdžioje sėdėtų TIE, kurie už savo darbą nereikalautų – NEI CENTO daugiau, negu minimalus LR piliečio atlyginimas!
- Lenkiu link ten, kad žmonės reikalautų, jog valdžioje sėdėtų TIE, už kurių pečių stovi klęstintys ūkiai ir nuoširdūs kitų žmonių pagirimai. – Nes, tik toks žmogus išgirs kitą žmogų ir nuoširdžiai jam padės – visada.
- Lenkiu link ten, kad žmonės PRISIMINTŲ, jog JIE yra TIKROJI VALDŽIA!
Buvome per daug kantrūs ir pakantūs, nes – tiek Mums, tiek valdininkams – niekas to nepriminė per visą “nepriklausomybės” laikotarpį. Jeigu kas ir žinojome, tai užsimiršome ir susitaikėme su “Pono ir Baudžiauninko” teatro artistų dalia. Taip negali, o ir neįmanoma, kad taip būtų, kada Tauta-piliečiai supranta savo, kaip TIROSIOS VALDŽIOS vaidmenį, o jų išrinktūjų, kaip TARNAUTOJŲ arba, kitaip – TARNŲ vaidmenį.
Kur matyta, kad tarnas įsakinėtų ir nesiskaitytų su ponu? – Juk, iškarto būtų nuplaktas. :)

Tad, kas čia ką nuvertė, kas valdo ar nebevaldo Mūsų… Kas čia ką papeikė ar pamalonino pagyrimu – tai nesvarbu tol, kol nesuprasime DEMOKRATIJOS esmės, IŠ PAGRINDŲ.

Priminsiu tai, ko labiausiai bijo prisiminti “valdžia”:

4 LR konstitucijos straipsnis:
“Aukščiausią suverenią galią Tauta vykdo TIESIOGIAI ar per demokratiškai išrinktus SAVO ATSTOVUS.” – Tad, kol Mes – Tauta ir piliečiai būsime atskirai vienas nuo kito, konkuruosime ir pavydėsime vienas kitam be ko, tol nebus jokio pagrindo ir galimybės vienytis į vieningas ir kryptingai vekiančias bendruomenes(komunas), kurios būtų visiškai autonomiškos nuo valstybės ir pasaulio “vėjų” bei “gūsių”.
Kol tokios galimybės nebus, tol beliks – tik, tikėtis, jog naujoji “valdžia” vogs mažiau – ir taip mus, dar, bent trumpam užmigdys tuo saldžiu miegeliu, kaip migdė iki šiol.

Apie patį, Tamstą Laurinaitį, galiu pasakyti, tik tiek – vienas siš nuoširdžiausių veidų Šilutės rajono taryboje. Jo išvaizda rodo, kad žmogus gali mėginti pradėti kažką labiau teigiamo ir tikro, žinoma, ne tik savo, bet ir Mūsų – Šilutės rajono gyventojų labui. Kaip bus – rezultatai parodys ir dienraščiai išspausdins. :)

Pabaigai, pasakysiu tai… Sakoma – “pasakyk, kas tavo draugai, aš pasakysiu, kas tu toks.” Ar visi rajono gyventojai žino su kuo ir kaip bendrauja visi mūsų tarybos nariai, mmm? :)

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 15 Thumb down 14

Atsakyti

indrė 2014 liepos 2d., 19:38188.69.214.167
Marš į palatą laikas ilsėtis,o tai vėl kokį referendumą…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 5

Atsakyti

Neimantis 2014 liepos 2d., 23:2478.61.93.89

Palatoje tavoji kompanija jau pabodo. Paliksiu Tave vieną ir keliausiu į Gamtą… ;)
Nebereikalo sakoma, gal ir nelabai gražiai skamba, kada tai pasakai, bet tokia tiesa – sakoma – šunys loja, o karavanas eina.
Ar nors vienas, čia esantis, suvokiate, ką reiškia esama “Valstybės skola”?
- Pasakysiu užuominą, jog panaši tragedija įvyksta, kada vaikas suvokia, jog kalėdų senelio, tai – nėra… :) O atsakomybė ir našta krenta mums… Ar ilgai bijosime pripažinti, jog esame pinigų vergai? Pinigų, kurie egzistuoja, tik jūsų fantazijoje…
Galėtų Marius B. paklausinėti tarybos narių jų nuomonės apie FAKTĄ, jog valstybė jau niekada nebeišsimokės skolos, o tik, dar labiau į ją smegs, taip, vis labiau parsiduodami ir parduodami tai, kas, dar visai nesenai, mūsų protėviams buvo šventa – Msų kraštą su mumis pačiais.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 12

