Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Vokiečių labdariai stebina savo greitumu

Publikuota: 2013 rugpjūčio 20 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Vokiečiai remia senųjų miesto kapinių koplyčios remontą. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Vokiečiai remia senųjų miesto kapinių koplyčios remontą. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Pirmadienį Šilutę pasiekė nauja bičiulių iš Beveršteto miesto dovana: vokiečių labdaros organizacija atgabeno lietaus latakų ir vamzdžių, dažų, darbo įrankių ir krosnelę senųjų miesto kapinių koplyčiai.

Primename, kad už rėmėjų iš Vokietijos paaukotus pinigus buvo suremontuotas koplyčios vidus, sudėti langai.

Bičiuliai iš Vokietijos pastarąjį kartą Šilutėje lankėsi šių metų gegužę. Tuomet buvo aptarti tolesni koplyčios tvarkymo darbai, svečiai pasiprašė priimami į asociaciją „Šilutės gražinimo draugija“.

Susijęs str.: „Šilutės gražinimo draugija plečiasi į Vakarus“

10 skaitytojų komentarų
Joo 2013 rugpjūčio 20d., 12:0788.118.183.35

Nesimato nei vieno lango, greičiausiai jau spėjo prakalti.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 9

Atsakyti

Jo 2013 rugpjūčio 20d., 12:1581.7.78.252
Nesimato nė 1 vingio, greičiausiai jau spėjai pragerti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 0

Atsakyti

Joo 2013 rugpjūčio 21d., 08:1888.118.183.35

Nežinia kiek tų vingių, bet pas mane bent vienu yra likę daugiau , nes pastebiu kad nuotraukoje langų nėra, o žiniasklaidai privalu teikti visapusiškai teisingą informaciją.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 7

Atsakyti

idi-Joo-tui 2013 rugpjūčio 21d., 09:0484.15.182.108
:)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 1

Atsakyti

bana 2013 rugpjūčio 22d., 08:0681.7.78.252

…skroble yr, grūšioj nėr…
- joobezda.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

(: 2013 rugpjūčio 22d., 18:1078.61.57.176

Čia iš tos idijotiškos serijos ,,o prie ruso buvo geriau”.
Nei dienai nesustabdomas neigimas visko, kas gera, kas gražu, pagaliau net kas naudinga. Nes tokiu būdu naikinamas mitas ,,prie ruso buvo geriau”.
O beja būtent tuo laikotarpiu labiausiai nuniokota senoji koplytėlė ir ne tik ji. Galima būtų vardinti sandėliais paverstas bažnyčias, išniekintas kapines. Ištremtus ir suluošintus žmones (įsimintinos datos išvakarėse gyvenam). Jau nekalbu apie žiaurumais pagarsėjusį krašto ,,vadavimą”…
Ir vis tiek drįstama skeryčiotis ir burnoti. Gal jau galima būtų išvegti tokių paistalų skaitymo. Būčiau dėkingas.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

(: 2013 rugpjūčio 22d., 18:1478.61.57.176

Atsiprašau, kad pasipiktinęs komentaru, nepasakiau padėkos žodžio labdariams. Jie tikrai verti pagarbos ir dėkingumo. Nors akivaizdu, ne dėl to stengiasi.
Ir vis tiek AČIŪ.

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Joo 2013 rugpjūčio 22d., 20:4688.118.183.35

Susimaišai žmogau vertybėse, ir tulžį išliejai ne vietoje, nors turi tokią teisę. Prie ko čia rusas? Ar jis čia atvažiavęs ardė kapų tvoreles ir statėsi jas prie savo namų, ar nešė į metalo laužą? Ar rusakalbiai niokojo šią koplytėlę? O gal ji pati nebenaudojama per kelis dešimtmečius sunyko? Ruso dabar nebėra, bet šiandien pravažiuodamas pasižiūrėjau kur tie langai , bet jie užkalti. Ar tai padaryta dėl ruso kad jis nepamatytų ir neišdaužytų? Praėjo jau 25 metai, užaugo nauja kartą, tai gal langus tebedaužo senieji, dabartiniai penkiasdešimtmečiai ir vyresni? Sutinku su tavimi, pagal tuometines tendencijas , rusas beje, taip pat ir vokietis kare naudojo brutalią jėgą, nors ir dabar girdisi jog tokia pat jėgą naudoja amerikiečiai Gvantanamo kalėjime.
Džiugu kad tvarkoma ši koplytėlė. Betgi tai ne labdara. Aš manau kad šiose kapinėse palaidoti vokiečių kilmės protėviai. Todėl pareiga rūpintis šiomis kapinėmis ir koplytėle pirmiausiai priklauso vokiečiams. Džiugu kad Šilutės gražinimo draugija prie to prisideda. Bet lietuvaičiams reikia turėti orumo ir savigarbos , aklai nelįsti į užpakalį pirmam pasitaikiusiam užsieniečiui, ir džiūgauti kad neva davė labdaros. Reikia sugebėti derėtis ir tam maksimaliai panaudoti kur kas turtingesnės šalies finansines galimybes. Nesiekiu nei garbinti nei niekinti buvusio laikotarpio. Jis toks buvo ir niekur nuo jo nedingsi. Kvailai atrodote kai savo gyvenime atsisakote teigiamų dalykų, atsisakote savo tėvų ir protėvių. Gyvenate iš išmaldos,pasirengę parduoti viską kas įmanoma,tėviškę, žemę,tėvų kapus,butus ir po to lėkti ten kur vėjas papūs. Užsieniečiai milžiniškais plakatais jau šaiposi (tiksliau rėžia tiesą į akis) iš mūsų chamų ir juodadarbių. Atsikvošėkite.
Žmogau, nesi laisvas jei piktiniesi kito nuomone. Dar tau neišgaravo tarybinis tvaikas kai nebuvo galima išsakyti kitokios nuomonės. Būtum puikus sovietinis partinukas ir apie mane praneštum ten kuo dabar piktiniesi.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 8

Atsakyti

:) 2013 rugpjūčio 23d., 09:2988.119.253.65

Visų pirma kalba eina ne apie kurią nors tautą, o apie laikmetį.
Tamsta, Joo, savo pasisakymuose nuosekliai menkini dabartį nostalgiškai aukštindamas dvidešimties senumo (ir dar senesnę ,,Tarybinę”) praeitį. Tai man nepatinka. Aš tai ir teigiu. Teigiu , kad ta praeitis nebuvo gera. Teigiu, jog ji padarė daug žalos. Fizinės ir dvasinės (mentalinės). Teigiu jog tuo metu buvo vykdomas fizinis ir dvasinis tautos genocidas. Teigiu, jog šią praeitį žinoti reikia, bent jau tam, kad nepatekti į tokias kvailinančias dviprasmiškas situacijas ir apmastymus į kokius įtraukia Joo komentarai…
Tačiau ginčytis tuščiai daugiau nematau jokio reikalo.
Yra graži daina apie Laisvę, o joje žodžiai: ,,Vergams palikim vergo naktį klaikią..”, – jei jie nenori iš tos vergijos išeiti…

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 1

Atsakyti

Joo 2013 rugpjūčio 23d., 13:4288.118.183.35

Iš viso kalba eina ne apie laikmečius bet apie dovanotus langus. Savo postulatus pasilik sau. Važiuok į savo Europą ir dirbk juodadarbiu, konkuruodamas su afrikiečiais. Turėsi ne tik fizinės bet ir dvasinės palaimos. Tik asilas vėl iš naujo lipa ant to paties grėblio. Labai puikią radai sau citatą: buvai vergas ir nori toje naktyje pasilikti.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą