Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Iš Kuršių marių ištraukti sienos apsaugos zoną žymintys plūdurai

Publikuota: 2012 lapkričio 26 Kategorija: Pasienyje, Teisėtvarka

VSAT nuotr.VSAT nuotr.

Sekmadienį Vidaus vandenų direkcijos laivo „Natangas“ įgula iš marių iškėlė 31 geltonos spalvos plūdurą. Juo buvo nužymėta kelių šimtų metrų pločio valstybės sienos apsaugos zona (toliau – VSAZ) prie Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos valstybių sienos.

Kuršių mariose neliko ir farvaterį žyminčių plūdurų. Jie navigacijos sezono metu rodė saugų vandens kelią laivams. Todėl mariose plaukiojantys žvejai ir pramogautojai turi būti atidūs, stebėti navigacinės įrangos rodmenis ir neįplaukti į kaimyninės šalies teritoriją.

Kai visiškai užšals Kuršių marios, pasieniečiai VSAZ pažymės laikinais į eketes pastatomais ženklais. Vienas nuo kito jie bus išdėstyti tokiu atstumu, kad asmenys galėtų lengvai tokius ženklus pastebėti. Jų bus pastatyta apie 60.

Kai mariose nebūna plūdurų, padažnėja valstybės sienos pažeidimo atvejų. Valstybės sienos apsaugos tarnyba (toliau – VSAT) įspėja, kad neturint leidimo patekti į VSAZ draudžiama, o už neteisėtą buvimą joje numatyta administracinė atsakomybė: pirmą kartą be leidimo sienos apsaugos zonoje sulaikytas asmuo gali būti įspėtas arba nubaustas bauda nuo 150 iki 300 litų; įkliuvusiam pakartotinai gali būti skirta bauda nuo 300 iki 600 litų.

VSAT inf.

Rašyti komentarą