Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kovoje prieš kovų plitimą rusniškiai pasitelkė ugniagesių žarnas

Publikuota: 2014 balandžio 17 Kategorija: Aktualijos, Rajone

birdlife.lt nuotr.birdlife.lt nuotr.

Ornitologai sunerimę, kad savivaldybės, nutarusios naikinti miestuose gyvenančius kovus, griebiasi barbariškų veiksmų. Pavyzdžiui, Rusnėje, ugniagesiai gelbėtojai šių paukščių lizdus apipylė galinga vandens srove, praneša Lietuvos ornitologų draugija (toliau – LOD).

Anot LOD, tai nutiko vakar. Stipri vandens srovė buvo nukreipta į negausios (maždaug 30 lizdų) kovų kolonijos lizdus su kiaušiniais. LOD nariams nesuprantamas toks barbarizmas, nes, anot jų, kolonija buvo negausi, atokiau nuo žmonių gyvenamųjų valdų ar ugdymo įstaigų, todėl nekėlė grėsmės žmonių sveikatai, nedarė ūkinės žalos. Daugiau apie kovų naikinimą Lietuvoje – LOD interneto svetainėje, str. „Kovų naikinimas tęsiasi…“

Visiškai kitaip kovų kaimynystę miestelio parke vertina Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė. Anot jos, šių paukščių kolonija gana sparčiai plečiasi – pernai buvo tik apie 10 lizdų, o šiemet jau beveik 30, ir dėl to labai kenčiantys tiek rusniškiai, tiek ir miestelio svečiai. Esą kovai taip dergia aplinką, kad žmonėms ne tik nemalonu, bet ir nesaugu čia vaikščioti.

„Prieš Šaktarpio šventę (šventė vyko šeštadienį, balandžio 12 d. – red. pastaba) išvalėme visą parką, o dabar… atvažiuokite pažiūrėti, kas vėl darosi – kiekviename žingsnyje pridergta. O aš esu čia tam, kad pirmiausia rūpinčiausi žmonėmis, – sakė telefonu Rusnės seniūnė. – Be to, mes kovų nenaikiname, mes tik norime sustabdyti jų kolonijos plitimą miestelyje“.

5 skaitytojų komentarai
Rusniškis 2014 balandžio 18d., 09:5878.61.27.149
Varnos dergia žmonėms ant galvų, krinta nudžiūvusios šakos, kurios vaikus gali sužeisti. Seniunė, gaisrininkai pasirupino gyventojus apsaugoti, su šaltu vandeniu pabaidydami paukščius ir sausas šakas nukrapštydami pasirodo kalti? Ot tai gamtosaugininkai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 2

Atsakyti

Raimis 2014 balandžio 18d., 12:48188.69.210.236
Seniūnė suorganizavo gražią akciją, papuošė Rusnę naujais suoliukais, nuvažiuokite pažiūrėti ar begalima ant jų atsisėsti, gal tie “ornitologai” medžiuose gyvena, kad iš arti nemato?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 2

Atsakyti

Kristina 2014 balandžio 18d., 13:28193.219.185.14
Šaunuolė seniūnė. Gatvę prie mokyklos gandrai teršia, prie kooperatyvo parduotuvės iš viso prieiti neįmanoma. Šitaip parkelis sutvarkytas, o greitai pasėdėti ant naujų puikių suolelių nebus galima. Tik nepradėkite pūsti burbulo ten, kur jokios problemos nėra. Padėkite spręsti problemą, o ne kritikuokit. Ačiū Tau, Dalia, kad žmogus rūpi pirmiausia.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 13 Thumb down 2

Atsakyti

Rusniškė 2014 balandžio 18d., 20:3078.61.22.158
Pritariam seniūnės veiksmams. Rusnės parkelyje tikrai greitai niekas neprisės tai sparčiai plintat kovų kolonijai. O taip čia dabar viskas gražėja mūsų seniūnės iniciatyva. Palaikom ją ir palaikysim. Šaunuolė Dalia , ačiū jai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 2

Atsakyti

klausimas 2014 balandžio 21d., 22:4678.61.168.41

o kada sutvarkys Drobniene ta sedevra prie Pakalnes gatves kampo? Aisku, prie bendro miestelio vaizdo ir tvarkos jis derinasi, nes tokiai seniunei, tik su varnom ir kariauti

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą