Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Virš Šilutės vaikų darželių pakibo reformos vėzdas

Publikuota: 2013 kovo 13 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

'Raudonkepuraitė'. (Liudo Mockaus nuotr.)'Raudonkepuraitė'. (Liudo Mockaus nuotr.)

Ne vienus metus Šilutės rajono savivaldybės koridoriuose ir Tarybos posėdžių salėse sklandžiusios kalbos apie kurios nors vienos miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigos likvidavimą pradeda materializuotis: merės Daivos Žebelienės potvarkių sudaryta darbo grupė (pirmininkas Tarybos narys Arvydas Jakas), kuriai pavesta iki šių metų balandžio 30 d. atlikti vaikų darželių situacijos analizę ir pateikti išvadas dėl jų tinklo pertvarkymo.

Šiuo metu Šilutės mieste veikia 6 ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus duomenimis, jose sukomplektuotos iš viso 52 grupės, kurias (kovo 2 d. duomenimis) lanko 946 vaikai.

Remiantis miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų interneto svetainėse publikuojama informacija, galima daryti išvada, kad nė vienas Šilutės vaikų darželis nėra pilnai sukomplektuotas: „Pušelė“ turi 7 grupes, „Gintarėlis“ – 10, „Raudonkepuraitė“ – 7, „Žibutė“ – 8, „Ąžuoliukas“ – 9. „Žvaigždutės“ interneto svetainė trečiadienio rytą neveikė, tačiau, žinant, kiek grupių iš viso yra visuose miesto vaikų darželiuose, nesunku suskaičiuoti, kad šioje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje turėtų būti 11 vaikų grupių (vėliau vis dėlto pavyko prisijungti). Tuo tarpu visiškai užpildytuose vaikų darželiuose, anot Švietimo skyriaus, turėtų būti sukomplektuota po 12 grupių – iš viso 72.

Darbo grupės pirmininkas A. Jakas teigia asmeniškai nesantis už tai, kad vieną iš miesto vaikų darželių reikėtų likviduoti. Tačiau jo vadovaujamoje darbo grupėje yra daugiau Tarybos narių – tai Algirdas Gečas, Algirdas Balčytis ir Juozas Sauspreškis, – kurių nuomonės nebūtinai turi sutapti su A. Jako, taip pat Švietimo skyriaus vedėja Birutė Tekorienė, šio skyriaus vyriausioji specialistė Vida Nemanienė ir Vaikų teisių apsaugos skyriaus vyr. specialistė Vilija Kuznecova.

Galutinį žodį dėl Šilutės miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklo pertvarkymo, jeigu vis dėlto prie to bus prieita, turės tarti Savivaldybės taryba.

Anksčiau, kalbant apie kurio nors vieno miesto vaikų darželio likvidavimą, Šilutės išrinktųjų akys dažniausiai krypdavo į „Raudonkepuraitę“.

4 skaitytojų komentarai
zi 2013 kovo 13d., 12:2978.61.82.31

nesuprantu, zvaigzdutes svetaine veikia http://www.zvaigzdeta.lt

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Vilija 2013 kovo 14d., 09:4584.15.118.233
Įdomu kokie kriterijai komisijai įduoti,aišku žino jau iš anksto tik akis dumia neva tirs .

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

Atsakyti

Vilija 2013 kovo 14d., 09:4684.15.118.233
Visiems aišku,jau nuspręsta,tik neva dar tirs.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

grazu 2013 kovo 14d., 11:20188.69.226.61
Sklypas didelis miesto centre labai masina. Ner ko cia akis muilinti….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą