Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kainovaičio interesai: byla dar nebaigta

Publikuota: 2013 liepos 30 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nepalieka ramybėje V. Kainovaičio. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nepalieka ramybėje V. Kainovaičio. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Šilutės rajono savivaldybės Etikos komisija priversta grįžti prie Savivaldybės tarybos nario Vlado Kainovaičio galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto tyrimo.

Merės Daivos Žebelienės bendražygis į etikos sargų akiratį pateko šių metų pradžioje, kai buvusi jo bendrapartietė, per valdžios perversmą praeitų metų vasarą nuo Šilutės r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų nušalinta Dainora Butvydienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (toliau – VTEK) su skundu, kad V. Kainovaitis, būdamas Šilutės pirminės sveikatos priežiūros centro (toliau – PSPC) stebėtojų tarybos nariu, neinformavo Tarybos apie komercinį sandorį tarp PSPC ir UAB “Statyk pats”, kurioje pats eina vadovaujančias pareigas. „Šilutės ETA Žinios“ apie tai rašė šių metų vasario 21 d. str. „Dainoros kerštas“.

VTEK šį reikalą pavedė ištirti Šilutės r. savivaldybės etikos komisijai (toliau – Etikos komisija).

Tačiau Etikos komisija neparodė didelio noro kritiškai įvertinti V. Kainovaičio elgesį. Anaiptol, Savivaldybės tarybos nario Juozo Sauspreškio vadovaujama komisija pati pasiūlė politikui atsistatydinti iš PSPC stebėtojų tarybos, kad galėtų nutraukti jo veiklos tyrimą („V. Kainovaičio byla: ir vilkas sotus, ir avis sveika?“, „Šilutės ETA Žinios“, 2013 m. kovo 17 d.).

Kovo 21 d. taip ir buvo padaryta („V. Kainovaičio byla: tyrimas nutrauktas“, „Šilutės ETA Žinios“, 2013 m. kovo 22 d.).

Tačiau VTEK toks sprendimas netenkino: manydama, kad Šilutės r. savivaldybės etikos sargai jiems pavestą užduotį atliko netinkamai, VTEK įpareigojo Etikos komisiją pratęsti V. Kainovaičio galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto tyrimą.

Šilutės r. savivaldybės Etikos komisijos posėdis numatytas šį trečiadienį.

Rašyti komentarą