Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žada permainų Savivaldybėje

Publikuota: 2013 gruodžio 13 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Š. Laužikas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Š. Laužikas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Interviu su pirmadienį į Šilutės rajono savivaldybės mero pareigas išrinktu Šarūnu Laužiku.

- Į mero pareigas sugrįžote po beveik 14 metų pertraukos. Kaip jaučiatės?

- Pakankamai normaliai, kadangi aš nebuvau atitrūkęs: ir anam gale padirbėjau direktorium, ir dabar visuomeniniais pagrindais – čia. Ta prasme, kad visi pagrindiniai dalykai man yra žinomi, tik, aišku, dabar žymiai padaugėjo tų detalių – tokių, kurias reikia tikrai gerai žinoti ir spręsti.

- Savo pareiškime, kuriuo pranešėte Šilutės rajono visuomenei apie TS-LKD frakcijos Taryboje pasitraukimą iš dabar jau buvusios valdančiosios koalicijos, rašėte, cituoju, „Manome, kad ši valdančioji koalicija nebesuvokia savo atsakomybės už ekonominę, socialinę bei politinę Šilutės rajono savivaldybės raidą ir nebegali priimti racionalių sprendimų“.
Klausimas: ar jūs įsitikinęs, kad dabartinė valdančioji koalicija, kuri jums patikėjo mero pareigas, suvokia savo atsakomybę ir gali priimti racionalius sprendimus, orientuotus ne į asmeninės, bet į visų krašto žmonių gerovės kūrimą ?

- Taip. Manau, kad tikrai gali.

Bet truputį paaiškinsiu, kodėl nebegalėjo priimti (racionalių sprendimų – aut. pastaba) ana koalicija. Tai labai paprasti dalykai. Imkim komunalinių atliekų kainas. Pusantrų metų buvo sudaryta visuomeninė komisija – darbo grupė, kurioje buvo Jurjonas, Jaruškevičius, pora Tarybos narių. Šita komisija aplamai… Aš dabar prašau „duokite medžiagą, ką ji nuveikė“. Aplamai nieko nėra. Žodžiu, pasišnekėdavo. Pusantrų metų. Ir mes įbridom į 2 milijonų skolą, kur biudžete bent jau nuliai turi būti

Toliau. Pavasarį perdavėm lietaus nuotekas visas „Šilutės vandenims“, bet neperdavėm jokių taisyklių, taip sakant, davėm daiktą, bet nedavėm įrankio kaip dirbti.

Toliau. Vėlgi dabar dėl to pačio sporto komplekso. Tai aš ir dabar įsitikinęs, kad tas projektas buvo paremtas – nežinau – labai neskaidriais dalykais ir jis tikrai būtų Savivaldybei naudos neatnešęs, tik gėdą…

- Supratau, aš prie šito dar grįšiu. Dabar norėčiau užduoti kitą klausimą.

- Taip.

- Savo prisistatyme per mero rinkimus šį pirmadienį jūs teigėte, kad siekiant įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, cituoju, „Savivaldybės darbas turi būti efektyvesnis, privaloma pagerinti visų savivaldos institucijų bendradarbiavimą“.
Klausimas: kaip žadate to pasiekti dirbdamas komandoje su praktiškai jokios patirties viešajame administravime, jau nekalbant apie vadovavimą dideliam žmonių kolektyvui, neturinčiu administracijos direktoriumi?

- Taip. Su direktorium aš kalbėjausi pakankamai ilgai ir išsamiai, bandžiau sužinoti jo kompetencijos ribas, ir man jis tikrai paliko gerą įspūdį. Kaip jaunas žmogus – 28 metų, ir jis dabar ginasi magistrą, yra dirbęs keliose firmose, ir bent jau mąstymas yra šiuolaikiškas. Tai manau, kad nereikės nė dviejų trijų mėnesių, kad jis galėtų normaliai dirbti. Juolab kad ir aš, ir Virgilijus (vicemeras V. Pozingis – aut. pastaba) turime patirtį, ir manau, kad tikrai padėsim.