Paleckiukas 2014 liepos 2d., 20:2578.61.35.108
Jei teisingai Neimantį supratau, Vytautas Laurinaitis turėtų pradėti ruošti kolūkių atgaivinimo planą. Jis leistų išlipti iš skolų Šilutei. Dienraščiai apie tai tikrai parašytų.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 5

Atsakyti

Neimantis 2014 liepos 2d., 23:3778.61.93.89

Supratai taip, kaip norėjai suprasti, o supratai neteisingai.
V. Laurinaitis turėtų daryti tai, kas jam atrodo tinkama, remiantis jo sukauptomis žiniomis ir išmintimi bei įgaliojimais. Jeigu yra ir išliks sąmoningas, vadinasi, gal bus ir piliečiams naudingas. Greičiausia, kad ne.. Ir, jeigu ne, vadinasi – nauja šluota naujai nešluos, nes šlavėjai lieka – tie patys – kaip ir, jau niekada nebeišmokama valstybės skola, lieka – ta pati, tik vis didėjanti.
Ši informacija gali būti sunkiai kramtoma, tačiau, tik todėl, kad jos, dar nerašė jokia spauda, o televizija, irgi nerodė. Tereikia, atsimerkti.
PRIMINSIU – FAKTAS: Valstybė ir visi jos gyventojai skendi ir toliau skęs skoloje, kurios nebeišmokės jau niekas niekada. Taip, tiesiogiai sakant, nuperkamos ištisos valstybės. Tos, kurios neparsiduoda, jose yra įvedama demokratija, tokia, kaip Libijoje, Irake, Sirijoje ir bet kur, kur tik yra įžengusi JAV ir NATO koja.
Klausimas- Ką Tu, eilinis mirtingasai, ketini dėl to daryti? :)

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 14

123 2014 liepos 3d., 09:1888.119.137.197
kartais galvoju, kokią gi žolę tu rūkai? jaučiu, kad importinė – gerai veža.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 1

Atsakyti

Neimantis 2014 liepos 3d., 11:5678.61.93.89

Tau geriau žinoti – kokią žolę man duodi ir iš kur ją veži. ;)

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 8

Tamsta gerai pradėjai 2014 liepos 3d., 11:085.20.107.223
Bet pabaigei tai ne kaip (čia apie V. L. nuoširdumą ir demokratiją). Arba tamsta jo nepažįsti arba sergate naivumu, bei įtariu, kad esate užsikrėtęs liberalizmo virusu. Jau seniausiai labai protingi mokslo žmonės yra įrodę, kad liberalizmas ir demokratija kaip išeitis įmanomi tik tada kai visuomenės bent 70 proc. yra moralūs, kitaip tariant laikosi 10 dievo įsakymų, visais kitai atvejais demokratija veda į žlugimą. Aišku niekas apie tai garsiai nekalba kaip nekalba apie mokslininkų paskaičiavimus, kad Lietuvos kaip valstybės po 25 m. o gal ir greičiau nebeliks. Yra ir daugiau visokių mokslinių paskaičiavimų, bet deja jie aptarinėjami tik akademiniame pasaulyje ir tais duomenimis naudojasi ko gero tik užsienio žvalgybos. Deja tiems kam iš tikrųjų tai turėtų rūpėti rūpi tik jų pačių materialinė gerovė. Tai ir yra atsakymas kodėl taip gyvename. O gal kiekvienas pasižiūrėkim ir pabandykim įsivertinti save objektyviai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 2

