Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kovotojams prieš skalūnus koją kiša ir pernelyg aštrūs išsireiškimai

Publikuota: 2013 spalio 16 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Nors Chevron‘as ir pasitraukė iš Šilutės – Tauragės licencinio ploto, tačiau skalūnų angliavandenilių išteklių naudojimo tema ir toliau lieka aktuali.

Šilutės rajono savivaldybės tarybos komitetuose pagaliau pradėtas svarstyti kaimo bendruomenių, visuomeninių organizacijų ir Jungtinio demokratinio judėjimo (toliau – JDJ) skyriaus kreipimasis. Visuomenininkai, kurie į rajono savivaldybės tarybą pirmą kartą raštu kreipėsi dar šių metų balandžio pabaigoje, prašo rajono išrinktųjų pasisakyti prieš skalūnų dujų žvalgybą ir gavybą pamario krašte.

Tačiau Šilutės r. savivaldybės politikai ir toliau neskuba su sprendimo priėmimu. Pavyzdžiui, svarstant visuomenininkų kreipimąsi Ekonomikos ir finansų komitete apsiribota pavienių nuomonių išsakymu, be pasiūlymo rengti Tarybos sprendimo projektą.

Užtat posėdžiui pirmininkavęs Alfonsas Vanagas atkreipė dėmesį į kreipimosi tekste vartojamus žodelius „išdavikai“, „išgamos“ ir pan., kuriais apibūdinami manantieji kitaip. „Ar galima taip vadinti žmones, kurie turi kitokią nuomonę?“ – retoriškai klausė Tarybos narys.

Saulius Stankevičius šių išsireiškimų per daug nesureikšmino – esą tų, kurie pažįsta Šilutės JDJ lyderį Rimantą Jaruškevičių (pastarasis dalyvavo posėdyje), tokie dalykai neturėtų stebinti – ir pareiškė, kad būsiąs prieš skalūnų išteklių naudojimą, jeigu ši veikla kenks aplinkai.

Edvardas Vitkauskas irgi siūlė pasisakyti tik už saugias gamtai investicijas.

Tuo tarpu Steponas Kazlauskas – bene vienintelis iš pasisakiusių ta tema – laikėsi kitokios nuomonės. „Reikia žinoti, ką turime. Dabar ne 17 – tas amžius – su brička juk jau nebevažiuosime“, – rėžė politikas. Jo manymu, ir su „Minijos nafta“ buvo galima susitarti dėl verslovės įkūrimo Kintų seniūnijoje – esą ir vietos bendruomenė iš to būtų gavusi naudos.

Savivaldybės merė Daiva Žebelienė šiandien teigė, kad liko nustebinta to, kaip baigėsi visuomenininkų kreipimosi svarstymas Ekonomikos ir finansų komitete. Esą ji maniusi, kad tame posėdyje gims koks nors sprendimo projektas. Deja.

Galbūt kiti komitetai ką nors pasiūlys?

4 skaitytojų komentarai
Stasys 2013 spalio 16d., 16:185.20.105.0
Pritariu Stepono Kazlausko nuomonei, o tie, kurie tokiais žodžiais svaidosi, yra patvorinių lygio.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 11 Thumb down 7

Atsakyti

Ką ir Ko turėjimas 2013 spalio 16d., 18:3881.7.78.252

Skeltanagis Pinčiukas siūlosi būti vadybininku- derybininku ar požemių viešpatijos ambasadoriumi prie šio nešv. katilo.
Antgamtėje aplinkoje yrgi reikalingi labiau patyrę su skystu gamtiniu reikalu, kuriuo
baigiasi tas vidurių hidraulinis plėšymas. Tai kad, kaip žinome – tokį „K…ą“ jau turime.
O iš to Ko naudos vietos bendruomenei, kaip žinome, toks iš liuoso ožio pienas gavosi.
Beje, su liuoso boso vakaru.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 5

Atsakyti

Vladas 2013 spalio 17d., 07:49195.182.90.10

Buvau Katyčiuose mačiau,kad ten darbas LL Investicijų vyksta pilnu pajėgumu. Ko čia dar šnekėti reikia ar nereikia.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

Re; Vladui 2013 spalio 17d., 19:3278.61.43.185
Ponas Vladai, Katyčiai patenka į Rietavo licencinį plotą, o aplinkos ministerija savivaldybės tarybos prašo pritarti skalūnų dujų išgavimui Šilutės – Tauragės plote. Visuomenininkai prašo kaip tik nepritarti šiam kreipimuisi. Pažymėtina ir tai, kad strateginis poveikio aplinkai vertinimas (PAV) atliktas tik paprastųjų angliavandenilių (naftos ir gamtinių dujų) išgavimui. Skalūnų dujų išgavimui taikoma išskirtinai rizikinga technologija, dėl didelių transportavimo darbų apimčių su sunkiasvore technika taip pat išauga rizika keliams ir gruntui, išaugtų ir atmosferos tarša. AR MES VISI TO NORIME….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą