Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ūkio banko krizė Šilutės savivaldybės veiklos neparalyžiuos (papildyta)

Publikuota: 2013 vasario 13 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Anot Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Raimundo Ambrozaičio, Lietuvos banko sprendimu antradienį uždarytame Ūkio banke įšaldytų Savivaldybės lėšų kiekis artimas draudžiamai 100 tūkst. eurų, arba 345 tūkst. litų, sumai. Esą todėl šio banko krizė didesnės įtakos Savivaldybės veiklai neturėtų padaryti.

„Savivaldybės lėšų likutis Ūkio banke neturėtų būti didelis – draudžiama suma (100 tūkst. eurų, arba 345 tūkst. litų – red. pastaba) plius minus dešimt tūkstančių, – teigė telefonu R. Ambrozaitis. – Tikslaus likučio nežinome, nes vakar iki pietų, kai Ūkio bankas dar vykdė veiklą, darėme pavedimus, bet kol kas mums nepavyksta išsiaiškinti, kaip jie pavyko, ar pinigai pasiekė gavėjus. Dabar bandome tai išsiaiškinti“.

Bet kokiu atveju, R. Ambrozaičio teigimu, Ūkio banko krizė didesnės įtakos Savivaldybės veiklai neturėtų padaryti – tik šiokių tokių nepatogumų. Ne taip, kaip per „Snoro“ griūti, dėl kurios Savivaldybė prarado kone 2 mln. litų: Savivaldybė “Snore” laikė per 2 mln. litų, o atgavo tik Valstybės draudžiamą pinigų sumą – 345 tūkst. litų. Nuo rimtesnių veiklos sutrikimų ją tuomet išgelbėjo Vyriausybės suteikta lengvatinė paskola.

Kaip Ūkio banko krizė paveikė Šilutės r. savivaldybei pavaldžias biudžetines ir viešąsias įstaigas, taip pat įmones, R. Ambrozaitis šiandien ryte dar negalėjo pasakyti.

Prieš pat vidurdienį administracijos direktorius R. Ambrozaitis patikslino duomenis apie Ūkio bake įšaldytas Savivaldybės lėšas. Savivaldybės administracija išsiaiškino, kad antradienį, prieš nutraukiant šio banko veiklą, į Savivaldybės sąskaitą buvo pervesta nemaža pinigų suma, ir bendras Ūkio banke įšaldytų jos lėšų kiekis dabar siekia per 500 tūkst. Lt.

Rašyti komentarą