Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Opozicija reikalauja Budrikio galvos (sprendimo projektas)

Publikuota: 2014 gegužės 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Tarybos opozicija klibina T. Budrikio kėdę. (Šilutės r. savivaldybės nuotr.)Tarybos opozicija klibina T. Budrikio kėdę. (Šilutės r. savivaldybės nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės tarybos mažuma (opozicija) teikia Tarybai sprendimo projektą dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Budrikio, galimai įsivėlusio į plataus atgarsio sulaukusį incidentą miesto prieplaukoje, atleidimo iš pareigų.

Balandžio 30-osios įvykis Šilutės prieplaukoje, kai galimai nuo Savivaldybės „darbiečių“ nukentėjo žinomas futbolo teisėjas, buvo plačiai nušviestas tiek rajoninėje, tiek respublikinėje spaudoje. Šiuo metu vis dar vyksta ikiteisminis tyrimas.

Reaguodama į žiniasklaidos pranešimus, Šilutės r. savivaldybės tarybos opozicija dar gegužės pradžioje viešai pasmerkė į šį incidentą įsivėlusius Darbo partijos atstovus, o vėliau dar pareiškė mananti, kad visi šie „darbiečiai“ privalo atsistatydinti iš Savivaldybėje užimamų pareigų:
Saulius Stankevičius – iš Kontrolės komiteto ir Jaunimo reikalų tarybos pirmininkų pavaduotojų;
Juozas Sauspreškis – iš Socialinių reikalų komiteto pirmininkų bei Etikos komisijos pirmininkų ir šios komisijos narių;
Darijus Pundžius – iš Teritorijų ir kaimo reikalų komiteto ir Antikorupcijos komisijos pirmininkų;
Algimantas Čeponis – iš Administracinės komisijos pirmininkų;
Tomas Budrikis – iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų.

Anot opozicijos 12-tuko, Savivaldybės „darbiečiai“, įsiveldami į incidentą miesto prieplaukoje, „galimai pažeidė viešąją tvarką ir savo chuliganiškais veiksmais padarė nusikalstamą veiką“. Be to, anot opozicijos atstovų, „darbiečiai“ pasišalino iš įvykio vietos, nesulaukdami pagalbos tarnybų, policijos pareigūnų ir nesuteikė pagalbos nukentėjusiam piliečiui. Todėl esą prieš tai minėti Darbo partijos atstovai pažemino Savivaldybės tarybos ir administracijos vardą, neatliko savo pareigų ir pažeidė gyventojų teises bei viešuosius interesus.

Tačiau rajono valdantiesiems visa tai tarsi praslydo pro ausis, o „darbiečiai“, vienu metu žadėję viešai pasiaiškinti – beje, to pageidavo net ir pats meras Š. Laužikas (bet tik tiek), – vėliau atsitvėrė tylos siena.

Todėl praeitą savaitę opozicija pati ėmėsi inciatyvos: dviem Tarybos komitetams buvo pasiūlyta svarstyti dėl pasitikėjimo jų pirmininkais – D. Pundžiumi ir J. Sauspreškiu. Tačiau ir į šį opozicijos pageidavimą nebuvo atsižvelgta.

Dabar atėjo T. Budrikio eilė.

Sprendimo projektą dėl T. Budrikio atleidimo iš Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų Tarybos opozicija pageidauja matyti jau šį ketvirtadienį vyksiančio posėdžio darbotvarkėje.

.

Tarybos sprendimo projektas

Susiję: “Pakvipo interpeliacija”,
„Darbiečių byla“: siekiama objektyvaus tyrimo”,
“Tarybos opozicija smerkia Stankevičiaus elgesį Šilutės uoste”,
“Atjunkyti paršą – misija neįmanoma?”

Rašyti komentarą