Atsakyti

Neimantis 2014 liepos 3d., 12:5178.61.93.89

Sakiau, kad jo nepažystu ir vertinu, tik iš povyzos – atrodo nuoširus žmogus. Gal jis serijinis gyvūnų išnaudotojas ir žudikas, juk, aš to nežinau, todėl ir to neteigiu, nors ir man taip ir neatrodo.
Beje, tikiu žmonėmis, visais. Tikiu, nes suvokiu, jog jie mūsų atžvilgiu elgiasi neigiamai, tik dėl savo neišmanymo ir fantazijos trūkumo. Čia, jau priežastys vaikystės laikotarpyje susiformavusios – traumos, nuoskaudos, psichologinis ir dvasinis “nepriteklius”. Išmoko gerai žaisti vieną žaidimą, jį ir žaidžia, tenkindami TIK savo žemiausius, kūniškus geidulius – maistas, seksas, prabangūs daiktai ir laisvalaikio veikla, skirta pabėgti nuo savęs pačio, dažniausiai, lydima alkoholio. Tiki, jog toks gyvenimas yra prasmingas ir teisingas. Ir čia negalima jų kaltinti, nes jie elgiasi taip, kaip jie išmano. Siekiančius valdžios žmones reikia, paprasčiausiai gydyti arba kurį laiką uždaryti į “minkštasienę”, gal pagalvoję susivoktų, jog valdžia tikrosios laimės nesuteikia. Laimę suteikia, tik visokeriopa Laisvę.
Tik pagalvokime, ar koks nors, sveikas žmogus norės ir visais įmanomais būdais sieks būti už kitus viršesnis, pačia tuščiausia ir beprasmingiausia materealine forma? Mano galva, sveikas žmogus yra tas, kuris pamiršęs save, padeda kitiems, kuriems reikia jo pagalbos. Ir valdžioje turi būti žmonės tie, kuriuos ragina eiti patys žmonės, kuriems jis yra nusipelnęs. Va, tokia valdžia iškarto viską pakeistų. Islandijos pavyzdys rodo, kada tikroji valdžia – Tauta – referendumais nuvertė valdžią ir paskelbė bankrotą, į valžią galėjo eiti ir buvo renkami, tik tie žmonės kurie turėjo ne mažesnį, kaip 30ties piliečių palaikymą ir pritarimą. Atrodo absurdas, bet Tu pabandyk surinkti, kad už tavo nuoširdumą ir nesavanaudiškumą laiduotų tiek žmonių.
O dabartinis politikos ir valdžios siekimo modelis yra, tarsi, gimdymas per užpakalį – nu neina taip, ir viskas. Atėjo laikas, po truputi, skausmingai, bet tai suvokti VISIEMS.
Aš, toks – ne vienintelis. Pasaulis keičiasi, mūsų sąmonė keičiasi ir jame nebeliks vietos nenuošidriems ir liūdniems žmonėms. Tad, jeigu į mane, nors ir dabar trenktų žaibas, niekas nuo to nepasikeistų – pokytis, jau nebesustabdomas.:)

Beje, ir vėl – įtarimai, speliojimai, kategorizavimai… Norisi įdėti į lentyną? oj norisi..
Supraskite, jog man nusišvilpti ant visos esamos politikos. Suaugę vaikai žaidžia žaidimus, nuo kurių rezultatų priklauso kitų žmonių likimai, nesuprasdami, jog už tai gaus anksčiau ar vėliau atsiskaityti. Atsiskaito visi… Ir atėjus laikui, gailisi, oj kaip gailisi savo taip tuščiai nugyventų ir iššvaistytų gyvenimų. Supraskime, jog nors ir atskirai, bet mes esame vienas didelis organizmas, gyvenantis ant kito gyvo organizmo – Žemės.

Niekada nepriklausiau ir nepriklausysiu, o tuo labiau, neįdentifikuosiu savęs su jokia politine kryptimi ar pačia politika. Ir neidentifikuosiu savęs su jokia grupe žmonių, išskyrus – Laisvų, laisvai mąstančių ir kiekviename žingsnyje siekiančių pačio geriausio rezultato, ne sau, o visiems ir Gamtai žmonėmis. Sakydamas ‘laisvų’, turiu galvoje laisvos sielos žmones, kurie nesukaustyti jokių psichologinių traumų, gyvūliškų bei silpnumą ir baimę parodančių priklausomybių – alkoholis, godumas, ego, konkurencija, apgaulė, manipuliacija. Aš jau visą tai praėjau ir galiu pasakyti – ten nėra nieko, kas teikia tikrą džiaugsmą ir laimę. Ilgainiui, visi tai privalėsime suprasti. Tad, geriausias laikas tai pradėti – dabar.

Dėl manęs, lai nors ir ryt nebelieka visų pasaulio valstybių, jiegu, tik mainais – visi kenkėjai žmonijai būtų ištremti į negyvenamą salą ir ten vieni su kitais galėtų žaisti savo purvinus žaidimus. Beje, ten, kur visi pakliūsime, po mirties – taip ir bus – pakliūsime su tokio pat “lygio” sielomis, kaip ir patys esame. Ir tuo mūsų gyvenimas nesibaigs. Kad pajėgti tai suvokti, būtina žinoti, jog, – mes neturimė sielos, mes turime kūną.
Tai tikras smagūmėlis, vien apie tai pagalvojus – apgavikai, išnaudotojai, skriaudikai – vienoje vietoje laukia amžinybę, kada išsišvarins savo sielą tam, kad galėtų vėl atgimti čia Žemėje. Todėl, visi, kurie dabar gyvena ir skaito save didžiais ponais-pinigo vergais, nesuvokia, jog jau dabar gyvena pragare. :)
Geriausias dalykas, kad viso to galima išvengti, laiku susipratus ir nuoširdžiai gailintis bei savo darbais, pamiršus save, padedant kitiems.

Čia, racionaliam ir šaltam protui bei akmeninei širdžiai, gali pasirodyti visiški pezalai, tačiau, dar šiame gyvenime turėsite progą kiekvienas įsitikinti, jog tai – Tiesa. :)

Visą tai galite, ilgainiui, ir patys suvokti, jeigu, tik pradėsite užduoti sau klausimus: Kas Aš Esu? Kokia Mano Tikroji Paskirtis Čia – ant Žemės? Juk “minkštasienes” vertas atsakymas būtų, jog – Esame čia, tik – šiaip sau ir po mirties, viskas taip ir baigsis. :)

Ir šitie mano plepalai, tik atspindys ir maža dalalė to, ką netolimoje ateityje pamatysime, pajausime ir privalėsime pripažinti tam, kad gyventume taip, kaip nusipelnome – Ramiai ir bendruomeniškai, visokeriopame klestėjime.
Ačiū už dėmėsį.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 6

Įdomu 2014 liepos 3d., 15:555.20.107.223
Lyg ir nėr ką pridurt. Įdomu ir iš kur tamsta atsiradai toks guru šioj nuodėmingoj ašarų pakalnėj. Ir ar pats taip gyveni kaip rašai. Jei taip tai nustebinai. Bet jei daug ir garsiai bei viešai kalbėsi apie savo tiesas ir rodysi pavyzdį. Žinok tave pagaus uždarys į mėgintuvėlį, užpils formalinu ir tokiu būdu būsi išsaugotas kaip eksponatas ateities kartoms.
Bet jei nuoširdžiai – tai suteikei viltį, kad dar yra matančių toliau savo nosies.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 5

Sandra 2014 liepos 2d., 18:3684.15.182.28
Dar vieną šposininką marsosininką išsirinko… Jau vien jo balsui reikia plastinės operacijos, o ką bekalbėti apie jo protą… Degraduoja Šilutės valdžia kartu nusitempdama ir miestą drauge

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 28 Thumb down 11

Atsakyti

tai kad, 2014 liepos 2d., 19:4978.61.168.41
visiskas asilas ir priedurnis sitas kaimo jurgis.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 9

Atsakyti

indrė 2014 liepos 4d., 21:21188.69.214.167

Kas ar neimantis ar LAurinaitis

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 3

Atsakyti

Pamaldžioji Marta 2014 liepos 3d., 06:5988.119.253.189
O tu dievulėli brangus, tas dar labiau vogs, pasidomėkite kiek atkatų nubyrėjo iš tos organizacijos kuriai jis vadovavo iki atsisėdant į mero kėdę? Jis ne tik mokytojas buvo, bet ir ES pinigėlius dalijo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 3

Atsakyti

; 2014 liepos 3d., 07:3582.135.211.147
visi jie atkatus megsta, to ir eina i valdzia. uz kokius pinigus yra namai statomi? tik pritilpus prie valdzios pajuda statybos. ateis cia keletas reikalu susitvarkyti, nebaigtas statybas pabaigti. Stebekite.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 2

Atsakyti

lapūchas 2014 liepos 3d., 16:125.20.114.185
O tai jis turi pradėtas statybas?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 4 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą