Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kintiškiai žvejai užsidirbo “premijas”

Publikuota: 2013 balandžio 15 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Sekmadienį Kuršių mariose pasieniečiai sulaikė tris Šilutės rajono gyventojus, kurie į specialiais skiriamaisiais ženklais pažymėtą valstybės sienos apsaugos zoną (toliau – VSAZ) buvo įplaukę be Valstybės sienos apsaugos tarnybos (toliau – VSAT) leidimo.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivo „Christina“ įgula Kuršių mariose, apie 9 km nuo kranto, pastebėjo motorinę valtį. Joje buvę trys vyrai žvejojo specialiais plūdurais nužymėtoje VSAZ, į kurią patekti galima tik su vienkartiniais terminuotais VSAT leidimus.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad šie 22, 26 ir 31 metų Šilutės rajono Kintų miestelio gyventojai tokių leidimų neturi.

Kintiškiams dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo buvo skirtos administracinės baudos po 75 litus. Po apklausos pasieniečiai pažeidėjus paleido.

VSAT primena, kad Lietuvos piliečiai ir užsieniečiai valstybės sienos apsaugos zonoje gali būti tik su VSAT išduotais vienkartiniais terminuotais leidimais ir asmens dokumentais.

Valstybės sienos apsaugos zona – tai nuo valstybės sienos į Lietuvos teritorijos gilumą einanti paženklinta pasienio ruožo teritorijos dalis, kurioje valstybės sienos apsaugai ir jos tvarkymui užtikrinti įgyvendinamos techninės, organizacinės ir teisinės valstybės sienos apsaugos priemonės. VSAZ ribos yra patvirtintos Vyriausybės nutarimu. Paprastai ši zona į Lietuvos teritorijos gilumą nuo sienos linijos tęsiasi nuo maždaug 50 metrų iki kilometro. Kuršių mariose nuo sienos VSAZ tęsiasi tik 200 metrų, o šioje siauroje teritorijoje, vandenyje, nėra vykdoma ūkinė komercinė ar kitokia veikla.

Be leidimo patekti į VSAZ yra draudžiama, todėl už neteisėtą buvimą joje numatyta administracinė atsakomybė. Pirmą kartą be leidimo sienos apsaugos zonoje sulaikytas asmuo gali būti įspėtas arba nubaustas bauda nuo 150 iki 300 litų. Įkliuvusiam pakartotinai tokiam pažeidėjui gali būti skirta bauda nuo 300 iki 600 litų.

VSAT inf.

Rašyti komentarą