Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje steigiama ugniagesių savanorių draugija

Publikuota: 2014 balandžio 15 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Pirmaisiais savanoriais kviečiami tapti ugniagesiai profesionalai. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Pirmaisiais savanoriais kviečiami tapti ugniagesiai profesionalai. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Steigiamasis susirinkimas numatytas šiandien, balandžio 15 d., 14 val. Šilutės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje (toliau – Šilutės PGT).

Pasak Šilutės PGT viršininko Rimanto Mačijausko, kol nėra patvirtinta ugniagesių savanorių veiklą reglamentuojančių teisės aktų, į draugiją bus kviečiami stoti šios srities profesionalai. Vėliau draugijos gretose viršininkas norėtų matyti daugiau savanorių.

Šiuo metu Lietuvoje jau dirba ne viena ugniagesių savanorių komanda. Tik kol jų veikla neįteisinta, tai daroma be jokio atlygio, ir dažniausiai budintiems ugniagesiams talkina kolegos po savo darbo valandų. Jie remontuoja gaisrinius automobilius, tvarko patalpas, o kai reikia, vyksta ir gaisrų gesinti.

Savanoriai taip pat organizuoja jaunųjų ugniagesių stovyklas, rengia jiems užsiėmimus, varžybas, bendruomenei veda pirmosios pagalbos kursus ir kt.

1 skaitytojų komentaras
Sveiki, 2014 balandžio 15d., 09:3781.7.78.252

prisikėlę prasmingam darbui Šv. Floriono budėjime, būkite laisvi veikti, tvirti, gausiam Jūsų draugų būry ir be sutvirtinimo regą mentuojančiais aktais Jums dėkingoje bendruomenėje.
ap

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą