Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Z. Balčytis nori būti prezidentu

Publikuota: 2013 spalio 19 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Europarlamentaras, Socialdemokratų partijos prezidiumo narys Zigmantas Balčytis teigia apsisprendęs kandidatuoti kitų metų gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose. Pasak jo, galutinis sprendimas priklausys nuo partijos, tačiau skyriai jau pradėjo kelti kandidatus, tarp kurių yra ir jis, rašo Skirmantas Malinauskas str. „Pirmasis į prezidento rinkimus stoja socialdemokratas Zigmantas Balčytis“ portale 15min.lt.

Z. Balčytis pripažįsta, kad prezidento rinkimuose dalyvaus tik tokiu atveju, jei savo kandidatūros nekels ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Svarstau tokią galimybę. Ji priklausys nuo mūsų premjero A.Butkevičiaus apsisprendimo. Jeigu jis apsispręs ir kandidatuos prezidento rinkimuose, manau, kad visi kiti partijos kandidatai atsisakys. Aš planuoju dalyvauti, tačiau galutinį sprendimą turės priimti partija“, – 15min.lt sakė europarlamentaras.

A.Butkevičius šią savaitę žurnalistams pareiškė, kad nėra priėmęs galutinio sprendimo ir vis dar svarsto, ar kandidatuoti rinkimuose. 15min.lt duomenimis, socialdemokratų gretose rimtai svarstomi keli scenarijai, tačiau vis labiau linkstama prie dabartinės padėties išlaikymo, A.Butkevičiui liekant ministro pirmininko poste.

Tai lemia ir stiprios prezidentės Dalios Grybauskaitės pozicijos, ir socialdemokratų nenoras rizikuoti jau turimomis pozicijomis. D.Grybauskaitė iki šiol nėra pareiškusi, ar kandidatuos prezidento rinkimuose. Ji tik patikslino, jog apsisprendusi tai daryti, dalyvautų kaip nepriklausoma kadidatė. Paklaustas, ar artėjantys prezidento rinkimai nebus tik formalumas, kaip atsitiko prieš keturis metus, Z.Balčytis socialdemokratų kandidato šansus laimėti vertino optimistiškai.

Nemanau, kad šie rinkimai bus tik formalumas. Visada rinkimai įneša tam tikrų netikėtumų, ir prognozuoti jų baigtį yra labai sudėtinga. Turėjome jau tokių pavyzdžių, kai kandidatavo Rolandas Paksas, ir kitų. Taip, per praėjusius rinkimus situacija buvo aiški, kad laimės D.Grybauskaitė, tačiau dabar situacija yra pasikeitusi. Manau, kad kai kurie politinių partijų kandidatai turi gerų šansų pasipriešinti, ir tikiu, jog mes tikrai į antrąjį turą patektume. O tada balsų skaičius gali persidėlioti visiškai kitaip“, – sakė politikas.

Kol kas nėra aišku, kas dar gali konkuruoti dėl galimybės tapti socialdemokratų kandidatu prezidento rinkimuose, jei pasitrauktų A.Butkevičius. „Nutarta, kad mūsų partija dalyvaus prezidento rinkimuose. Kai kurie skyriai jau iškėlė savo kandidatus“, – sakė Z.Balčytis.

Kol kas didžiausių partiečių palaikymo sulaukė A.Butkevičius kandidatūra. Taip pat balsuojama už Z.Balčytį ir sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Andriukaitį. Socialdemokratų partijos taryba yra nusprendusi, kad visi kandidatai turi būti pateikti iki lapkričio 10 d. Iki sausio 18 d. įvyksiančio partijos suvažiavimo turi būti priimtas galutinis sprendimas, o suvažiavime išriktas partijos kandidatas.

Panašu, kad svarstymai apie bendrą valdančiosios koalicijos kandidatą prezidento rinkimuose taip ir liks kalbomis. Apie galimybę kandidatuoti yra užsiminęs net partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas R.Paksas. Tiesa, tam reiktų keisti šiuo metu galiojančius įstatymus.

Paklaustas, ar realu, kad koalicijos partneriai palaikytų socialdemokratų kandidatą, jei juo nebūtų A.Butkevičius Z.Balčytis atsakė diplomatiškai: „Negaliu komentuoti kitų partijų sprendimų. Jei jos nuspręstų paremti mūsų kandidatą, tai šią paramą priimtume. Tačiau tai jų sprendimas. Mes esame apsisprendę kelti savo kandidatą ir kitų partijų kandidatų neremsime“.

15min.lt

9 skaitytojų komentarai
2013 spalio 19d., 21:3378.61.102.93
Puiku. Z.Balčytis be abejo būtų favoritas. Palinkėkim sėkmės :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 11

Atsakyti

Tu 2013 spalio 20d., 14:1678.61.57.176
Tu tikrai nepataisomas optimistas – tai labai gražus charakterio bruožas.
O kaip bus – pamatysim po rinkimų.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 12 Thumb down 9

Atsakyti

? 2013 spalio 21d., 09:0188.119.253.65

O kas nepatinka, ar reikia ,,paskirti” be rinkimų?
Tada kreiptis reikia į Socdemų viršūnes ten, atrodo , jau įvedinėjama cenzūra kitai nuomonei ir istorinėm tiesom. Vien filmo demonstracijos uždraudimas – ko vertas. O dar tas Bradausko komentaras , kad ,,reikia pataisyti ” turinį ir daugiau parodyti vieną amžinaatilsį politiką – vertas ,,auksinio svogūno” mažiausiai.
Taigi požiūris į politikus priklauso ir nuo jų skelbiamos idealogijos ir politinių kolegų taip pat. Ir labai daug priklauso…

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Be abejonės 2013 spalio 21d., 11:4388.119.138.11
Balsuočiau tik už Z.Balčytį. padorus, išmintingas ir sąžiningas žmogus. (Vienintelis trūkumas, kad socdemas)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 3

Atsakyti

Ar jau prasidėjo? 2013 spalio 21d., 15:0288.119.253.65
Ar jau prasidėjo agitacija? O tą agitaciją pradėjo ponas socialdemokratas Bradauskas? (gal jis koks vidinis socdemų kenkėjas?) Įdomu, kaip bus partijos atsakyta – tikriausiai: ,,mes taip nemanome”, arba ,,tai jo asmeninė nuomonė”, arba ,, mes su šiuo pareiškimu nesusiję”…-Tarsi nebūtų apgėdinta visa tauta…
Žinoma, Z.P. Balčytis mažai sietinas su tuo partijos kolega. Bet jie, kol kas, vienoje partijoje – vadinasi vienoje ideologinėje stovykloje. Vadinasi vienodai, arba bent jau panašiai politiškai vertina istorinius faktus, įvykius, juos apmąsto… Gal ponas socialdemokratas Bradauskas taptų Prezidento patarėju …

O pono socialdemokrato Bradausko pasiūlymas ,,taisyti istorinius filmus” mažų mažiausiai nepriimtinas …, o ponas socialdemokratas vadovauja biudžeto komitetui ( gali realiai įtakoti kiek skirti lėšų filmų gamybai…)
Be kita ko bus įdomu panagrinėti naująjį biudžetą , kai jis bus publikuotas plačiau. Palyginti jį su pernykščiais: ,,konservatorišku variantu”, kuris buvo pateiktas Seimui ir pataisytu ,,socialdemokratišku” – pagal kurį gyvename.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 5 Thumb down 3

Atsakyti

nulis 2013 spalio 21d., 20:3378.61.168.41

tas Z. Balcytis, ka jis yra tokio nuveikes Lietuvai ? Nieko!!! Absoliutus nulis – reklamistas, besirupinantis savo subine, siltoje europarlamentaro kedeje.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 3

Atsakyti

2013 spalio 21d., 21:0478.61.102.93

o ka Jūs “nuli” esate nuveikęs gyvenime ? Manyčiau, kad atsakymas turėtu būti nulis.:)

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

Tau 2013 spalio 22d., 09:2588.119.253.65

0 : 0 Lygiosios.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Petras 2013 spalio 22d., 10:2078.61.199.144

Balčytis Z. būtų realiausia kandidatūra į Prezidentus. Jau gana rietenų,turi kažkas suvaldyti tą pakrikusį UAB-ą,vadinamą Valstybe.Jau seniai reikia Lietuvai ūkiško šeimininko. O Bradauskas pasakė savo nuomonę ir pasielgė , blaiviai mąstant, pakankamai protingai.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 6

Atsakyti

Rašyti komentarą