Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilokarčemos kvartalo galvosūkis: kol kas be prošvaisčių

Publikuota: 2013 birželio 06 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Pasirengimo Šilutės miesto istorinio Šilokarčemos kvartalo atgaivinimo idėjų konkursui darbų skaičiuojamoji kaina savo augimo tempu jau gerokai lenkia pačius darbus.

Vis dar neaišku, kas organizuos Šilokarčemos kvartalo atnaujinimo idėjų konkursą. Mat į pirmąjį Savivaldybės administracijos pasiūlymą imtis šio darbo niekas neatsiliepė, kol kas nesulaukta pageidaujančių dalyvauti ir pakartotiniame šios paslaugos viešajame pirkime, kuris numatytas ateinantį antradienį, birželio 11 d.

Užtat kaip ilgėja pasirengimo idėjų konkursui darbų sąrašas ir jų skaičiuojamoji kaina.

Trečiadienį posėdžiavusi darbo grupė Šilokarčemos kvartalo renovavimo ir viešosios infrastruktūros rekonstrukcijos bei renovacijos programai parengti (pirmininkas Arvydas Jakas, posėdyje taip pat dalyvavo Viktoras Bičkauskas, Antanas Čepys ir Egidijus Vidrinskas) susigriebė, kad iki idėjų konkurso reikia padaryti Šilokarčemos kvartalo topografinę nuotrauką (gali kainuoti iki 10 000 litų), atlikti teritorijos archeologinius arba bent jau istoriografinius tyrimus (iki 20 000 Lt, o gal dar daugiau) ir nustatyti į ją patenkančių pastatų vertingąsias savybes (Kultūros paveldo departamento sąskaita).

Prie viso to pridėkime idėjų konkurso organizavimui numatytus skirti 15 000 Lt ir išeis visai apvali sumelė.

Ar skolose iki ausų skendinčiai Šilutės rajono savivaldybei tokios išlaidos pagal kišenę? A. Jakas įsitikinęs, kad Savivaldybė gali sau tai leisti…

Darbo grupės manymu, jeigu viskas – parengiamieji darbai ir konkursai – toliau klosis sklandžiai, Šilokarčemos kvartalo sutvarkymo vizija (koncepcija) turėtų būti parengta iki kito pavasario.

Susiję str.: “Šilokarčemos kvartalo galvosūkis: žingsnis po žingsnio…”,
“Šilutė rimtai užsimojo atgaivinti istorinį Šilokarčemos kvartalą”

Rašyti komentarą