Ir dar vienas momentas. Ne direktorius turi viską dirbti, turi dirbti komanda, turi dirbti skyriai. Aš, kai dirbau direktorium, iš tikrųjų – kaip čia pasakius – neturėjau labai įspūdingų pavaduotojų, tai deleguodavau skyrių vedėjams. Tai jiems būdavo duodama užduotis maksimaliai pasiimti funkcijas.

Tai manau, kad jų kvalifikacijos yra tikrai aukštos. Direktorius ar meras tikrai negali būti tokios kvalifikacijos, sakykim, pagal kiekvieną sferą. Reikia mokėti tiktai, kad žmonės turėtų pakankamai daug laisvės, pasitikėjimo ir atsakomybės. Ir visi reikalai susitvarkys.

- Ar neįžvelgiate grėsmės, kad tas žmogus (paskirtasis administracijos direktorius T. Budrikis – aut. pastaba) gali tapti kažkieno įrankiu sprendžiant kokius nors reikalus?

- Manau, kad ne, kadangi čia tikrai spręs ne vienas žmogus, nei aš vienas spręsiu. Manau, kad yra koalicija, ir turim spręsti kolektyviai.

Aš dar kartą paminėsiu, kodėl subiro ta koalicija. Buvusi. Tai buvo susitarimas. Na, puikiai žinom, kad nei Daiva Žebelienė (buvusi merė – aut. pastaba), nei Raimundas Ambrozaitis (buvęs administracijos direktorius – aut. pastaba) nebuvo iškovoję tų postų rinkimuose – taip?.. Ir žmonės, turintys mažiausiai postų Taryboje, užėmė aukščiausius postus. Ir buvo susitarimas, kad dirba koalicinė politinė taryba ir ji turi rinktis mažiausiai kartą per dvi savaites, turi aptarti svarbiausius sprendimus. Bet tai truko gal kokius keturis penkis mėnesius. Ir prasidėjo, kad skambučiai maždaug tokie „Šarūnai, ar gali atvažiuoti, už valandos bus, arba tada nebus…“ Tai prasidėjo tokie sprendimai, kaip jau minėjau – ir dėl to, ir dėl to.

Ir buvo dar susitarimas, kad iš tikrųjų koalicija negali remtis opozicijos balsais. Galima tartis, bet, jeigu iškyla vidinių nesutarimų, tai turi būti viduj sprendžiama, o po to turi būti teikiami sprendimai Tarybai.

Aš manau, kad čia politinė nepatirtis.

Pusę metų TS-LKD frakcija laukė, pastoviai teikė raštus…

- Supratau. Dabar kitas klausimas. Pacituosiu jūsų prisistatymą per mero rinkimus. Pacitavote Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos ir vadybos fakulteto Įmonių ekonomikos katedros profesorę Žanetą Simonavičienę, kuri teigė „Valstybės vadovų kalbose dažnai girdime du posakius: remkime verslą arba skatinkime verslą. Tačiau verslas – ne tvora ir ne gimdyvė, todėl jo nei remti, nei skatinti nereikia. Užtektų verslui sudaryti tiesiog normalias sąlygas. Tai – viskas, ko iš tikrųjų reikia“.
Klausimas: ar tai buvo užuomina į tai, kad ir Šilutėje reikėtų atsisakyti sumanymo atgaivinti smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo programą?

- Ne, ne visai taip. Tiktai manyčiau, kad ją reikėtų pavadinti ne skatinimo programa, galbūt tiesiog verslo programa.

Puikiai žinome, kad programa bus labai nedidelė. Manyčiau, kad efektyviausia būtų panaudoti tuos nedidelius pinigus – na, jeigu ten bus 50 000 litų per metus, tai tikrai nei ką labai paremsi, nei paskatinsi, – tai manyčiau, kad turėtų būti nukreipta į marketingines priemones, kadangi naujos firmos, naujos įmonės nelabai žino, kaip tie įrankiai naudojami. Turim IT technologijas, turim elektroninę erdvę, kuri yra pati efektyviausia reklama. Tai manyčiau, kad galėtų būti efektyvi parama būtent per marketingines priemones. Turėtų atsirasti kitokia paramos forma…

- Cituoju tą patį jūsų prisistatymą Tarybos posėdyje: „Geriausia, ką galime padaryti verslui Šilutėje – tai atiduoti skolas, atsiskaityti su įmonėmis už atliktus darbus, už suteiktas paslaugas“.
Visi žinome, kokia sudėtinga Savivaldybės finansinė padėtis. Todėl mano klausimas būtų toks: kaip ketinate atiduoti skolas, kieno sąskaita?

- Tai bus keli instrumentai. Dabar visa skola yra 53,203 mln. litų, lapkričio 1 d. Tai iš jų yra kreditorinė skola mažesnė. Ilgalaikės paskolos yra 31 mln. Lt. Esminis sunkumas dar yra su kokiais dviem trim milijonais, dėl kurių gali būti bylinėjamasi. Tai greitam aptarnavimui, kaip sakoma, užkaišiojimui, tikimės, kad turėtų būti viršplaninių pajamų, bent kažkiek.

Dabar, spalio 1 d., viskas buvo tvarkoje. Dabar Finansų ministerija turi neatidavusi 400 000 litų ir gyventojų pajamų mokesčio dar nesurinkę 600 000 Lt. Pagal tuos rodiklius atrodytų, kad turėsime viršplaninių. Tai iš jų galėsime padengti dalį įsiskolinimų.

Toliau. Reikės sudaryti skolų grąžinimo grafikus toms įmonėms, kurios jau yra ant teismų ribos. Ir taupymas labai paprastas: jeigu pamenate, kai aš dirbau administracijos direktorium, per 4 metus sumažinau apie 30 etatų. Aišku, dabar tiek nereikės, bet vėlgi dabar žiūriu, kad tų etatų yra užaugę. Tai čia yra pakankamai rezervo.

Toliau – nekilnojamasis turtas. Pažiūrėkim, tiesiai šviesiai, man išeinant iš čia, čia buvo ir vaikų teisių skyrius, ir kontrolieriai. Dabar visi jie persikėlę į kitas patalpas. Dabar pažiūrėkime – kaimo reikalų skyriuje. Ten yra patalpos, kur buvo turizmo informacijos centras. Arba seniūnija. Tai kiek kainuoja šildymas, kiek kiekvienas pastatas duoda pajamų. Aš, kaip verslininkas, sakyčiau, kad, jeigu taip pastatus laikyčiau, tai subankrutuočiau iš karto.

Turime Rusnės g. 6. Ten pajamų, berods, gauname apie 30 000 litų per metus. Jo reali rinkos vertė dabar būtų – kiek girdėjau, yra norinčių įsigyti ir panašiai – tai galėtų galbūt būti kokie 700 000 ar 800 000 litų. Iš karto būtų įplaukos ir nebūtų išlaikymo kaštų. Taip pat ir dėl kitų pastatų.

Čia yra pakankamas rezervas, kad pradėti taupymo dalykus.

Kaip jau minėjau, autobusų parkui, jeigu mes atiduotume – paimtume kreditą ar dar kažką, – ir iš karto atiduotume visą skolą, tai galėtų atiduoti atlyginimus ir nusipirkti kokius tris naujus autobusus, ir kiekvieną dieną pradėtų taupyti po kelis šimtus litų.

Tai tų įrankių yra pakankamai.

- Citata iš to paties prisistatymo: „Turime mažinti administracinę naštą, supaprastinti procedūras.“ Ir nurodote priežastį – sumažėjo gyventojų rajone.
Klausimas: kokiu būdu, kokiomis priemonėmis žadate to pasiekti?

- Tai tiesiog labai paprasti dalykai. Kreipiasi verslas dėl projektų, įvairių registravimų, ir labai dažnai administracijoje išnaudojamas maksimalus terminas – 20 dienų ar 30. Šitoje vietoje galima pasiekti, kad viskas vyktų žymiai greičiau, o tai duos efektą verslui, nes jam kiekviena diena yra svarbi.

Tai čia vienas momentas. Ir taip pat reikia pasižiūrėti, galbūt mes galime dar supaprastinti tuos administracinius reikalus – galbūt ne visus dalykus reikia teikti Tarybai, geriau kai kuriuos sprendimus priimti administracijoje.

Manyčiau, kad čia tikrai yra tam tikrų rezervų, ir to galima pasiekti.

- Citata iš to paties prisistatymo Taryboje: „Reikia nustoti vykdyti socialines ar propagandines programas per Savivaldybės įmones, kaip vaikų aikštelės ar čiuožyklos iš „Šilutės vandenų“ lėšų. Šitos įmonės turėtų uždirbti akcininkui pelną arba suteikti gyventojams pigesnes paslaugas“.
Klausimas: jūs prieš infrastruktūros vaikams plėtrą?

- Aš – už plėtrą, bet ne iš tokių lėšų. Tai, vėlgi, aš buvau stebėtojų tarybos pirmininkas, bet nežinojau, kad iš įmonės lėšų reikia pastatyti vaikų aikštelę, išpilti čiuožyklą. Tai sakiau buvusiai koalicijai, kad bent jau partneriai turėtų žinoti ir nuspręsti tokius dalykus. Bet šiaip tai tos įmonės ne tam skirtos. Jos ne melžiamos karvės, kad administracijos direktorius ar meras pasakytų „jūs darykite tą arba aną“.

Aikštelių vaikams reikia, ir jos bus daromos. Yra galimybių studija, kuri rengiama Vidaus reikalų ministerijos užsakymu, – kompleksinio miesto sutvarkymo studija. Ir čia bus pakankamai didelės lėšos – apie 35 mln. lt 2014 – 2020 metų laikotarpiu. Ir mes numatom būtent ir plėsti aikšteles, tvarkyti kiemus. Tiktai nebus galima lįsti į privačias valdas.

- Pareiškime dėl pasitraukimo iš buvusios koalicijos jūs kaip vieną iš priežasčių nurodėte neatsakytus klausimus dėl turizmo, sporto ir pramogų centro statybos Šilutėje.
Klausimas: ar tai reiškia, kad dabar šiam Jako projektui nebus lemta būti įgyvendintam?

- Aš manu, kad jis bus įgyvendintas žymiai greičiau ir žymiai paprastesnėmis priemonėmis.

Esminis dalykas – ko reikia Šilutei? Šilutei reikia geros salės, ką aš žinau, gal 1500 vietų. Dar reikėtų paskaičiuoti. Turėtų būti geros sąlygos treniruotėms. Tai aš laikausi to požiūrio, kad prie Vydūno gimnazijos, kur jau padėti pamatai, išleisti keli šimtai tūkstančių. Ten galima gauti paramą ir vadinamo VIP-o (Valstybės investicijų programa – aut. pastaba). Tai galėtų kainuoti tiktai porą milijonų litų, jeigu darome karkasinio tipo salę, kurių pilna Lenkijoje… Tai už 2 mln. Lt pastatytume puikią salę miesto centre….

Jeigu kalbame apie nedidelį baseiną, tai jis galėtų atsirasti prie Gluosnių gatvės. Jeigu būtų gauti pinigai.

Tikrai nereikia tokių milijonų, kaip buvo kalbama.

O iš tos kompleksinės studijos – iš tų 35 mln. Lt – būtų galima sutvarkyti ir miesto stadioną, ten galėtų atsirasti kokių nors nedidelių struktūrų.

Bet, jeigu jau čia – prie Vydūno gimnazijos – neišeitų, tai yra galimybių studija dėl sporto centro įrengimo buvusioje lentpjūvėje. Ten yra viskas, yra detalieji planai, ir, jeigu verslas norėtų daryti, tai – pirmyn…

- Kas laukia kitų taip vadinamų strateginių projektų – Šilokarčemos senamiesčio, gatvių apšvietimo, stebėjimo kamerų įrengimo ir kt.?

- Šitie dalykai tikrai bus vykdomi, ir, kaip minėjau, iš tos kompleksinės studijos. Kadangi Šilokarčemos kvartalui yra labai gerų pasiūlymų, įdomių sprendimų gali būti. Ir kaip darbo grupė jau kalbėjo, kad iš kelių siūlymų bus galima sudėti vieną sprendimą. Juolab kad čia yra detalieji planai, ir pinigai ateina labai konkretūs. Tai šitie tiktai bus įgyvendinti.

Stebėjimo kameros. Dabar, kur buvo preliminariai manoma padaryti 12 kamerų už daugiau kaip 400 000 litų ir tik 3 metus jos būtų eksploatuojamos, tai manyčiau, kad šiandien yra per didelė prabanga. Juolab kad mes biudžete negalime numatyti tokių pinigų. Tai siūlyčiau geriau palaukti dar keletą mėnesių ir, kai turėsim finansavimą iš europinių fondų, tada daryti….

- Pirmadienio posėdyje jūs taip pat teigėte, jog darbo grupės, kurias buvo taip pamėgusi steigti jūsų pirmtakė, labiau trukdo, o ne padeda Savivaldybei dirbti, ir sakėte manantis, kad sprendimų projektus su alternatyviais pasiūlymais Tarybai turėtų rengti Savivaldybės administracija.
Klausimas: ar tai, jeigu vis dėlto bus vadovaujamasi tokiu principu, neiškils grėsmė, kad kažkas kitas, bet ne Tarybos nariai, kaip turėtų būti, pradės formuoti Savivaldybės politiką plačiąja prasme?
Kas prisiims tokią atsakomybę?

- Ne. Imkim, Tarybos nariai kelia idėjas, kelia įvairius variantus, kaip ir dėl Šilokarčemos kvartalo, ar dar kokius, tai toliau administracijai yra duodama užduotis parengti keletą variantų. Labai profesionalių, ne mėgėjiškų, kaip dabar buvo dėl komunalinių atliekų. Buvo mėgėjiški variantai, kai Tarybos nariai, kurie ten dalyvavo, pasišovė parengti sąlygas tarptautiniam konkursui. Na, tai iš tikrųjų yra visiški vėjai, aš galiu drąsiai tą dalyką pasakyti. Po to netgi gerbiamas Tarybos narys Vanagas griebiasi už galvos, kad jo turgavietei labai išaugo mokestis, nors jis pats toj darbo grupėj buvo. Tai Vygantas Kamarauskas, būdamas profesionalas, nieko negalėjo padaryti, kai jam į grupę įmeta 4 asmenis, kurie iš tikrųjų nieko nesusigaudo tuose dalykuose.

Tai aš manyčiau, kad turi paruošti alternatyvius variantus profesionalai, o Tarybos nariai turi priimti politinį sprendimą. Manau, kad taip turi būti.

- Kokių dar permainų Savivaldybėje dar galime sulaukti artimiausiu metu? Kaip jos palies rajono bendruomenę?

- Tai dabar gal šiek tiek sunkoka man į tai atsakyti labai tiksliai, kas laukia. Bet aš manau, kad turi būti žymiai pagerintas Savivaldybės administracijos darbas, turi nebūti raganų medžioklės, ir Tarybos nariai – visi, ir iš opozicijos, gali drąsiai vaikščioti, eiti ir spręsti savo reikalus. Nebeturi būti nešiojami gandai į šitą kabinetą, arba kitą, ir pareiškiama, kad Savivaldybėje tik apie 30 procentų dirba, o visi kiti užsiima destrukcija. Tokie žodžiai buvo pasakyti per frakcijų pasitarimus.

Ir tie žmonės, kurie čia dirba po 20 metų, iš tikrųjų buvo labai nusivylę…

Jeigu pastebėjote, per Savivaldos dieną aš specialiai pagyriau tuos žmones, kad jie šiek tiek atgautų dvasią…

- Pabaigai. Ar jaučiate asmeninę atsakomybę dėl Savivaldybę ne pirmus metus slegiančių problemų?

- Be jokios abejonės, yra tam tikra kaltė kiekvieno, kuris čia dirba. Bet imkim paprastą dalyką: čia su Arvydu Jaku šiek tiek pasiginčijome per posėdį. Aš tikrai pateiksiu oficialią medžiagą apie Savivaldybės skolas – kada, kiek jų susidarė. Aš ją turiu, bet dar nespėjau parengti…

- Gerai, šioje vietoje nesiplėskime. Aš manau, kad, kai paruošite visą informaciją, ir mes ją gausime. Bus labai įdomu panagrinėti.

- Žinoma. Su visais skaičiais ir projektais.

- Ačiū už pokalbį.

13 skaitytojų komentarų
Šilutiškis 2013 gruodžio 13d., 14:115.20.108.184
Čia kaip suprantu, kalba netaisyta? Vadinasi mūsų dabartinis meras kalba kaip mužikas, mintys šokinėja viena nuo kitos, sakinių užbaigti nesugeba… ir jis dar nori politinę atsakomybę prisiimti?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 44 Thumb down 18

Atsakyti

aha 2013 gruodžio 13d., 17:4278.61.68.160
ir suklestes vel VENTAINE

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 38 Thumb down 8

Atsakyti

dovydas 2013 gruodžio 13d., 21:4078.61.227.84
laikas pradeti mergikes veztis i ventaine. Bet chebra, cia bent yra kam suklesteti ir eina matyti kas klesti, o pas praeita mere tik…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 4

Atsakyti

Metrastininkas 2013 gruodžio 13d., 21:2546.182.106.190
Gerai būtų kad pateiktumėte asmeninio Laužiko metraštininko Rimanto Jaruškevičiaus interviu, jei jis dar nesėdi kalėjime. Posėdžio transliacijoje jis pateikė įdomų faktą apie būsimą merą. ir Laužikas žadėjo susitikti su juo teisme.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 4

Atsakyti

nujo 2013 gruodžio 13d., 22:4678.61.174.217
kalba kaip tikro “sapozniko”.Garbetroska.Visi blogi tik jis pats geriausias…paziuresim kaip toli nueisim su tokia susenusia valdzia .

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 28 Thumb down 7

Atsakyti

Kastytis 2013 gruodžio 14d., 12:3878.61.249.187
Taip meluojantį merą turėjome tik 1995-2000 metų laikotarpyje …

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 27 Thumb down 8

Atsakyti

Lauziko permainos 2013 gruodžio 14d., 18:1978.59.104.153
Turėtu greitai atsirasti šimtatūkstantinės investicijos į Ventainę, Muižės dvarvietę. Naujoji turizmo ir verslo centro vadove turėtu tapti Rasa Bičkauskienė, kuri užtikrins turizmo plėtrą Ventės kryptim. Socdemu pirmininkas jau dirba ir galimai dirbs Jam; Centristų lyderis parsiduos netrukus, per posėdžius turės išvykti “neatidėliotinais” reikalais. Burbės keli opozicionieriai, nuo kurių lauzikui dzin.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 5

Atsakyti

Edvardas Jurjonas 2013 gruodžio 14d., 18:4178.61.102.93
CITATA: “visuomeninė komisija – darbo grupė, kurioje buvo Jurjonas, Jaruškevičius, pora Tarybos narių. Šita komisija aplamai… Aš dabar prašau „duokite medžiagą, ką ji nuveikė“. Aplamai nieko nėra. Žodžiu, pasišnekėdavo. Pusantrų metų. Ir mes įbridom į 2 milijonų skolą, kur biudžete bent jau nuliai turi būti”
Šie mero žodžiai tai mano visuomeninio darbo įvertinimas? Ilgai negalėjau patikėti, ką perskaičiau. Daugiau nei metus laiko pasiaukojančiai dirbau, kad savivaldybės skola už atliekų tvarkymą mažėtų. Įdiegtos kontrolės dėka, kiekvieną mėnesį virš 100 tonų atliekų mažiau nuvežama į savartyną. Savivaldybė mažų mažiausia 250oooLt sumažins buvusią 2.5mln. skolą. Tai tik viena iš priemonių kurių ėmėmės. Koks metinis efektas tiksliai galėtų pasakyti ekonomikos ir biudžeto skyriaus vyr. specialistas Artūras Losius. Manau jis turėtų būti antra tiek. Pasakysiu dar daugiau. Manau, kad visuomeniniais pagrindais dirbęs meras Šarūnas Laužikas dirbo mažiau nei aš. Neviešinau savo visuomeninio darbo. Maniau, kad svarbiau daryti, o ne girtis padarytais darbais. Pasirodo, kad klydau. Lauksiu mero Šarūno Laužiko viešo atsiprašymo. :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 34 Thumb down 15

Atsakyti

A'rmani Jéans 2013 gruodžio 14d., 19:1584.15.191.2
Labai atsakingai pareiškiu, kad dėl savivaldybės administracijos įsiskolinimo už buitinių atliekų tvarkymą pagrindinis kaltininkas yra Šarūnas Laužikas. Ši skola susidarė jam dirbant administracijos direktoriumi. Tuo pačiu pareiškiu, kad šio žmogaus negalima leisti vykdyti jokios su savivaldybe susijusios finansinės-ūkinės veiklos, dabar galiu pridėti, kad ir visuomeniniais pagrindais. Pasiruošęs ginti šią nuomonę, jei to panorės Laužikas ir teisme.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 33 Thumb down 5

Atsakyti

Kastytis 2013 gruodžio 14d., 20:3678.61.249.187
Apsaugok, Viešpatie, Šilutės kraštą nuo jo permainų …

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 6

Atsakyti

keista skaityti 2013 gruodžio 14d., 19:3878.61.15.248

Edvardui Jurijonui…) Ir vėl kiekvienas vertina savą AŠ, Tik todėl , kad skinasi kelią į ateinančius savivaldybės rinkimus. Kas daugiau rėkia, tas ir nori būti girdimas, o kai rėki, daug giriesi, tai ir kažko tikiesi…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 21

Atsakyti

klausimelis 2013 gruodžio 14d., 21:1578.59.104.153
Gal kas is politiku- komentatoriu galetu parasyti ka tokio, per pusantru metu, budamas vicemeru Lauzikas naudingo nuveike? Gal Zebeliene neleido?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 28 Thumb down 5

Atsakyti

zydrunas 2013 gruodžio 16d., 11:2882.135.211.39
jo, ir merė leido ir pats ką norėjo tą ir darė visuomeniniais pagridais.tik niekaip negalėjo susitaikyti su tuo kad ne jis tuos 35 ml.lt.skirstys kurie į rajoną ateis todėl ir suorganizavo su Stanke šį perversmą.kas liečia rajono skolas tai jos visos iš Laužiko ir Pozingio laikų ir atėjo.nežinau kieno pritarimu buvo pirkti požeminiai konteineriai už 700t.lt ,bet tai ne tarybos .,nes tai irgi įkrito į bendrą šiukšlių skolą.Laužiko užsakymu ,profesionalių advokatų dėka buvo sudarytos sąlygos ekoservisui lobti iš savivadybės ir tą skolą didinti mūsų rajono gyventojams,dabar reikia didinti mokesčius,kad sumokėti skolą ekoservisui.o autobusų parko skolas kas užaugino ar ne direktorius Šarūnas.jeigu viską skaičiuoti tai ir visa knyga įšeitų.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą