Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Švėkšnoje pasikiaulinusiam smarkuoliui gresia nemenka bauda

Publikuota: 2013 sausio 16 Kategorija: Atpildas, Teisėtvarka

Jono Girskio, sveksna.com, nuotr.Jono Girskio, sveksna.com, nuotr.

Už tai, kad Švėkšnoje prie buvusios sinagogos prikalė dvi kiaulės ausis, Šilutės r. gyventojui teks atsakyti baudžiamąja tvarka, Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji specialistė Palmira Martinkienė.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokurorė, dirbanti Šilutėje, ikiteisminį tyrimą dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę ( LR BK 170 str. 2 d.) baigė, surašiusi pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Už minėtą nusikalstamą veiką prokurorė teismo prašo kaltininkui skirti 13 tūkst. litų baudą.

45 m. anksčiau neteistas Šilutės r. gyventojas R.B. tokią nemalonę užsitraukė už tai, kad praėjusių metų rugsėjo 26 d. vakare jis prie vieno iš namų lauko durų, kuriame žinojo seniau buvus žydų maldos namus – sinagogą, prikalė dvi šviežiai skerstos kiaulės ausis, taip skatindamas neapykantą žydų tautybės asmenims.

Anot prokuratūros atstovės, R. B. kaltu prisipažino visiškai, tačiau savo poelgio priežasties nurodyti negalėjo, nes nusikaltimo padarymo metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Įtariamasis dėl padarytos nusikalstamos veikos labai gailisi ir sutiko, kad procesas būtų užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu.

„Šia nusikalstama veika siekta pažeminti kitos tautybės žmones, todėl ji sulaukė deramo teisėsaugos dėmesio. Pareigūnai turi būti ir yra pasiruošę išaiškinti tokio pobūdžio veikas, nepriklausomai nuo jų padarymo būdo ir formos. Kita vertus, nukentėjusiųjų asmenų ar grupių aktyvumas, informuojant teisėsaugą apie įžeidžiančius komentarus, patyčias, rodo, kad į nusikaltimus asmenų lygiateisiškumui mūsų visuomenėje reaguojama labai jautriai,“ – sako Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius.

Prokuratūros Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, 2012 m. buvo pradėti 266 ikiteisminiai tyrimai dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, 71 iš jų perduotas teismui.

www.prokuraturos.lt

3 skaitytojų komentarai
Klausimėlis 2013 sausio 17d., 14:3988.119.138.11

Nesamonė

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

Atsakymėlis 2013 sausio 17d., 14:5684.15.176.107

pats toks…

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

Anevas 2013 sausio 17d., 21:3478.61.237.27

Visi bijo ką pasakyti…Išgėręs pilietis blogai pasielgė ,kad tas”ausis prikalė”,..Visi mato religinę,rasinę ir tt nesantaiką…O jei “žydas” išgėręs nusišlapintu ant lietuvio durų…Ar butų nesantaikos kurstymas ar huliganizmas,ar VIEŠOSIOS TIK PAŽEIDIMAS/????

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą