Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės prekybos namai „Eksa“ veržiasi į naujas rinkas (nuotr.)

Publikuota: 2014 balandžio 18 Kategorija: Gamyba, Verslas

'Eksa' žengia koja kojon su pasaulio mada. (Andriaus Vaišnoro nuotr.)'Eksa' žengia koja kojon su pasaulio mada. (Andriaus Vaišnoro nuotr.)

Šilutiškiai drabužių ir aksesuarų kūrėjai žengia koja kojon su pasaulio mada: naujausioje „Eksos“ lininių drabužių kolekcijoje vyrauja jūrinė (marinistinė) tema su dryžuotais motyvais.

Apie kolekciją

Naujojoje „Eksos“ lininių drabužių kolekcijoje – 9 įvairaus dydžio gaminiai moterims ir vyrams. Savito grožio jiems suteikia ne tik šiems prekybos namams būdingi puošybos elementai – mezginiai ir odos gabaliukai, bet ir natūralus gintaras.

„Kurdami šią kolekciją, likome ištikimi savo stiliui, tačiau stengėmės neatsilikti ir nuo pasaulyje vyraujančių mados tendencijų, – sakė prekybos namų „Eksa“ vadovas Edvardas Vitkauskas. – Pavyzdžiui, vyriškos kelnės – jos siauros su jau suformuota – įsiūta priekine briauna. Pastaruoju metu tokios ypač populiarios Europoje.“

Jūrine tema sukurti drabužiai, E. Vitkausko manymu, turėtų būti prie širdies ir Lietuvos gyventojams, neišskiriant šilutiškių, kuriems jūra tiek pat artima, kaip Nemunas ar Kuršių marios.

Tačiau „Eksos“ veikla nėra orientuota į taip vadinamą masinę drabužių gamybą, išleidžiama kolekcija – ir viskas. Anot E. Vitkausko, tai ypač vertina žmonės, mėgstantys išsiskirti iš kitų.

Beje, kiekvienai kolekcijai Šilutiškiai drabužių ir aksesuarų kūrėjai užsako vis kitokius – kitokios tekstūros ir sudėties lino audinius. Šiųmetėje kolekcijoje, be kita ko, naudojamas linas su šilku.

Kartu su lininių drabužių kolekcija „Eksa“ išrankioms pirkėjoms paruošė ir naujų rankinių. Šiemet jos su keičiamo ilgio rankenomis ir lengvai transformuojamos į kuprines.

Naujos rinkos

Be jau įprastų prekybos vietų Šilutėje, Klaipėdoje ir Vilniuje, šią vasarą „Eksos“ lininių drabužių jau bus galima pamatyti (žinoma, ir įsigyti) Druskininkuose, taip pat dviejuose naujuose prekybos taškuose sostinėje ir uostamiestyje.

„Eksa“ šiemet pravėrė duris ir į Vakarų rinkas – jau išsiųsta pirmoji lino gaminių siunta į Norvegiją.

„Tokie tat mūsų atvirtimai nuo Rusijos, – paaiškino E. Vitkauskas. – Anksčiau vasarą intensyviai siūdavome kailinius Rusijos rinkai, o dabar (dėl visiems suprantamų priežasčių – red. pastaba) daugiau dirbsime su linu ir orientuosimės į Vakarus“.

Išplėtusi prekybos geografiją, „Eksa“ savo lininių drabužių gamybos apimtis tiksi bent jau padvigubinti.

Beje, šiemet dėl laiko stokos „Eksa“ nerengė naujos lininių drabužių kolekcijos pristatymo, apsiribota foto sesija su žaviąja Goda Paulavičiūte.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.699348426774959.1073741846.112478192128655&type=1

Andriaus Vaišnoro nuotr.

2 skaitytojų komentarai
patriotas 2014 balandžio 21d., 13:4278.61.227.84

gerai kad si karta nera vipiniu babulenciju antram plane, reskeptas silutiskiams

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 3

Atsakyti

gražu 2014 balandžio 21d., 18:4778.61.224.135

Graži panelė, o rūbeliai šiaip sau.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą