Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rimkus stojo prieš teismą

Publikuota: 2013 spalio 04 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

A. Rimkui (dešinėje) ir jo bendrininkams gresia nelaisvė iki 5 metų. (Eimanto Chachlovo, 've.lt', nuotr.)A. Rimkui (dešinėje) ir jo bendrininkams gresia nelaisvė iki 5 metų. (Eimanto Chachlovo, 've.lt', nuotr.)

Už automobilių vagysčių tyrimus atsakingi uostamiesčio policijos pareigūnai ir jų bendrai – vienas iš jų yra buvęs Šilutės policijos kriminalistų vadovas Artūras Rimkus – šiandien stojo prieš teismą – pradėta nagrinėti byla, kurioje jie kaltinami pasinaudoję savo padėtimi ir siekę užsidirbti imituodami mašinų pagrobimus.

Į kolegų teisėsaugininkų akiratį pateko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus viršininkas Edmundas Tautavičius, jo pavaldinys Žilvinas Ukockis, A. Rimkus ir UAB “Pamario autodalys” darbuotojas Viktoras Murašovas.

Prokurorų ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų manymu, kompanija imitavo automobilių vagystes, už vieną jų savininkui sumokėjo apgauta draudimo kompanija, kiti buvo išardyti ir siekta parduoti jas dalimis.

Po ilgiau nei pusantrų metų užtrukusio tyrimo bendrininkams pareikšti įtarimai sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnyba siekiant asmeninės naudos, melagingais parodymais ir pranešimais apie nusikaltimus, o automobilių detalėmis prekiaujančios įmonės darbininkui – ir dėl neteisėto šaunamojo ginklo bei šaudmenų laikymo.

“Tyrimas sudėtingas dėl to, kad nusikaltimus vykdė tie, kurie juo turėtų tirti. Be to, viskas buvo kruopščiai suplanuota”, – sakė šioje byloje kaltinimus palaikantis prokuroras Donatas Blinstrubis.

Pareigūnai po jų sulaikymo praėjusių metų vasarį nušalinti nuo pareigų. Jiems, kaip ir bendrams gresia nelaisvė iki 5 metų.

„Vakarų ekspresas“

Rašyti komentarą