Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Išgelbėti autobusų parką

Publikuota: 2013 lapkričio 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Anot A. Stonkaus (dešinėje), įmonei žymiai palengvėtų, jeigu Savivaldybė grąžintų jai įsisenėjusią skolą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Anot A. Stonkaus (dešinėje), įmonei žymiai palengvėtų, jeigu Savivaldybė grąžintų jai įsisenėjusią skolą. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Darbo grupė „Dėl UAB „Šilutės autobusų parkas“ veiklos kokybei gerinti“ pasiekė finišo tiesiąją. Na, bent jau taip mano šios darbo grupės pirmininkas Šarūnas Laužikas.

Šiandien priešpiet įvykusiame darbo grupės posėdyje aptarti UAB „Šilutės autobusų parkas“ vadovo Artūro Stonkaus pasiūlymai, ką daryti, kad ši įmonė vieną kartą atsigautų, papildomai neapsunkindama Savivaldybės, suderintas laikas, iki kada darbo grupės nariai dar gali teikti savo išvadas ir pasiūlymus.

Įmonės rekomendacijos

1. Nustatyti reikalingą finansavimą, atsižvelgiant į energetinius (kuro, elektros ir kt.) kainų svyravimus, mokesčių pasikeitimus (PVM) ir kt.
2. Atnaujinti autobusus, be įprastų, įsigyjant ir mažesnių (sumažėtų remonto ir eksploatacijos išlaidos).
3. Išanalizuoti maršrutus (vienus panaikinti, kitus pakoreguoti, o į mažiau pakrautus leisti mažesnius autobusus ir kt.).
4. Teikti daugiau papildomų paslaugų (autobusų nuoma, autobusų, mikroautobusų ir sunkiųjų transporto priemonių diagnostika, padangų montavimas ir balansavimas, siuntų vežimas ir kt.).
5. Spręsti dėl įmonės ir autobusų stoties iškėlimo į kitą vietą: palikus viską kaip yra, reikėtų daug pinigų pastatams atnaujinti; iškėlus autobusų stotį prie geležinkelio stoties, reikėtų pinigų stočiai įrengti ir patalpoms nuomoti iš geležinkelininkų; iškėlus stotį į įmonės teritoriją, o stoties teritoriją pardavus, gautus pinigus būtų galima panaudoti esamoms gamybinėms patalpoms pertvarkyti, kad atitiktų stočiai keliamus reikalavimus; iškelti ir įmonę, ir stotį.

A. Stonkaus teigimu, dalį bendrovės problemų būtų galima išspręsti jau dabar, jeigu Savivaldybė grąžintų jai visą skolą už kompensuojamų keleivių vežimą ir nuostolingus maršrutus – apie 700 tūkst. Lt. Esą pinigų užtektų ir pradelstiems atlyginimas išmokėti, ir bent keliems mikroautobusams įsigyti.

Darbo grupėje taip pat svarstyta apie galimybę centralizuoti mokyklinių autobusų administravimą: nors jais naudotis gali tik mokiniai, tačiau manoma, kad, valdant juos centralizuotai, jie būtų racionaliau naudojami. Esą Lietuvoje jau esama tokių pavyzdžių, todėl nereikėtų nieko naujo išradinėti.

Darbo grupės narių išvadų ir konkrečių pasiūlymų dėl Šilutės autobusų parko bendrovės veiklos gerinimo Savivaldybėje bus laukiama iki ateinančio antradienio. Vėliau jie bus teikiami Savivaldybės tarybai svarstyti.

Rašyti komentarą